iPhone vs Android

Ufak tefek detaylar yüzünden koca şirketi eleştirmek de ne bileyim. O şarj yüzdesini görmek senin için ne anlam ifade ediyor? Pil göstergesini gördüğünde de zaten şarja takıp takmayacağını anlamak mümkün. Yüzdelik olması gerekmiyor bunu anlamak için. iOS stabilitesi Android'de var mı bakalım, oturup biraz da bunu düşünün.

Bu kadar savunmaya gerek yok pil göstergesi olması gereken bir şey. Pil seviyesinin ne kadar olduğunu bilmediğinde şarja takmiyorsun powerbank ile dolasiyorsun ayrıca batarya kapasiteleri yüksek olsa tamam çok sorun olmaz ama öyle değil. Ama stabilite, kamera ve yazılımı konusunda evet Android iPhone ile kıyaslanamaz.(bazı özel cihazlar hariç)ayrıca IPhone'larda olmayıp giriş/orta seviye Android cihazlarda bile olan özellikleri zaten çok da gerekli değil diye kaçınmayın.Butcem yeterli olursa alacağım telefon Google Pixel, Samsung veya iPhone'dan bir cihaz olur.
 
Son düzenleme:
Onu bunu geçelimde işletim sistemi olarak hangisi daha kolayınıza gidiyor hangisi sizin için daha işlevsel ona göre karar verip kullanın derim birde demeden edemeyeceğim çocuğu elinde babasının aldığı en fazla 3000’lere ikinci elden alabileceğimiz bir cihaz var kendi elindekinin 4 katı cihazlara laf ediyor bu çok komik işte.
İsletim sistemi kullanıcıya göre fark eder, IOS cihazların pil süresi hoşuna gitmiyorsa zaten o kullanıcı için iPhone modelleri bir ihtimal değildir alan kişi zaten pili ve diğer negatif yönleri göze alıp alıyordur. Her ne kullanıyorsa kullanıcı güle güle kullansın.
Soru için IOS daha kolay geliyor kullanım olarak bana, Android kullandım.
 
1 - IPhone'da yüzlerce App Store alternatifi var.

2 - APK yerine IPA var.

3 - IPhone'lar IOS'e optimize üretildiği için stabil çalışır ve 13 farklı iPhone modeli vardır.

IPA dosyaları da zaten tek tıkla yükleniyordu hocam eminim Apple'nin CEO'ları bile Android kullanıyordur.

Android'te özgürsünüz Linux çekirdeği zaten size her türlü desteği veriyor bazı şeyleri yapmaya yetkiniz yok ama işde o zaman devreye kök erişimi giriyor kök erişimi ile de geniş olan seçenekleriniz daha da genişliyor telefonun sürümünden açılma animasyonlarına, rootlu adblockerlardan sistemdeki gereksiz silinemeyen uygulamaları silmeye, pek çok Android cihazda Wi-Fi ağını kablosuz dağıtımı desteklenmiyor ama root ile desteğiniz var.

Android'te ister fabrika ayarlarına dönün ister hard reset atın sorun çıkmaz. Telefon çökse bile stock tom atıp paranızı cebinizde tutabilirsiniz ya da telefon yavaşladı desteği kesikdi at Custom ROM'u baba gibi kullan.

Apllede herhangi bir çökmede son kullanıcının yapabiliceği bir şey yok, cihazı sıfırlamak istese bir bilgisayara ihtiyacı olacak, cihaz yavaşlarsa ya da desteği kesilirse yapabileceği bir şey yok.

Dosya sistemine tam erişimi yok yer kaplayan gereksiz dosyaları tespit edip silmek imkansız gibi bir şey, Wi-Fi çekimi berbat App Store da neredeyse her şey pahalı Android'te ücretli olan uygulamalar App Store da 3, 4 katına satılıyor.

Bir VPN kullanmak istesen yapamazsın ücretsiz olanlardan iyi olan bulmak çok zor iyi olanlarda ücretli.

Android açık kaynaklı bir işletim sistemi isteyen kodlara bakıp bu kodlar ile yeni bir işletim sistemi geliştirebilir zaten kullandığımız pek çok Custom ROM da bu sayede var.

Kısaca böyle bir kıyaslama saçma.

HarmonyOS vs iOS gunumuz için daha iyi bir karşılaştırma olacaktir bence.

HarmonyOS sadece Android'in cilalanmış hali APK yükleniyor ona da ve APK Android uygulama pakettir HarmonyOS'a yeni bir işletim sistemi demek doğru olmaz bence.

Android dağıtımı demek daha doğru olur gibi.
 
@Elliot Türkinson
Custom ROM’lar için Bootloader kilidinin açık olması gerektiğini, kimi üreticilerin bunun için ücret bile talep ettiğini unutmamak, bahsettiğiniz bu işlemler için son kullanıcının çok çok daha uzak olduğunu, sıfırlamak için en nihayetinde bunlarında işletim sistemi olduğunu bundan dolayı da bilgisayarın sadece bir seçenek olduğunu ve aynı seçeceğinde herhangi bir Android cihaz içinde gerek olduğunu ve o saydığınız Custom ROM’lar içinde (Recovery ekranı değiştirmek için hiçbir şey yoksa) bilgisayara ihtiyaç olduğunu hatırlatmak isterim.
Benim açımdan bakarsakta Android kullanmak özgürlük olmamış yine birçok şeyle uğraşmış oluyoruz buna ne demeli?
Kısaca demiş olduklarımızda haklı olup Android işletim sistemini taşıyan cihazların ortak noktası olup yine de ipa dosyası yüklemek gibi işlemlere kıyasla halen daha son kullanıcı için daha imkansız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Kullanın yani ne güzel bolca ROM deneyin sürüm değiştirin cihazınızın tadını çıkartın bu kadar takılmaya gerek yok.
Birde ekleyeyim .ipa yüklemek gerçekten bir tuşla oluyor😊
PNG görüntüsü.png
 
@Elliot Türkinson
Custom ROM'lar için Bootloader kilidinin açık olması gerektiğini, kimi üreticilerin bunun için ücret bile talep ettiğini unutmamak, bahsettiğiniz bu işlemler için son kullanıcının çok çok daha uzak olduğunu, sıfırlamak için en nihayetinde bunlarında işletim sistemi olduğunu bundan dolayı da bilgisayarın sadece bir seçenek olduğunu ve aynı seçeceğinde herhangi bir Android cihaz içinde gerek olduğunu ve o saydığınız Custom ROM'lar içinde (recovery ekranı değiştirmek için hiçbir şey yoksa) bilgisayara ihtiyaç olduğunu hatırlatmak isterim.
Benim açımdan bakarsakta Android kullanmak özgürlük olmamış yine birçok şeyle uğraşmış oluyoruz buna ne demeli?
Kısaca demiş olduklarımızda haklı olup Android işletim sistemini taşıyan cihazların ortak noktası olup yine de IPA dosyası yüklemek gibi işlemlere kıyasla halen daha son kullanıcı için daha imkansız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Kullanın yani ne güzel bolca ROM deneyin sürüm değiştirin cihazınızın tadını çıkartın bu kadar takılmaya gerek yok.
Bir de ekleyeyim. IPA yüklemek gerçekten bir tuşla oluyor😊Eki Görüntüle 1480550

Apple yakında kapatır merak etmeyin 😃
 
Saydığınız şeylerin çoğunun Iphone'da olmaması da ayrı bir ironi hocam.
Evet dostum, iPhone X, XS Max, XS, 12 ve 13'ü geçerek direkt olarak IPS ekran ve bu sebeple batarya performansı kötü olan iPhone 11'i örnek gösteriyorum, nasılım?

4352 mAh batarya ile en uzun kullanım ömrü sunan telefonlardan birisi olan 13 Pro Max'e lafın ne olacak bakalım?

Bu kadar savunmaya gerek yok pil göstergesi olması gereken bir şey. Pil seviyesinin ne kadar olduğunu bilmediğinde şarja takmiyorsun powerbank ile dolasiyorsun ayrıca batarya kapasiteleri yüksek olsa tamam çok sorun olmaz ama öyle değil.
1660130002932.png

Şu ikonu gördüğünde telefonunun kaç şarjlarda olduğunu bilemiyorsan bu kişinin problemi bence.
 
HarmonyOS Android dagitimi olsa bile genel olarak Android'den cok daha iyi olduğunu soyleyebilirim. HarmonyOS'a gectigimden beri Android telefonumun yuzune bakmaz oldum.
 

Geri
Yukarı