iPhone XS mi iPhone 11 mi?

Başka bir konuda da cevap yazdım burada da yazayım o ekran günlük kullanımda o kadar fark etmiyor. Ayrıca sadece Premium kasa için daha iyi batarya daha iyi kamera daha iyi işlemci ve donanım daha fazla güncelleme ve daha yeni bir telefondan vazgeçmek saçma olur. Mesela şu an iPhone 6S Plus mı daha üstün iPhone 7 mi? İlerki senelerde iPhone 11’in bir nesil üst olmasının faydası görülecektir.

Ayriyetten XS'de 3. haparlör var. Ses kalitesi olarak %50 daha iyi kalite sunuyor(bunun testi mevcut) ekran kalitesi olarak %40 daha iyi piksel olarak %36 daha iyi ve %20 daha ince. Ne bileyim bu özelliklerden feragat etmek başlı başına saçma geldi.

Bahsettiğin cihazların hepsini denemiş biri olarak tavsiyede bulunmak isterim. Bir akıllı telefonda tasarım ve performans iki yarıyı temsil eder. Bizim gibi alım gücü düşük ülkelerde ise tasarımdan önce elbette performans gelir.

iPhone Xs çok çok iyi bir akıllı telefon ama aradaki fark sadece kamerası iyi çekiyor değil.

iPhone 11 aldığında çok daha hızlı bir akıllı telefon alıyorsun. Yapay zeka özellikleri hem kamera hem de diğer telefon operasyonlarında üst seviyede. Telefondaki tüm kameralar 12 MP, ya OIS ya da EIS desteği sağlıyorlar.

Kamera tarafında iPhone 11 üç farklı koşul için 3 farklı yapay zeka desteği veriyor. Gün ışığı için Smart HDR, kapalı ortamlar için Deep Fusion ve Gece modu. Bu üç moddan sadece ilki iPhone Xs’te var.

Gelgelim performans tarafında doğal olarak ekran çözünürlüğünden dolayı güçlü bir cihaz. Ayrıca Xs’e göre +1 yıl iOS güncelleme desteği alacak.

Ama ekran... Şimdi Apple’ın LCD ekranları son derece kaliteli ve güzel ekranlar. Ben iPhone Xr uzun süre kullandım ve ekranı son derece başarılı buldum. Aynı zamanda iPad Pro 3. Nesil kullanıyorum ve bu dev ekranda 265 ppi piksel yoğunluğu var ama inanılmaz bir ekran. Yani kağıt üzerindeki verilerle günlük kullanım aynı şeyler değil. Elbette Xs ekranı kadar iyi olamaz, ama bahsedildiği gibi kötü değil, pikseller gözünü filan kesmiyor.

Kasa malzemesi olarak da diyebilecek bir şey yok. Şimdi Göz var, izan var, adamlar çelik yapmış.

Kısacası burada önemli olan şey senin nasıl bir cihaz istediğin. Xs tasarım ve ekran olarak sana daha fazlasını, iPhone 11 ise performans, kamera, pil ömrü ve işletim sistemi olarak daha fazlasını sunuyor.

Bahsettiğin cihazların hepsini denemiş biri olarak tavsiyede bulunmak isterim. Bir akıllı telefonda tasarım ve performans iki yarıyı temsil eder. Bizim gibi alım gücü düşük ülkelerde ise tasarımdan önce elbette performans gelir.

iPhone XS çok çok iyi bir akıllı telefon ama aradaki fark sadece kamerası iyi çekiyor değil.

iPhone 11 aldığında çok daha hızlı bir akıllı telefon alıyorsun. Yapay zeka özellikleri hem kamera hem de diğer telefon operasyonlarında üst seviyede. Telefondaki tüm kameralar 12 MP, ya OIS ya da EIS desteği sağlıyorlar.

Kamera tarafında iPhone 11 üç farklı koşul için 3 farklı yapay zeka desteği veriyor. Gün ışığı için Smart HDR, kapalı ortamlar için Deep Fusion ve Gece modu. Bu üç moddan sadece ilki iPhone XS’te var.

Gelgelim performans tarafında doğal olarak ekran çözünürlüğünden dolayı güçlü bir cihaz. Ayrıca XS’e göre +1 yıl iOS güncelleme desteği alacak.

Ama ekran... Şimdi Apple’ın LCD ekranları son derece kaliteli ve güzel ekranlar. Ben iPhone XR uzun süre kullandım ve ekranı son derece başarılı buldum. Aynı zamanda iPad Pro 3. Nesil kullanıyorum ve bu dev ekranda 265 ppi piksel yoğunluğu var ama inanılmaz bir ekran. Yani kağıt üzerindeki verilerle günlük kullanım aynı şeyler değil. Elbette XS ekranı kadar iyi olamaz, ama bahsedildiği gibi kötü değil, pikseller gözünü falan kesmiyor.

Kasa malzemesi olarak da diyebilecek bir şey yok. Şimdi Göz var, izan var, adamlar çelik yapmış.

Kısacası burada önemli olan şey senin nasıl bir cihaz istediğin. XS tasarım ve ekran olarak sana daha fazlasını, iPhone 11 ise performans, kamera, pil ömrü ve işletim sistemi olarak daha fazlasını sunuyor.

İşletim sistemi dediğin dünyada 3 tane olan Windows, Android ve iOS olarak 3'e ayrılır 11'in bana sunduğu işletim sistemiyle XS'in sunduğu işletim sisteminin pek bir farkı yok anlayacağın. Kamera konusuna gelirsek. Ben kameranın farkını zaten biliyorum ve belirttim. A13 bionik var 11'de XS'de A12 bulunuyor. Batarya da 300-350MAH kadar daha iyi 10-12 şarja deng geliyor. Ben dediğim gibi kameraman değilim. Performans olarak XS'in 11'den farkı gözle görülmeyecek kadar az. Apple 11 XR'nin geliştirilmiş versiyonu. Şimdi piksel olarak %40 fark var araların. Ekran kalitesi olarak da 35-40% fark var aralarında. XS'de 3 haparlör 11'de 2 haparlör bulunuyor bu da %50 daha kaliteli ses iletişimi sağlıyor. Oled ekran daha hızlı tepkime süresine sahip. Ve sonsuz konstrast a sahip. Renklerin ne kadar canlı olduğunu. Magazaya gidip fark edebilirsin. Birisi paslanmaz çelik, birisi aliminyum. Birisinin fiyatı 6300₺ birisinin 7200₺ 1 sene daha güncelleme alacak orası aşikar yapcak bir şey de yok. Ama 1000₺ için saydığın özelliklere değmez fazla kalın. Kaba bir telefon. Ben XS aldım :) ayriyetten sıra Apple 7'de o alacak 1 sene sonra 8 alacak. Sonra X alacak. Sonrada XS, XR alacak yani bu da 4, 5 seneye deng geliyor. Ben 4, 5 sene de çoktan telefonu değiştiririm.

Yani senin isteklerin ve kullanım ihtiyaçların benden farklı olabilir senin fikrin. Ama iki telefonu elinize alıp kullanmadıysanız aradaki farkın insanların abarttığı kadar olmadığını bilmezsiniz. Arada fark var ama abartılan kadar değil. Her neyse siz fikrinizden vazgeçmeyeceksiniz ama 3-4 geçtiğinde dediğimi anlayacaksınız.

İşletim sistemi dediğin dünyada 3 tane olan Windows, Android ve iOS olarak 3'e ayrılır 11'in bana sunduğu işletim sistemiyle XS'in sunduğu işletim sisteminin pek bir farkı yok anlayacağın. Kamera konusuna gelirsek. Ben kameranın farkını zaten biliyorum ve belirttim. A13 bionik var 11'de XS'de A12 bulunuyor. Batarya da 300-350MAH kadar daha iyi 10-12 şarja deng geliyor. Ben dediğim gibi kameraman değilim. Performans olarak XS'in 11'den farkı gözle görülmeyecek kadar az. Apple 11 XR'nin geliştirilmiş versiyonu. Şimdi piksel olarak %40 fark var araların. Ekran kalitesi olarak da 35-40% fark var aralarında. XS'de 3 haparlör 11'de 2 haparlör bulunuyor bu da %50 daha kaliteli ses iletişimi sağlıyor. Oled ekran daha hızlı tepkime süresine sahip. Ve sonsuz konstrast a sahip. Renklerin ne kadar canlı olduğunu. Magazaya gidip fark edebilirsin. Birisi paslanmaz çelik, birisi aliminyum. Birisinin fiyatı 6300₺ birisinin 7200₺ 1 sene daha güncelleme alacak orası aşikar yapcak bir şey de yok. Ama 1000₺ için saydığın özelliklere değmez fazla kalın. Kaba bir telefon. Ben XS aldım :) ayriyetten sıra Apple 7'de o alacak 1 sene sonra 8 alacak. Sonra X alacak. Sonrada XS, XR alacak yani bu da 4, 5 seneye deng geliyor. Ben 4, 5 sene de çoktan telefonu değiştiririm.
İki telefon da güzel seçim ancak ekranda %40, seste %50 gibi devasa farklar sadece kağıt üzerinde.
Tabi bu konularda XS daha ileride ama öyle yarı yarıya fark hissedecek kadar da değil.
11'den duyduğun ses, XS'ten %50 daha kalitesiz olmayacak yani.

Hayırlı olsun. O telefonu aldıysan zaten senin için dünyanın en güzel telefonu olacağından, bizim bir karşılaştırma sunmamız imkansız. Neural Cam uygulamasını indirirsen, telefonda düşük ışıkta da fotoğraf çekebilirsin.

Hayırlı olsun. O telefonu aldıysan zaten senin için dünyanın en güzel telefonu olacağından, bizim bir karşılaştırma sunmamız imkansız. Neural cam uygulamasını indirirsen, telefonda düşük ışıkta da fotoğraf çekebilirsin.

Teşekkür ettim :)
Hayırlı olsun. O telefonu aldıysan zaten senin için dünyanın en güzel telefonu olacağından, bizim bir karşılaştırma sunmamız imkansız. Neural cam uygulamasını indirirsen, telefonda düşük ışıkta da fotoğraf çekebilirsin.

Seste bilemeyeceğim ne kadar gerçek olduğunu. Ama mağazada iki ekranı da elimde tutmuş birisi olarak. O farkı bariz hissediyorsun. Süper AMOLED ekranla IPS LED ekran arasında çok fark var. Rengler ekran çok kaliteli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı