IPS vs VA

IPS vs VA

• IPS

Oy: 21 70,0%
  • VA

Oy: 9 30,0%

• Oy verenlerin toplamı
    30
Ne amaçla kullanılacağına göre değişir;
  • Sadece medya için (dizi, film, herhangi bir medya tüketimi) alınacaksa yüksek kontrastı için VA.
  • Profesyonel amaçlar için alınacaksa kesinlikle IPS.
  • Oyun için alınacaksa işler biraz karmaşık; Tepki süresi olarak IPS bariz bir şekilde öndeyken, VA da yüksek kontrast sunuyor. Renk gamutu ise her monitörden monitöre değişir. Yine de bence VA'nın koyu renk geçişlerindeki zayıflığı bence çok bariz bir dezavantaj. Ben oyun için alıyor olsam kesinlikle IPS alırdım.
Düzenleme: Oyun amacı ile alacağınızı yeni gördüm, gereksiz bilgi kalabalığı olmuş.

Bizde burdayız. Falan diyip sinirleniyormuşum :D Şaka maka IPS parası olana güzel. VA panel ucuz ve oyuncu dostu olduğu için tercih ediliyor sadece. Paran varsa IPS almalısın.
Teşekkür ederim :). Her konuda yoksun filan diyip kavga çıkarıyormuşum:D.
Oyun derken hangi oyun sıkıntı burada, CSGO gibi rekabetçi mi yoksa Cyberpunk 2077 gibi oyunlar için mi?
AAA tarzı.

Kafamdaki karışıklık birazcık kayboldu. Hepiniz çok sağolun şuan aklım da IPS var. Fikir değişikliğim olursa gene buradayım sizi de beklerim :).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı