Yurt dışı olabilir mi acaba ürünleri çünkü resmi distribütör burada olsa gönderirler, ürün incelenip kutusu yenilenip tekrar satışa sunulabilir diye düşünüyorum.
En nihayetinde hepimiz internet üzerinden alışveriş yapıyor ve beğenmeme durumunda iade hakkımızı kullanıyoruz. Hatta bu hakkımızı gasp eden Gameekstra gibi firmalara da sövüyoruz. Sonuç olarak bu kadar iade edilen malın bir şekilde satılıyor olması gayet doğal. Tabi ki bu durum beğenilmeme sonucu iade edilen mal için geçerli, arızalı olduğu iddia edilen malın, şansımızı bir kere daha deneyelim düşüncesi ile tekrar satılması şeref yoksunluğuna girer.
Fakat bu durumda iş biraz farklı bir boyut alıyor, çünkü firmalar hijyen açısından sıkıntı çıkarma ihtimali olan kulaklık gibi ürünleri iade kabul etmeme hakkı var diye biliyorum. Bu durumda bu mal iade mi değil, eğer iade ise ben mouse bile iade edememişken bu adam kulaklığı nasıl iade edebilmiş.
Ürün bedeli ile ilgili ortada bir yanlışlık olduğu kesin bu konu ile ilgili firmaya kesinlikle geri dönüş yapın. Kulaklık gibi bir ürünü nasıl kullanılmış olarak gönderirsiniz hadi bunu yaptınız 484 TL ye fatura ettiğiniz bir ürün için benden nasıl 584 TL tahsil edersiniz diye hesap sorun. Fakat KDV dahil hariç detayını mı atlıyorsunuz faturayı tekrar gözden geçirin.
Kulaklık da olsa 14 gün içinde iade almak zorundalar THH kararları o yönde.

Son düzenleme:
İade gelen veya arızaya gelen ürünler kontrol edilip satışa sunulabiliyor zaten. Sana da sanırım öyle bir şey gelmiş. Yurtdışı olacağını sanmam pek. Ama son duyduklarımdan sonra artık İtopya'dan her şeyi beklerim ben.

Bir sürü PC toplama sitesi var. Sistemimi toplamadan önce çok araştırdım. Bu siteler arasında en kötüsü en berbatı İtopya. Arkadaşımın para iadesini 4 ayda yaptılar bana göre bunların arasında en iyisi de incehesaptır. İtopyadan uzak durun. Bu bütün parçalarda böyle toplama sistemlerde ekran kartların hepsinde aynı bu İtopya. Çöp yani yazarken sinirlendim ya 😁

İtopya’dan Cooler Master MH751 satın aldım 584TL'ye. Gelen ürünün kutusu hunharca yırtılarak açılmış durumda ve ayrıca faturamda ürünün ücreti 484TL görünmekte. Ben böyle alanen dolandırıcılık görmedim, bunun müşteri hizmetleri zayıflığı ile alakası yok, ülkemizin klasik esnafı işte.

NOT1: Şimdiye kadar bir sürü ürün internetten satın aldım yurt içi yurt dışı, iyi müşteri hizmetleri kötü müşteri hizmetleri gördüm, bozuk ürün gördüm ama bu başka bir seviye oldu benim için.

NOT2: Ayrıca satıcı ile ilgili izlenim alışverişte bir sıkıntı çıktığında belli olur, yorumları okuyup karar verirken bir firma hakkında ben sipariş verdim sıkıntı çıkmadı yorumlarına aldırmayın zaten ürünlerin çoğunda sıkıntı çıkmaz, önemli olan bir sorun olduğunda firmanın tutumudur.
Bilgisayarımın bütün parçalarını ve monitörü itopyadan aldım 1 kere bile sorun yaşamadım. Dolandırıcı falan demeyin hemen isterseniz. Mail atın yada instagram dan yazın büyük oranda cevap verirler.

Bazı arkadaşlar çok takma kafana kullan geç diyor ama emin olun kendi başlarına gelse bu durum müşteri hizmetlerinden ayrılmazlar. Ben kendi görüşümü söylersem hiç bir şekilde kabul etmez ve durumu mahkemeye taşırdım. İnsanlar hakkını aramadıkça zayıf yaşamaya mahkumdur. Bende artık İtopya'dan bir şey alırken dikkat ederim.

Dostum gelen ürünün biçimi ve şeklini anlatma biçimine göre 2.el iade bir ürün almışsın. Bizim milletimizi bilirsiniz kutuyu açmayı bilmez yirtar. Poşeti açmayı bilmez asılır kopartır. Anlattıkların aynı bu şekil. Bu durumdan ben iade ürün olarak algılarım o ürünü ve sonuçta 484 TL fatura kesmiş verdiğin fiyat belli sonuçta.. Bunun pek yasal olduğunu düşünmüyorum.. Yani kanunen neredeb baksan haklısın.. Ayrıca çizik vs yoksa kullan gitsin ne demek arkadaşlar.. Ben sıfır diye ürün almışım... Kutusu açılmış ürün alacak olduktan sonra gider ucuza outlet ürün alırım. Niye 0 parası vereyim.. Ayrica evimde kullandığım 2 yıllık PSU var. Nokta hatasız. Tutarim 2 hava yollarim adama nerden anlayacak. Bu o şekil. Kullanılmadığı malûm...

Teknobiyotikten asrock b450 pro4 aldım a_2 ve b_2 ram slotları açık kulanılmış ve mb güç girişinde ufak çizikler gördüm sanırım test sistemlerini yolladılar baktım çalışıyor sıkıntı yok dert etmedim yerşeyi kutunun içindeydi

Kendileri benim gözümde rezil bir firmadır güvenip alışveriş yaptım ürün iade işleminde 1 buçuk ay beklettiler artık daha da İtopyadan almam almayın aldırmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı