iPhone 14 vs S23 Plus

Bu tamamen kişisel bir şey ben her zaman iOS işletim sistemini tercih ederim çok daha stabil, çok daha akıcı bir işletim sistemi. Bu arada iPhone 14 güzel telefon ama fiyatını hak etmiyor bana göre aynı fiyata 13 Pro bulsam kesinlikle onu alırdım.

İkinci el sorun değilse 13 Pro'ların ikinci elleri 33K-37K bandında satılıyor. 128 GB'ı ikinci el 33K e bulabilirsin.

Son düzenleme:
İkinci el sorun değilse 13 Pro'ların ikinci elleri 36K-37K bandında satılıyor.

Hocam o bütçelere çıktıktan sonra biraz daha arttırırım 14 Pro alırım ama çıkamıyorum. Belki zorlarım 14 alırım diye şu an karar veremedim.

İşlemci hariç özellikleri aynı resmen hocam başka bir fark varsa aydınlatırsanız sevinirim. Artık karar kılmak istiyorum çünkü.

Ön ve arka cam koruma teknolojisi, ekranda iyileştirmeler (parlaklık), işlemci (sırf bunun için bile değer), UFS 4.0 (128 GB için 3.1), selfie kamerası iyileştirmeleri, hoparlör iyileştirmeleri (daha kuvvetli), bağlanabilirlik iyileştirmeleri (özellikle Wi-Fi 6E tri-band ve Bluetooth 5.3), pil iyileştirmeleri (3900 mAh)

Ön ve arka cam koruma teknolojisi, ekranda iyileştirmeler (parlaklık), işlemci (sırf bunun için bile değer), ufs 4.0 (128 GB için 3.1), selfie kamerası iyileştirmeleri, hoparlör iyileştirmeleri (daha kuvvetli), bağlanabilirmiş iyileştirmeleri (özellikle Wi-Fi 6E tri-band ve Bluetooth 5.3), pil iyileştirmeleri (3900 mAh)

Selfie kamerasında ne iyileştirme var? Tek değişen şey megapikselin 40'dan 12'ye inmesi. Başka bir şey varsa yaz bilelim. Ufs 4.0 çok büyük bir yenilik değil. Bluetooth 5.3 de çok önemli bir şey değil. Düz modellerde işlemci ile beraber en büyük yenilik soğutma, Ultra modeldede işlemci ve 200MP ana kamera. Bsşkada büyük yenilik bence yok.

Selfie kamerasında ne iyileştirme var? Tek değişen şey megapikselin 40'dan 12'ye inmesi. Başka bir şey varsa yaz bilelim. Ufs 4.0 çok büyük bir yenilik değil. Bluetooth 5.3 de çok önemli bir şey değil. Düz modellerde işlemci ile beraber en büyük yenilik soğutma, Ultra modeldede işlemci ve 200MP ana kamera. Bsşkada büyük yenilik bence yok.
HDR10+ eklendi ön kameraya.

Ben farkları ve yeni özellikleri saydım. Örneğin UFS 4.0’ın farkını günlük kullanımda farkını hissetmez kimse. Sadece testlerde benim telefon daha yüksek skor almış diyebilirsiniz.

HDR10+ eklendi ön kameraya.

O kağıt üzerinde. Karşılaştırmalı testlere baktım. Önceki modele göre ciddi bir geliştirme yok. Benim anlam veremediğim nokta sene olmuş 2023 koskoca Samsung hala ön kamerada 4K videoyu crop yaparak çekiyor. Ön kamaraya OIS koysalardı buna yenilik der sana hak verirdim.

Az önce sahibinden 13 Pro ilanlarına baktım. 33K e 1 yıl Apple garantili 13 Pro gördüm. 33K e 13 Pro var yok değil.

Bilmiyorum hocam arada böyle birkaç tane var, gerçekten temiz bulursam neden olmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı