İnternet Yasası Meclisten Geçti!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte maddeler;

1- Anahtar kelimelerle "uygunsuz içerik" belirlenip sayfa kaldırılabilecek.
2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek:
3- Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.
4- Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. "Zararlı" içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.
5- Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.
6- TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.
7- Birliğe gönderilecek olan "erişimin engellenmesi kararı" 4 saat içinde uygulanmak zorunda.
8- Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.
9- İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek.

Arkadaşlar burada bize ceza değil, internet siteleri ceza alabilecek. Rahat olun.

4. madde açıklıyor zaten her şeyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefona yükleme konularını en son benim zamanımda orta iki civarı çok meşhurdu , ergenliğe girmenin ilk dönemleri... Anıl Sezer lütfen bu olayları şimdiki neslin liseye taşıdığını söyleme bana. :confused::confused:

İstanbul'da yoktu da Giresun'da lise seviyesi okul öncesi 0-3 yaş grubuyla aynı zekada.

Şimdi ben burada tüm korsan oyunları, blueray filmleri, fullhd dizileri vesaire indirip bir hddye depolasam ve bu hddleri trye gelince satsam; tatil parasını kaldırır mıyım? :)

TR'de çoktan yapmaya başladılar o işi. :) Mirkan Abi şu sıralar forumda neden çok gözükmüyor? Bayilikler dağıtıyor. :D

Yasal olmayan içerikleri indirmek değil, yüklemek yasak. Anlayın artık.

Ya bu sansürün asıl amacı bu mu sanıyorsunuz? Gerisini söylemeyeyim yarın içeri tıkarlar falan :D .

Hort...

Mesajlar bayağı komik. Konuyu gören zulaya koşuyor anlaşılan. Ayıptır ayıp. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı