Işık sızmasının az olması için VA panel mi alınmalı yoksa IPS panel mi?

2K meraklısı değilim hatta 1080p olması daha mantıklı geliyor çünkü 2K alıp birkaç sene sonra 1080P'ye çekiceğimden pek bir anlami kalmıyor. 1080P'de 240Hz monitör önerınız var midir? Eğer kaliteli ise 165 Hz'de olabilir ama 240 tercihimdir.

27 inç'lerin fiyatları da uçtu gitti. Onun yerine 240Hz mantıklı. AOC'ta ne gibi sorunlar yaşanmış? Ben AOC takip eden biri olarak sorunlarını görmedim. Üretimden hatalı gelmesi farklı bir konu.

240Hz monitör almanda sakınca yok. 240 FPS alabildiğini söylüyorsun. Akıcılığı tam yakalmış olursun.
İnç konusuna takılma. Büyük de olsa göz alışıyor küçük de olsa göz alışıyor.

27 inç'lerin fiyatları da uçtu gitti. Onun yerine 240Hz mantıklı. AOC'ta ne gibi sorunlar yaşanmış? Ben AOC takip eden biri olarak sorunlarını görmedim. Üretimden hatalı gelmesi farklı bir konu.

240Hz monitör almanda sakınca yok. 240 FPS alabildiğini söylüyorsun. Akıcılığı tam yakalmış olursun.
İnç konusuna takılma. Büyük de olsa göz alışıyor küçük de olsa göz alışıyor.

Cyberpunk gibi oyunlarda haliyle 240FPS alamıyorum. Sıkıntı yaşar mıyım? Bir de 240Hz monitör öneriniz var mıdır hocam?

s2522hg
vg259qm
xg2431
Bunlar arasında kalmıştım eskiden.

Cyberpunk gibi oyunlarda haliyle 240FPS alamıyorum. Sıkıntı yaşar mıyım? Bir de 240Hz monitör öneriniz var mıdır hocam?

S2522hg
VG259QM
XG2431
Bunlar arasında kalmıştım eskiden.

Dell önermiyorum.
XG2431 alınır ama şu an bütçeni aşıyor. Zamanında 6.5K'ya Vatan'da satılıyordu. Keşke alsaydın.
VG259QM düşünülebilir. Pek TUF taraftarı değilimdir. Kalite sorunları var ve fiyatını hak etmiyor.

AOC 24G2ZU/BK Monitör ben bunu öneriyorum.

Dell önermiyorum.
XG2431 alınır ama şu an bütçeni aşıyor. Zamanında 6.5K'ya Vatan'da satılıyordu. Keşke alsaydın.
VG259QM düşünülebilir. Pek TUF taraftarı değilimdir. Kalite sorunları var ve fiyatını hak etmiyor.

AOC 24G2ZU/BK Monitör ben bunu öneriyorum.

TUF düşünme sebebim; kasam, anakartım, ekran kartım hepsi TUF ,takımmı yapsam diye düşünüyordum.

TUF düşünme sebebim; kasam, anakartım, ekran kartım hepsi TUF, takımmı yapsam diye düşünüyordum.

Tercih meselesi. Alınmaz demiyorum ya da alma demiyorum.
Monitör almak takım yapmaya benzemez. Monitörün işin en zor kısımlarından biri.
İncelemeleri izleyin, okuyun karar verin. Fazla fazla model koyup bu mu o mu diye düşürsek konu bir 4 sayfa daha üzer.

Tercih meselesi. Alınmaz demiyorum ya da alma demiyorum.
Monitör almak takım yapmaya benzemez. Monitörün işin en zor kısımlarından biri.
İncelemeleri izleyin, okuyun karar verin. Fazla fazla model koyup bu mu o mu diye düşürsek konu bir 4 sayfa daha üzer.

AOC'u almış olsam ve ghostingi, ışık sızması fazla olsa veya ölü pixel çıksa yardımcı olurlar mı?

AOC'u almış olsam ve ghostingi, ışık sızması fazla olsa veya ölü pixel çıksa yardımcı olurlar mı?

AOC'un kendi servisleri iyidir. Satıcıların tutumlarını bilemem. Bazıları oluyor bazıları olmuyor.
Sinerji'yi soruyorsan, bu tip satıcılar sorunlarla pek uğraşmayı sevmez ama hakkınızı almakta sıkıntı yaşamazsınız.
Ghosting zaten IPS panelde fark edilemez. Işık sızması belli derece olur. Ölü piksel kusurdur hemen değişim talep edilmelidir.

IPS glow ile ışık sızmasını karıştıranlar olmuş.
Işık sızması söz konusu olduğunda OLED en iyisi ancak en risklisi VA panel çünkü LC molekülleri çarprazlama çalışır ve bu da kenarlarda hassasiyet oluşturup ışık sızması ihtimalini arttırır.
1689227809863.png

Bu yüzden ışık sızması yaşamak istemiyorsam IPS ve VA arasından kesinlikle IPS seçerdim.

IPS glow ile ışık sızmasını karıştıranlar olmuş.
Işık sızması söz konusu olduğunda OLED en iyisi ancak en risklisi VA panel çünkü lc molekülleri çarprazlama çalışır ve bu da kenarlarda hassasiyet oluşturup ışık sızması ihtimalini arttırır.
Eki Görüntüle 1859926
Bu yüzden ışık sızması yaşamak istemiyorsam IPS ve VA arasından kesinlikle IPS seçerdim.

Ben yanlış biliyor olabilirim öyleyse lütfen düzeltin ama IPS glow adı üstünde olduğu gibi sadece IPS panellere özel bir parıltı anlamına gelmiyor mu? Bence evet. Işık sızması ise bundan farklı olarak backlightbleed sorunu olarak geçmiyor mu İngilizce'de ve backlightbleed her monitör de olabilecek bir şey değil mi ? Benim bildiğim kadarıyla arka ışık sızması yani backlighbleed bir iade sebebidir ama IPS glow öyle değil diye biliyorum ama emin değilim eğer öyleyse VA panellerin size göre hassas dediğiniz noktası olan backlightbleed sonradan çıkan bir sorun mu VA panellerin attığınız görsele göre hepsinde olan bir sorun mu? Ayrıca Black uniformaty testine göre OLED'lerden sonra en başarılı panellerin VA paneller olduğunu biliyoruz sonuçta Black uniformaty siyah tek düzelik anlamına geliyorsa ve VA paneller bu konuda hassas ise neden daha başarılılar? Sonuçta siyah homojenliği testi bunlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı