IPS panel yerine VA panel alınırsa sorun olur mu?

Bütçe
10.000

Foooj

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 13700KF Asus TUF RTX 4070Tİ gskill 32gb(16x2) 5600mhz ddr5 ram.
Meslek
Öğrenci
Monitör alacağım IPS panel yerine VA panel alsam ne olur? Renkler daha mı kötü olur zevk alamaz mıyım? Oyun oynayacağım ve film izliyeceğim.

Monitör alacağım IPS panel yerine VA panel alsam ne olur? Renkler daha mı kötü olur zevk alamaz mıyım? Oyun oynayacağım ve film izliyeceğim.
Rekabetçi FPS oyunları oynuyorsanız ve film dizi de izleyecekseniz VA panel en uygun panel tipidir.

IPS tabii ki daha canlı gösteriyor ama VA ile aralarında uçurum fark yok yani zevk almama durumu yaşamazsın. Bahsettiğin panel VA'dan çok TN panel, o da zaten profesyonel FPS için öneriliyor. Ben VA kullanıyorum, sadece hikaye oyunları oynayıp film izliyorum ve gayet de renkleri iyi yansıtıyor.

Bütçen dahilinde IPS monitör varsa VA panele tercih edilir bana kalırsa. Genel olarak IPS'in renk doğruluğu daha iyi VA'dan, ayrıca görüş açısı da daha fazla.

IPS Panel monitör aradığım kıraterlerde yok, olanı da çok pahalı sizce VA mı almalıyım? Yoksa 240Hz yerine 165Hz'e düşürüp IPS panel mi almalıyım?

IPS Panel monitör aradığım kıraterlerde yok, olanı da çok pahalı sizce VA mı almalıyım? Yoksa 240Hz yerine 165Hz'e düşürüp IPS panel mi almalıyım?
Hz daha önemliyse senin için VA olanı al. 165 ile 240 arasında baya fark var çünkü.

VA Panel alıyorum o zaman önerdiğiniz var mı?

Ben IPS panelden TN panele geçtim VA paneli bilmem alışamıyorum kardeşim. IPS panelin tadı farklı. Aşağıdan bakıyorum yukarısı karanlık yukarıdan bakıyorum aşağısı tuhaf ortadan bakıyorum yine tuhaf :D :D :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı