Yaza kadar ekstra zamlar eklenir bunun üstüne. Millete bir şeyler oluyor, bizim yazda telefon değiştiren çok insan oluyor zaten. Ne varsa, bizim ülkede var. Yani şu sıralar değiştiriyorsanız, zamanı şu an gibi. Ülkenin solu sağı belli değil. 11T ile devam edeceğim ben diyorsanız, ROM'unu değiştirip aslında bir süre daha idare edersiniz. Benim kenarda POCO X3 NFC var, 4-5 yıl olacak alalı. Öyle heves edip alıp kullanmıştım, meraktan. Şu an babam onu kullanıyor mesela ve kendi ROM'u donmaya başladığında pixel ROM atmıştım, çok iyi olmuştu. Ardından modifiyeli bir MIUI atıp babama vermiştim, çok daha iyi oldu. Ortayı bulmuştum. Böyle bir yol izlenebilir. 13 ve 14 arasında vah vah farklar yok. Karar sizin. Para var, aşk var, biz size yardımcı oluyoruz

. Ayrıca 13 Pro'ya 54 bin lira gibi bir ücreti vermeyin, onun yerine 15 almak daha mantıklı. Hatta Samsung s Ultra modellere bakmak almak daha mantıklı. iPhone 15 60Hz falan ama insan alışıyor.
Ahaha, evet, o klasik soru geldi! Yani alabilirseniz alın. Hatta o 30-40 bin TL bütçeyle Pro Max modellerden birini bile alır, işin içinden çıkarsınız. Zaten ben de iPhone 12'den sonra 12 Pro Max, 13 Pro Max ve 14 Pro Max cihazlarımı, hatta şu an kullandığım S24 Ultra'yı hep yurt dışı olarak aldım ve gayet mutluyum.
Şunu belirtmem gerek ki, yurt dışı cihaz sorumluluk ister: Garantisi olmaz, şebekeniz 8 aydan sonra kesilir, aileniz size ulaşamaz. Sonra anneniz, babanız, kardeşiniz veya sevgiliniz gelir, "niye aldın, yurt dışı cihaz alınır mı? Sen enayi misin? Paran mı yok? Yurt içi alamadın mı?" gibi bin bir çeşit soru ve laf önünüze gelir. Çift telefon kullanırsınız, alternatif yollar arar bulursunuz, didinirsiniz derken zaman geçer. Neyse, ben size burada uzun uzun yazmaktansa, herkese attığım şu klasik kocaman rehberimi tanıtayım.
Öncelikle merhaba değerli Technopat sakinleri. Bugün sizlere yurt dışı iPhone cihazlarda bazı bilinen yanlışları, nasıl kullanacağınızı, zararlarını, artı yönlerini vesaire anlatacağım kısaca. ben bu cihazı alırım ama "kafam ağrıyacak mı?" sorusuna bir cevap getirmek isterim ve cevaplarımı daha...
www.technopat.net