İş Yok Ne Yapmalıyım?

"Yazılım geliştirmek istiyorum ben" dese bilgisayar fiyatları ortada.

"Benim hobim fotoğraf çekmek olmalı" dese fotoğraf makinelarının fiyatları ortada.

"Tiyatro benim ilgi alanım buna vakit ayırmam lazım" dese önünde koskoca YKS sınavı var bu sınavdan düzgün bir şey alamazsa işsiz kalacak.

Yani burada gençlere laf çakmanın alemi yok. Büyük ihtimalle siz sadece TikTok çeken gençleri görüp bunu genele yayıyorsunuz.
Kimse oturduğu yerden fotoğraf makinesi alamaz, pc alamaz. Hedefine ulaşmak için çabalaman gerek. İyi bir iş için sınavına çalışman gerek.

12 yaşında bu tür şeyler yapmak normal değil. Ailenizin durumu ortalama ise bir bilgisayar alırlar zaten size hediye olarak. Çok gençsiniz, bu tür şeylerle uğraşmak yerine yeni şeyler öğrenmeyi deneyin. Meslek olarak görmeyin.
Çocuk kötü bir şey yapmıyorki yahu. Bence gayet güzel geliştirmiş kendini. Çalışıyorsa çalışsın bırak, 12 yaşında lol oynayarak zaman öldürmekten iyidir.

Yazık gerçekten yazık. Biz burda iyi bir üniversitede bir ton para harcamadan okuyabilmek için bir taraflarımızı yırtalım, sonra biri gelsin genelleme yapsın, gezegendeki en dolu insanmış gibi konuşsun, moral bozsun. Emin ol en az o gördüğün tiktok videolorundaki değişikler kadar kendini kurtarmaya çalışan arkadaşlarımız da var bu ülkede. Ama ille de laf edecek ya o yüzden gözünü, kulağını iyi olan her şeye kapatmış.
Keman sanatçısıyım.
Lisanslı kaleciyim.
Sokak sanatçılığı yapıyordum. Pandemide tabii işsiz kaldım, geçen yıl Mart'tan beri iş yok.
12 yaşındayım. Ne yapmalıyım? İşler ne zaman açılır bilen var mı?
Kardeşim şimdi evde bol bol zamanın varken bir yandan derslerine odaklan bir yandan yazılım öğrenmeye başla anlayabildiğin kadar. Emin ol 2-3 sene içinde harçlığını kendin çıkarabilecek konuma gelirsin. Ha bir de sakın eğlenmeyi, keyfine bakmayı ihmal etme. O yaşlarda çok güzel oluyor hayat.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı