IPS panel ve TN panel arasındaki fark

Oyun oynayacaksan TN demişler ama sadece rekabetçi oyunlar oynayacaksan tercih edilebilir hatta çok hardcore oyuncuysan TN panel tercih edersin yoksa IPS ve VA film, ofis kullanı mı, tasarım, solo oyunlar hepsinde görüntü kalitesiyle TN'den iyidir. Benim görüntü umurumda değil ben hardcore CS, PUBG, Rainbow kasarım diyorsan 165Hz 0.5ms al bir TN panel tamamdır.

Cevabınız için teşekkürler. Peki yukarıda belirttiğim 2 monitörde 1 ms diyor. Yani yinede tepkime süreleri farklı mıdır?
O 1 MS tamamen pazarlama stratejisi çünkü MPRT değerini yazıyorlar.
Yani TN gibi gerçekten 1 MS değil hatta bazı monitörler 10 MS+ çıkıyor testlerde.

Yine de dediğim gibi deneme imkanınız varsa deneyerek alın. Bu konuda kesin şu panel iyidir demem ben.
Herkesin kendine göre önceliği ve zevki var çünkü.

Sol tarafımda TN panel monitör, Sağ köşemde IPS var ikisinde CS:GO oynadım. Tabi ki renk açısından IPS farkındalık yaratırken, bi yandan AWP ile adam vurmamın zorlaştığını fark ettim. Ya da kendimi kandırdım 😅 Bu zamana kadar TN panel de; video ve fotoğrafçılık için uğraşıyordum IPS monitör yok iken, ulan render alıyorum, telefona aktarıyorum renkler bir patlak çıkıyor, sinir krizlerine giriyordum sonunda dayanamadım IPS HP'nin monitörünü tercih ettim.

Son düzenleme:
Sayfalarca konu açıldı ama yok mu şöyle TN panel hem tuzlu olmuyacak hem görüntü kalitesi yüksek bir monitör? Ya da VA panel gerçekten ghosting ve gecikme süresi problemi olmayan monitör. Kara cuma yaklaşıyorken almak lazım.

Bu sitede IPS'yi göklere çıkarıyorlar, tamamiyle aldatmaca, TN paneller hem canlı renklere sahip hem de ghosting, bulanıklık minimum seviyededir, akıcılık ise diğerlerinden iyidir.
IPS 1 Ms olamaz, 1 Ms yazanlar aslında en az 4-5 Ms'den başlıyor çünkü bulanıklık ve akıcısızlık var IPS'de.

@Silinen üye Bizim gözümüz diyorlar zaten 5 ms ile 1 ms tepki süresi arasındaki farkı anlayamaz diyorlar o yüzden soluk TN panel yerine canlı canlı IPS alın diyorlar. Bu ne kadar doğru? IPS'deki ghosting sorunu aradaki 4 ms yüzünden mi oluyor yani?

@Silinen üye Bizim gözümüz diyorlar zaten 5 ms ile 1 ms tepki süresi arasındaki farkı anlayamaz diyorlar o yüzden soluk TN panel yerine canlı canlı IPS alın diyorlar. Bu ne kadar doğru? IPS'deki ghosting sorunu aradaki 4 ms yüzünden mi oluyor yani?
144 Hz'den ghosting olamayacağına göre demek ki tepki süresinden oluyor diye düşünmekteyim. IPS'lerde 1 Ms'nin sahte olduğu haberleri tüketiciler tarafından söylendiğinden, ghostingi tepki süresinde aramaktayım.
Her ne olursa olsun TN panel gibi değil IPS panel. Araba yarışı, futbol, FPS oyunlarında kendini bulanıklaştırarak belli ediyor ghosting ama o kadar da belli olmuyor, ilk defa IPS panele hele özellikle 60 Hz'den 144 Hz'e geçen biri kesinlikle ghostingi anlamaz ama 144 Hz TN panel kullanan biri anlar ghostingi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı