iPhone 14 Pro pil düzeyi çok hızlı düşüyor

MD26

Kilopat
Katılım
23 Eylül 2017
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Haziran 2023'te aldığım iPhone 14 Pro cihazımda ciddi bir pil sorunu yaşıyorum. Pil sağlığım %94. bugün 00.17'de %100 olarak şarjdan çıkarıp 30dk kadar oyalandıktan sonra yattım. Şu an saat 15.28, ekran sürem 2 saat 22 dakika ve şarjım %30. parlaklık %50 ila %70 arası, Bluetooth ve mobil veri açık. Bırakın günü çıkarmayı standart kullanımda öğlene kadar anca kurtarıyor. On binlerce lira verdiğim telefonla bu kadar kötü bir performans almak beni çok yormaya başladı. Ne yapabilirim? Bu değerler normal mi yoksa bende mi sıkıntı var? 2-3 dakikadır sitedeyim ve yazıyorum, şarjım %2 gitti bile.
 
Bizde de var. Bu kadar kötü değil ama verilen 60 bin lirayı asla hak etmiyor pil performansı. Bayağı kötü. En fazla 8 saat SoT.
 
Orijinal bataryayı güçlendirilmiş çakma bataryayla değiştirmeyi bile düşünüyorum. Kullanılacak bir halde değil telefon, bilmiyorum ne yapacağımı vallahi..
 
Orijinal bataryayı güçlendirilmiş çakma bataryayla değiştirmeyi bile düşünüyorum. Kullanılacak bir halde değil telefon, bilmiyorum ne yapacağımı vallahi.

Hayır orijinal bataryaya dokunmayın. Bence son sürüme güncelleyin illa daha iyi bir sürüm vardır. Kestirmelerden Wi-Fi mobil veri ve Bluetooth'u kapatacak kestirmeler ayarlayıp ana ekrana koyun. Her telefonu bıraktığınızda ona basıp kapatın.
 
Evden çıktığımda wifi kapatıp mobil veri açan ve eve geldiğimde mobil veri ve bluetoothu kapatıp wifi açan kestirmelerim var zaten. Ayrıca kulaklık kullanmadığım zaman da bluetoothu kapatıyorum. Hem bir sürü para bayılıyoruz, hem bu kadar dikkatli kullanmak zorunda kalıyoruz hem de batarya performansı hâlâ rezalet. Çok ilginç bir telefon gerçekten...
 
Normal değil kesinlikle. Cihazı DFU moduna alarak sıfırlamayı deneyin lütfen. Ayrıca pili yan sanayi bir ürünle değiştirmek gibi de bir hata yapmayın.
Temmuz 2023'te bende 14 Pro aldım. Şu an pil sağlığım %99. Aklınıza gelen her özellik açık konumdan tut klavye tuş titreşimlerine kadar. Parlaklıkta otomatik parlaklık seçili. Gündüz dışardayken özellikle ekran çok parlak oluyor her şeye rağmen sabah şarjdan aldıysam akşam geceye doğru takıyorum. 5-6 saat ekran süresi alıyorum ortalama. %20-80 arasında kullanıyorum bu arada. Dediğim gibi bu siteye yazarken bile %2 gitmesi anormal sıfırlamak tek çare :)
 
Evden çıktığımda Wi-Fi kapatıp mobil veri açan ve eve geldiğimde mobil veri ve Bluetooth'u kapatıp Wi-Fi açan kestirmelerim var zaten. Ayrıca kulaklık kullanmadığım zaman da Bluetooth'u kapatıyorum. Hem bir sürü para bayılıyoruz, hem bu kadar dikkatli kullanmak zorunda kalıyoruz hem de batarya performansı hâlâ rezalet. Çok ilginç bir telefon gerçekten...

Aynen. İşte bü yüzden Pro alamıyoruz... Halbüki bence en alınabilir modeller Pro'lar olmalıydı. Küçük ve güçlü.
 
13 Pro almıştım küçük telefon, ergonomik, daha rahat ederim diye. Batarya konusunda resmen şaşkına uğradım. Hemen sattım. 14 Pro Max aldım. Vermiş olduğum en mantıklı kararlardan biri. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Yaşayarak, tecrübe ederek öğrendim.

Pro Max değil de Pro mu alsam diyen arkadaşlarıma direkt batarya konusunu kafaya takmayacaksın al, yoksa çekilecek dert değil diyorum.
 

Geri
Yukarı