IPhone 13 mü S23 mü?

Buradaki olay, yazılımın pili nasıl öldürdüğü, donanımın değil. Elimde 5 yıllık, sürekli aktif ve hala kullanılan bir POCO X3 NFC ve 7 yıllık bir iPhone X var. İkisi de ilk çıktığı günlerde alınmış denilebilecek cihazlar. iPhone X'in şu an pil sağlığı %70 civarında ve günde ortalama 2-3 kez şarj etmek zorunda kalıyoruz.

POCO X3 NFC'nin ise stock ROM'da pili, daha ilk 2 senesinden itibaren dayanmamaya başladı. Ancak ROM değişimi yapınca 1 günü çok çok rahat çıkarıyor; hatta kullandığım S24 Ultra ile kafa kafaya bile gidiyor pilinin gitmesi konusunda. İşin ucunda bir firma var: Yazılımla kullanıcısını masraf yaptırmaya yönlendiren. Diğer tarafta ise Android sistemlerin pil konusunda sunduğu rahatlık var.

Benim dediğim de bu zaten her firma yapıyor hiçbir firma melek değil böyle konularda sadece Apple yapıyormuş Android tarafı melekmiş gibi konuşuyorlar onlara karşı yazdım, ROM konusunda haklısınız genelde ROM'lar şirketlerin sürümlerinden daha hafif oluyor ama ortaya güvenlik sıkıntısı çıkıyor.

S24 Plus alsam 1 2 ay kullandıktan sonra satmak istesem büyük zarar yazar mıyım acaba.

Bu konu biraz da bulacağınız müşteriye bağlı bir tanıdığınız vardır 2-3K zararla satarsınız ama internet üzerinde piyasaya uygun satmanız gerekiyor piyasa üstü ilan koyarsanız almazlar genelde insanlarda 2. el cihazlar 2-3K daha ucuz olunca biraz daha koyup 0 alayım temiz olsun algısı oluyor.

Bugün iki üç tane telefoncu gezdim hepsinde 13 ya da 15 var 14 yok ve 14'ü de tavsiye etmiyorlar satılmıyor diye bana 13 alma konusunda tavsiyede bulundular 15 alabilirsin ama satarken ek piyasası olmadığı için zararının daha fazla olur dediler 13 almamı tavsiye ettiler 36.500 37.500 gibi gibi fiyat verdiler Samsung'u hiçbiri tavsiye etmedi iOS her halükarda Android'den iyidir dediler

@Denizius124 @Justosious @GokhanIsta

Bugün iki üç tane telefoncu gezdim hepsinde 13 ya da 15 var 14 yok ve 14'ü de tavsiye etmiyorlar satılmıyor diye bana 13 alma konusunda tavsiyede bulundular 15 alabilirsin ama satarken ek piyasası olmadığı için zararının daha fazla olur dediler 13 almamı tavsiye ettiler 36.500 37.500 gibi gibi fiyat verdiler Samsung'u hiçbiri tavsiye etmedi iOS her halükarda Android'den iyidir dediler

@Denizius124 @Justosious @GokhanIsta
Telefoncuların söylediklerine çok kulak asma, çünkü çoğu insanları ayakta uyutmak için uğraşıyor. "Yok bunun piyasası bu," ya da "Şunun piyasası yok, biz bunu öneririz," gibi şeyler söylerler ama olayın gerçeklikle alakası bile yoktur. Ayrıca, iPhone 13’ün sıfır kapalı kutusu, N11 ve Trendyol gibi satıcılarda 33-34 bin TL civarında bulunuyor. Peki, 36.5 bin TL ne için? İnsanların cihazlarını 15-20 bin TL’ye alıp 40 bin liraya yakın satmayı iyi biliyorlar, sonra da "Niye iş yapamıyoruz?" diye yakınıyorlar. :D

Hiç telefoncudan alma, böyle bir hata yapma. Bunun yerine MediaMarkt internet sitesi üzerinden satın alabilirsin. Orada da beğenmezsen 14 gün içinde iade hakkın var. Üstelik illa MediaMarkt bayisine gitmen de gerekmiyor.

Son olarak, Apple her halükarda Samsung'dan daha iyi bir cihaz sunuyor diyemem. Bu, genelde göz boyama numarasıdır ya da popüler kültürün etkisi altına girmiş bir insanın lafıdır. Ben 4S çıktığından beri iPhone kullanıyorum. İlk başlarda ben de böyle düşünüyordum ama farklı cihazları deneyimledikten sonra artık başka bir cihaz kullanırken iPhone’u savunmaya gerek kalmadığını fark ettim.

Telefoncuların söylediklerine çok kulak asma, çünkü çoğu insanları ayakta uyutmak için uğraşıyor. "yok bunun piyasası bu," ya da "şunun piyasası yok, biz bunu öneririz," gibi şeyler söylerler ama olayın gerçeklikle alakası bile yoktur. Ayrıca, iPhone 13'ün sıfır kapalı kutusu, N11 ve Trendyol gibi satıcılarda 33-34 bin TL civarında bulunuyor. Peki, 36.5 bin TL ne için? İnsanların cihazlarını 15-20 bin TL'ye alıp 40 bin liraya yakın satmayı iyi biliyorlar, sonra da "niye iş yapamıyoruz?" diye yakınıyorlar. :D

Hiç telefoncudan alma, böyle bir hata yapma. Bunun yerine MediaMarkt internet sitesi üzerinden satın alabilirsin. Orada da beğenmezsen 14 gün içinde iade hakkın var. Üstelik illa MediaMarkt bayisine gitmen de gerekmiyor.

Son olarak, Apple her halükarda Samsung'dan daha iyi bir cihaz sunuyor diyemem. Bu, genelde göz boyama numarasıdır ya da popüler kültürün etkisi altına girmiş bir insanın lafıdır. Ben 4S çıktığından beri iPhone kullanıyorum. İlk başlarda ben de böyle düşünüyordum ama farklı cihazları deneyimledikten sonra artık başka bir cihaz kullanırken IPhone'u savunmaya gerek kalmadığını fark ettim.

iPhone 15 le 14 Pro arasında bir Hz farkı var değil mi?

Yok onu biliyorum 15 de 60 Hz ama diyorum ki 14 Pro ile 15 arasında Hz farkı var çünkü biri bana 55'e 14 Pro vereyim diyordu 2.el

Burada 10 sayfadır size bir karar vermeniz için yardım etmeye çalışıyoruz. Yani bu kadar kasmayın artık. Alacaksanız alın, almayacaksanız bırakın bitsin. iPhone-Samsung derdine düşmeyin. Eğer alıyorsanız ya 13 ya da 14 alın, işi bitirin. Beğenmiyorsanız MediaMarkt yöntemiyle iade edin, paranızı koşulsuz geri alın. Sonrasında ne alıyorsanız alın; bu Samsung olur, Xiaomi olur, yurt dışı Google cihazları olur. Ben bile hayatımda bir cihaz alırken bu kadar düşünmedim. :D Ayrıca o telefona 55 bin TL gerçekten çok fazla. Base model ile başlayıp, sonradan Pro model kullanmayı deneyebilirsiniz, tabii beğenirseniz.

Burada 10 sayfadır size bir karar vermeniz için yardım etmeye çalışıyoruz. Yani bu kadar kasmayın artık. Alacaksanız alın, almayacaksanız bırakın bitsin. iPhone-Samsung derdine düşmeyin. Eğer alıyorsanız ya 13 ya da 14 alın, işi bitirin. Beğenmiyorsanız MediaMarkt yöntemiyle iade edin, paranızı koşulsuz geri alın. Sonrasında ne alıyorsanız alın; bu Samsung olur, Xiaomi olur, yurt dışı Google cihazları olur. Ben bile hayatımda bir cihaz alırken bu kadar düşünmedim. :D ayrıca o telefona 55 bin TL gerçekten çok fazla. Base model ile başlayıp, sonradan Pro model kullanmayı deneyebilirsiniz, tabii beğenirseniz.

Haklısınız:)

Hocam benim bir de motor hevesim var babamı ikna edemedim eğer ikna olursa motoru alırsam bütçem azalacağı için mecburen 13 alırım ama yok alma derse 15 alırım ve bunları MediaMarkt'dan alırım 14 günlük süreçde denerjm hoşuma giderse kullanırım gitmezse iade edip S24 Plus'ya da S23 alırım o bütçeme bağlı olacak niye iPhone tercih ediyorum çünkü bu benim içimde Samsung ne kadar iyi olursa olsun bir heves olarak kalacak heves olarakdan kalmasın zaten ben eminim ki para bulunca model yükseltirim ama bu Samsung olsa çok daha üstüne koymam gerekecek IPhone'da o kadar gerekmiycek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı