İşletim sistemi dediğin dünyada 3 tane olan Windows, Android ve iOS olarak 3'e ayrılır 11'in bana sunduğu işletim sistemiyle XS'in sunduğu işletim sisteminin pek bir farkı yok anlayacağın. Kamera konusuna gelirsek. Ben kameranın farkını zaten biliyorum ve belirttim. A13 bionik var 11'de XS'de A12 bulunuyor. Batarya da 300-350MAH kadar daha iyi 10-12 şarja deng geliyor. Ben dediğim gibi kameraman değilim. Performans olarak XS'in 11'den farkı gözle görülmeyecek kadar az. Apple 11 XR'nin geliştirilmiş versiyonu. Şimdi piksel olarak %40 fark var araların. Ekran kalitesi olarak da 35-40% fark var aralarında. XS'de 3 haparlör 11'de 2 haparlör bulunuyor bu da %50 daha kaliteli ses iletişimi sağlıyor. Oled ekran daha hızlı tepkime süresine sahip. Ve sonsuz konstrast a sahip. Renklerin ne kadar canlı olduğunu. Magazaya gidip fark edebilirsin. Birisi paslanmaz çelik, birisi aliminyum. Birisinin fiyatı 6300₺ birisinin 7200₺ 1 sene daha güncelleme alacak orası aşikar yapcak bir şey de yok. Ama 1000₺ için saydığın özelliklere değmez fazla kalın. Kaba bir telefon. Ben XS aldım

ayriyetten sıra Apple 7'de o alacak 1 sene sonra 8 alacak. Sonra X alacak. Sonrada XS, XR alacak yani bu da 4, 5 seneye deng geliyor. Ben 4, 5 sene de çoktan telefonu değiştiririm.