iPhone Alınır mı?

Önceden yazdığım gibi iPhone 6 kullanıcısıyım daha önceden yazılmış. 2 GB RAM'e para vermem felan diye ama benim 1 GB RAM’le oynadığım oyunları 3 GB’lık RAM le oynayamayan arkadaşlar var. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden yazdığım gibi iPhone 6 kullanıcısıyım daha önceden yazılmış 2 GB ram e para vermem felan diye ama benim 1 GB Ram’le oynadığım oyunları 3 GB’lık Ram le oynayamayan arkadaşlar var bunun sebebi nedir?
İPhone ile Android'e oyun geliştirmek farklı. Ayrıca her şey RAM değil.

Dostum 7 bin TL verdiğin iPhone X günü çıkartıyor rahatlıkla. Ben eski telefonlardan bahsediyorum. A11 Bionic güç kullanımında harikalar yaratıyor. Ancak dediğim gibi aksesuar konusunda sonuna kadar haklısınız. O kadar paralar dökülüyor ama kutuda bir hızlı şarjı çok görüyorlar! Bu arada iPhone’ un 2 katı özellikteki telefonlar benchmark testinde iPhone’ un yanıma yaklaşamıyor biz de buna iOS farkı diyoruz.

Biraz kesin konuşuyorsunuz. Atarım buraya videolu Mi 6, Mi 8 veya Oneplus gibi telefonlar vs iPhone X benchmark veya speed testinde sonucu çok net görürsünüz. Yanına yaklaşamıyor falan bunlar açıkça fanboyluktur. Çok merak ediyorum örnek verebilir misiniz o 2 katı özellikteki telefonlara? Ona göre konuşalım.

Arkadaşlar lütfen, kim ne kullanıyorsa kullansın kimseyi ilgilendirmez. Fanboyluk yakışıyor mu sizlere? Telefonların markalarından daha fazla yapıyorsunuz reklamlarını. Sonuç itibariyle android olmasa iOS, iOS olmasa android bu durumda olmayacaktı. Rekabet var ki, gelişme var.

Son düzenleme:
Biraz kesin konuşuyorsunuz. Atarım buraya videolu Mi 6, Mi 8 veya Oneplus gibi telefonlar vs iPhone X benchmark veya speed testinde sonucu çok net görürsünüz.
Yardım edeyim dostum. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardım edeyim dostum. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam, neden X? Fiyat karşılaştırması yapın bakalım oraya bir. Sanki herkesin X'i alacak parası varmış gibi konuşuyorsunuz. Ayrıca, yok şunda bu kadar RAM var falan android ve iOS karşılaştırmasına uymaz. iOS'un minimum özellik ekleyerek gösterdiği performansı android gösteremez. Çünkü farklılar!

Bende bunu böyle bırakayım. Benchmark değil lakin işe yarar konumda. Fiyat karşılaştırması yapmaya hiç girmiyorum bile.

Bu arada, ben hiçbir tarafın üstünlüğünü savunmuyorum. 2 tarafında birbirine göre güçlü yanları var elbette. Savunduğum şey, iPhone'u çok fazla üstün tutmanız. Ön yargılı yaklaşıyorsunuz, tek sebep bu bence.

Son düzenleme:
“iPhone’ lar pahalı, değmez” lafı fakir tesellisinden başka birşey değil. Kaç yıl Android kullandım iPhone’ u elime aldığım anda kaliteyi hissettim. 3 yıldır da iPhone kullanıyorum aşırı memnunum. Özgürlük konusuna gelirsek; telefon size yapmak istedikleriniz konusunda özgürlük gösteriyor, daha fazlasına ihtiyaç duymuyorsunuz. Kötü özelliği yok mu? Var tabi ki. Şarj problemi, bir de aksesuar problemi. Şarjı ile 1 günü çıkartabiliyorsunuz. Ama kullanımı abartmamak lazım. Abartırsanız şarjı bir günü çıkaramıyor. Bir de aksesuarlar. Her şeyden para istiyorlar bu kadarı da fazla bence. Ha alınır mı, kişiye göre değişir. Ben gerek duymadım aksesuarları almaya. (Hızlı şarj, AirPods vs.)
Fakir tesellisi mi? Güldürüyorsunuz. S9 alan adam şimdi fakir mi oluyor? O da android değil mi? Sen 7 gibi telefona 3700 TL veriyorsan o senin şahsi fikrin. Ben de çok kullanan arkadaşım var. Çileden çıktılar resmen hiçbir şey yapılmıyor diye.

Arkadaşlar lütfen, kim ne kullanıyorsa kullansın kimseyi ilgilendirmez. Fanboyluk yakışıyor mu sizlere? Telefonların markalarından daha fazla yapıyorsunuz reklamlarını. Sonuç itibariyle android olmasa iOS, iOS olmasa android bu durumda olmayacaktı. Rekabet var ki, gelişme var.
Bak bu konuda kesinlikle katılıyorum. Apple fanboyu değilim, tamamen körü körüne desteklemiyorum. Ben sadece iOS ve macOS sistemlerini aşırı çok beğeniyorum. O düşük donanımlarla bile verdikleri performans inanılmaz. Rekabet olmasa biz şu an bu tartışmayı bile yapabilecek cihaz bulamayabilirdik.
Hocam, neden X? Fiyat karşılaştırması yapın bakalım oraya bir. Sanki herkesin X'i alacak parası varmış gibi konuşuyorsunuz. Ayrıca, yok şunda bu kadar RAM var falan android ve iOS karşılaştırmasına uymaz. iOS'un minimum özellik ekleyerek gösterdiği performansı android gösteremez. Çünkü farklılar!
Dostum X olmasına gerek yok, 8 Plus ve 8 ile de karşılaştırabiliriz. Burda son nesili baz aldım çünkü diğer cihazların da son nesilini baz alıyorum. Tabi ki X F/P açısından yetersiz. Ancak burda sıkıntı dolarda. Tüm cihazların fiyatı aşırı yükseklerde dolanıyor. Ayrıca ram konusuna gelirsek yine katılıyorum. Burda ram şu kadar bu kadar aynı platformda olunsaydı tartışılabilirdi fakat aynı platformda değiller.
Fakir tesellisi mi? Güldürüyorsunuz. S9 alan adam şimdi fakir mi oluyor? O da android değil mi? Sen 7 gibi telefona 3700 TL veriyorsan o senin şahsi fikrin. Ben de çok kullanan arkadaşım var. Çileden çıktılar resmen hiçbir şey yapılmıyor diye.
Dostum ben 7’ ye o kadar para verilmesine karşıyım. Ama bunun da başlıca sebebi dolar ve vergiler. Ayrıca burda amiral gemileri üzerinden karşılaştırma yaptım. Diğer mesajlarımı okursan herşeyi tek tek yazdım.

Dostum X olmasına gerek yok, 8 Plus ve 8 ile de karşılaştırabiliriz. Burda son nesili baz aldım çünkü diğer cihazların da son nesilini baz alıyorum. Tabi ki X F/P açısından yetersiz. Ancak burda sıkıntı dolarda. Tüm cihazların fiyatı aşırı yükseklerde dolanıyor. Ayrıca ram konusuna gelirsek yine katılıyorum. Burda ram şu kadar bu kadar aynı platformda olunsaydı tartışılabilirdi fakat aynı platformda değiller.

Evet. Ülkemizde türemiş bazı insanlar var. Ayar oluyorum. iPhone kullandığını sanıp, kendilerini elit kesim sanıyorlar. Gösteriş yapıyorlar. Buna sebep olan da dolar maalesef, bizde Avrupa'daki gibi ucuza alabilseydik, bu gibi problemlerimiz olmazdı. Android ve iOS hep ucu ucuna fiyatlarla gidiyor orada.

Yine de dediğim gibi bizim ülkemizde 7500 değerli bir rakam. Özellikle soğan ve patatesin bile trend olduğu şu zamanlarda.

Rekabet olmasaydı ikisi platform buralara gelmezdi. Bırakın gelişsinler. iPhone fiyatı yüzünden, Android ise stabil olamamasından alınmaz. O zamanda şık kalmıyor gerçi. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı