iPhone SE 5250 TL'ye alınır mı?

Ben 2016 1. nesi SE kullanıyorum. Telefonda sadece bildirimleri kontrol ederim, mailler ve arama gibi fonksiyonları kullanırım. Acil durumlarda Twitter WhatsApp gibi uygulamaları kullanırım. Genelde PC kullandığım için 6 senedir benimle beraber. iPhone 11 ve Galaxy A8 de kullanıyorum iş için. Ama göz bebeğim 1. nesil SE. Fiyatı da piyasaya göre uygun görünüyor.

(2 yıl önceki telefonun 2. modelini 1 asgari ücrete almak ne kadar uygunsa artık)
 
Hocam SE kullanan biri olarak söylüyorum; ekran boyutuna alışırsınız hatta küçük telefon olması hoşunuza bile gidebilir bir yerden sonra. Sorun yaşayacağınız konu başka.

Cihazın pil kapasitesi çok sınırda. Normalde 1 gün bile yetmiyor, gün içinde ara ara şarj ediyordum. Havaların ısınmasıyla birlikte resmen prize bağlı yaşar oldum. Cihaz çok çabuk ısınıyor ve bu direkt pile etki ediyor. Elime alıp yarım saat instagramda geziniyorum ortalama 10-15 kadar pil kaybediyor. Hızlı şarj sıcaklığı arttırıyor, e hava da sıcak ekstra ısınıyor. Böyle olunca cihaz şarj hızını düşürüyor muhtemelen. Yani hızlıca kaybettiğiniz pil oranını aynı hızda kazanamıyorsunuz.

Sizin için en kritik nokta pil ömrü olmalı bence. Yazın ortasında bana bataryası bitik 6s deneyimi yaşatıyor. Üstelik pil sağlığı da henüz 96'da. Cihaz da 4 aylık.
 
Ben her türlü kişiden kişiye değiştiğini düşünenlerdenim, büyük ekran Android'den sonra küçük ve uygun fiyatlı olduğu için SE'ye geçtim çok fazla alışamadım XR aldım.
 
Kullanlardan tavsiye almak açıkçası daha mantıklı geliyor, kendim kullanmamış olsam bu konu hakkında yorum yapmazdım ama 4.7 ekran ciddi anlamda günümüz için düşündürüyor.
 
Kullanlardan tavsiye almak açıkçası daha mantıklı geliyor, kendim kullanmamış olsam bu konu hakkında yorum yapmazdım ama 4.7 ekran ciddi anlamda günümüz için düşündürüyor.
Ya şunu o kadar söylüyorsunuz ki ben anlam veremiyorum. Neymiş "günümüz için düşündüren"? Ekran boyutuyla günümüzün ne alakası var? Filmler uygulamalar mı sığmıyor ekrana? Gözlerimiz evrimleşti de küçük ekran göremiyor muyuz kör mü olduk? Ne oldu da günümüz için düşündürüyor küçük ekran anlamıyorum. Şu argümanın hiçbir elle tutulur tarafı yok. Kişiye göre değişir. SE 2022 aldım ekranı beni orgazm ediyor. Küçük olması müthiş pratik. Tek elle kullanım kolaylığı daha ne isterim. Telefon kullanıyorum ya ben, cebimde tablet taşımak istemiyorum!
 

Geri
Yukarı