İslam dinini sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İslam dini zaten sorgulamanızı söylüyor. O akıl boşa verilmedi insanoğluna. Etrafınızı, çevrenizi, evreni hatta dini bile sorgulayabilirsiniz. Eğer algılara kapılmayarak, kendi içinizde bu olayı tartışacaksanız, eğer insanların ne dediğini değil de dinin ne dediğini ve emrettiğini baskı altında kalmadan sorgulayacaksanız zaten hepsinin cevabının verildiği bir kitap var. Günümüzde çoğu insanın dinden uzaklaşmasının sebebi dini kendi amaçları doğrultusunda kullanan insanlardır. "Ben müslümanların ne yaptığına bakacak olsaydım asla müslüman olmazdım" demişti sonradan müslüman olan bilinir biri. Günümüz insanlarının kendi amaçları doğrultusunda yapmayacağı şey yoktur. Biri dini kullanır öteki başka bir şeyi. Eğer kendi içinizde bunu sorgulayacaksanız dediğim gibi zaten sorularınıza cevap verilsin diye onca ayet indirildi.
 
Hristiyanlığın kutsal kitabını.. pardon kitaplarını sayabilir misiniz? 😊 Hangisini ele alalım ki Matta mı? Markos mu? Luka mı? Yuhanna mı? Ha bir de apokrif olanlar var. Yoruldum inanın.
Kitapların içeriği birbirinden farklı kronolojik sırada derlenmiştir. Bazı kitaplar belli bir kısmı alırken bazıları başka kısımları ele alır. İncil'i okurken Matta Markus Luka ve Yuhanna'nın ciltlerini birlikte okumak en sağlıklısıdır.
 
Ben sorgulaya sorgulaya yarı agnostik yarı müslüman gibi bir şey oldum. Eğer beynimde hangisi üstünse o tarafı tutuyorum. Çok düşünmek beni yiyip bitiriyor.
Din felsefesindeki görüşleri araştırabilirsin. İnanç değişkendir, belli bir yerde sabit kalmak yerine araştırıp sürekli kaymak daha iyi olabilir, son karar sana ait.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı