IPS panel ve TN panel arasındaki fark

@dogant ben dediğin gibi deneme şansı buldum ve açık ara IPS daha güzel geldi gözüme. Ama dediğin gibi kişisel bir şey bu. Asla kesinliği yok. Ama IPS alışkın biri için TN cidden çok batıyor göze diyebilirim.

@painkiller Ben de dediğim gibi TN ve VA kullanıyorum. Bazen VA panelde oynarken " vay be görüntüye bak" dediğim oluyor ama ghosting de benim ciddi olarak gözümü tırmalıyor. TN panele nette bulduğum bir ICC'yi yükledim VA gibi oldu. :)

Keşke TN kadar hızlı IPS panel olsa. :)

Counter Strike'da doku paketini bile kaldıracak kadar psikopat olanlar vardı. O düşüncede olanlar için TN panel daha iyi olabilir. Normal şartlarda IPS panel daha tatmin edicidir. Daha doğru renklere ve daha iyi açılara sahiptir. Dezavantaj olarak yüksek maliyet ve biraz daha yüksek gecikme değeri eklenebilir. Gecikme değerini çok hissedilir bulmasam da, maliyeti hissediliyor.

FPS de dahil olmak üzere, görüntüye önem veren biri olarak; TN panel tercih etmem. Kişisel olarak değişir bu konu, bunu da anlıyorum.

TN panel alma, aldırma. TN panelden VA panele geçiş yaptım 2 gün öncesine kadar, "bu uygulamanın rengi bu muymuş lan?" dediğim bir çok uygulama oldu. Ghosting de olsa, ışık sızması da olsa VA veya IPS'ten şaşma.

@painkiller Kapanana kadar dolar 10 TL'yi geçecek :)

@Fatalis Her TN panel aynı değil, onu anlatmaya çalışıyorum. 144 HZ 1500 TL ve üstü fiyata satılan paneller ile en az 5-6 yıllık ya da 60-75 HZ paneller arasında çok fark var.

Gerçi 144 HZ paneller arasında da fark var ama bazı TN paneller VA'yı pek aratmıyor.

TN panel sadece tepki süresi açısından rekabetçi oyunlar için iyi ama video izleyeceksen ve oyunlardan canlı ve keskin renkler almak istiyorsan VA ya da IPS panel daha uygun. TN'in sağladığı iyi tepki süresi avantajı inan çok hissedilecek kadar yüksek değil. Benim tercihim kesinlikle IPS ya da VA olurdu.

Yararlı bir mesaj

1570906826267-png.447557

1570906991350-png.447558

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı