Rehber ISS Pinge etki eder mi?

Hepinize merhabalar, servis sağlayıcı pinge etki eder mi, ederse nasıl eder? Gibi soruların cevaplarına bakalım.
  • ISS(Servis Sağlayıcı) pinge etki eder mi?
    • Aslında ben yeni sağlayıcıya geçene kadar etki oranının çok olmayacağını düşünüyordum en azından yurtiçinde fakat bu sorunun cevabı evet eder.
  • Peki nasıl eder?
    • Kullandığınız servis sağlayıcının pop noktaları var, bu noktaların gereksiz fazla olması veya bir yerde yoğunluk olması durumunda bu durum size ping olarak geri dönebiliyor.
Pop Noktası; Pop noktasını kısaca şu şekilde tarif edeyim, bağlantınızın evinizden çıkıp, gideceği sunucuya giderken ki yol üstündeki uğradığı noktalar diyebiliriz. Örnek olarak bu resme bakabiliriz, bağlantımız yaklaşık 10 noktadan geçerek karşı sunucuya ulaşmış.

1610987504586.png


Not: ISS dışında internetinizin bağlı olduğu portta bir yığılma, yoğunluktan dolayı da ping çıkma durumu olabilir, bu durumda port değişikliği talebi açmayı deneyin fakat TT altyapısında başka bir ISS'den alıyorsanız bu durumu çözmeniz zor. Buna ek olarak sizin iç tesisatınızdan da kaynaklı olabilir. Bunu çözmek için buraya bakabilirsiniz. Rehber - İnternet kalitesi nasıl arttırılır?
  • Peki düşük ping almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
    • Öncelikle altyapınızda fiber var ise ilk tercihiniz fiber sonra VDSL olmalı. Benim indirme ile işim yok sadece oyun oynuyorum düşük mbps olsun ADSL kullanırım sakın demeyin. Yeni bir bağlantı sağlayacaksanız komşularınızdan rica edip bir test yapın, hangi sağlayıcının durumu nedir, göz atıp öyle karar verin.
Başımdan geçen bir olayı şu şekilde anlatayım yaklaşık 1.5 sene önce Superonline kullanıyordum Kayseri/İstanbul arası sunucularda pingim 20-30, yurtdışı 55-80 arası değişiyordu o zaman pandemi yok. Sonra askere gittim 1 sene, geldim, Turknet bağlattım, üstüne pandemi Kayseri/İstanbul ping değerlerim 50 civarı, yurtdışı +110'de takılıyor, Sonra TT'ye geçtim ana servis sağlayıcı noktaları daha gelişmiş daha iyi bir değer sunacağını düşündüm fakat çok ufak bir iyileşme gördü hattım Kayseri/İstanbul 40-45 arası, yurtışı +100'de takılıyor. Bu sorunu çözmek için müdürlükle görüştüm, mail attım fakat çözülmedi dönüş dahi olmadı. Ping sorununun nedenlerinden biri pop noktalarıydı. Sonra Gıbırnet'e geçtim Kayseri/İstanbul değerlerim 25-30, yurtdışı 55-70 arasında değişiyor şu an. Bu demek oluyor ki sağlayıcılar kendilerini geliştirmek için hiçbir halt yapmıyorlar.

Bu konudan sonra şu konulara göz atabilirsiniz;
 
Son düzenleme:
Aynı durum Vodafone'da da mevcut. Adamlar dava yemek için ellerinden gelen varsa yapıyorlar. Şubat gelsin kurtuluyorum umarım.
 
@261538 şu an için Superonline düşünüyorum. Ayda 15 TL daha fazla ödeyip 100/10'luk tarifesini düşünüyorum. Şubat gibi dava açacağım zaten. Bakalım ya umarım Superonline üzmez beni.
 
Bu demek oluyor ki sağlayıcılar kendilerini geliştirmek için hiçbir halt yapmıyorlar.
Şu yorum için elinizi öpebilirim hocam 😂 Ne olursa olsun kendi ağlarına toz kondurmuyorlar. Eylül ayından beri İstanbul-Kayseri-Nevşehir-İstanbul turu atıyorum. 30 kere kayıt açtım ama nafile.

resim_2021-01-27_153012.png



Modeme sinyal gidiyorsa hizmet iyidir anlayışları, forumda konuları gördükçe çileden çıkarıyor. Ping yüksekmiş, düşükmüş sorun kullanıcıya atılıp kapatılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı