İyi dövüşen birine silah, aslan bir şey yapamaz değil mi?

W

Tamamen yanılıyorsun dostum. Eğer bir goril ile Bruce Lee'yi kapıştırsaydık Bruce Lee ne olduğunu anlamadan tahtalı köyü boylardı. Senin dediğin hız, kütle farkından değil kuvvet farkından oluşur. Yani bir varlık vücuduna ne kadar hakimse o kadar hızlı olur. Zaten güç dediğin şeyde kuvvet çarpı hızdır. Bruce Lee tahminen 60 - 75 kg arası idi ama şu videoya bakarsan Bruce Lee'nin 3-4 katı ağırlığında olan bir gorilin hızını daha iyi görebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hareket olarak hızlı değil zaten, Bruce Lee bir koşucu değil, dünyanın en iyi dövüşçüsü en hızlı dövüşçüsü, en hızlı yürüyen en hızlı koşan değil. Adam yürüyerek değil sağ sol yaparak kafasını hızlıca hareket ettirerek dodge atıp hızlı zaten. Normal bir koşucu bile Bruce Lee'den daha hızlı bir mesafe kat edebilir, ama dövüşte Bruce Lee gibi çevik olamaz hızlı yumruk atamaz. Bruce Lee hızlı koşma konusunda iyi değil yumruk atma hızı olarak hızlı. Senin dediğin hız açısından gelirsek o zaman en hızlı koşan en hızlı yumruk atandır? Öyle bir şey yok ki. Yumruk atma hızı sağ sol kafa çevirme hızı olarak hız açısından diyorum. Dodge atma hızı, yumruk vurma hızı. Bruce Lee'nin yumruk hızını film çektiği zaman kameralar kaydedemiyordu o yüzden Bruce Lee yavaş yumruk atıyordu ve saniyede 2 kere tekme atabiliyor adam ve yumrukları da gözle görülmüyor saniyede 10 tane yumruk bile atıyor olabilir.
 
Mesela tarihin en iyi dövüşen adamı Bruce Lee bir gorili, aslanı, kaplanı 1V1'de alır değil mi? Bir de bir insan ona kılıçla saldırsa Bruce Lee dodge filan atar sonra yumruk atıp yok eder değil mi? Silahla tüfekle saldırsak da yine mermiden daha hızlı şekilde dodgeler sağ sol yapar ve uçan tekme atıp döver değil mi? Ve 100 insanı tek başına döver değil mi?

Kelime hazinen çok dar biraz kitap oku. değil mi?
 
Hadi ciddiye alıp cevap vereyim dalga geçesim gelmedi. Dediğin hiçbir şeyi yapamaz maalesef. Aslan yavruysa belki. :)
 
Mesela tarihin en iyi dövüşen adamı Bruce Lee bir gorili, aslanı, kaplanı 1V1'de alır değil mi? Bir de bir insan ona kılıçla saldırsa Bruce Lee dodge filan atar sonra yumruk atıp yok eder değil mi? Silahla tüfekle saldırsak da yine mermiden daha hızlı şekilde dodgeler sağ sol yapar ve uçan tekme atıp döver değil mi? Ve 100 insanı tek başına döver değil mi?

Piyade tüfekleri ( Rifle ) , Hücum tüfeği ( assault rifle ) , yani otomatik automatic tüfeklere karşı bir insanın dövüş teknikleriyle savunma yapması dünyanın en komik olayı olur ne yazık ki!
İnsanlar CGI efektleri , Sinema Etkileri ( Hollywood Effect ) Hollywood etkisi yani çok çabuk kandırıldığı için özellikle ... artık gelişen modelleme tekniklerine herkesin ulaşması da cabası ..

Bir Ak-47 , Bir G3 , Bir M4 , Hatta Submachine gun yani ( otomatik tabancalar oto tabancalar ) MP5 gibi bunlar hep oyunlardan falan değil gerçek hayattan ..

Bu silahların etkin menzilinin en etkin menzilini hesaba kat bir fighter ( dövüşçü ) ya da bir warrior ( savaşçı ) asla yanına yaklaşamaz.

Bu silahların özellikle Assault Rifle ( Hücüm tüfeği ) kalibresi o kadar iyidir ki bir kere isabet etmesinde dokuda şok tesiri yaratır ve delip geçtiği gibi kımıldatmaz da

Ve bırak dakikada kaç atım yaptığını bir kaç saniyede yaptığı atımla yanı başına birinin yaklaşması imkansız.

Ve not : RESPAWN olmuyorsun , Yeniden doğma olmuyor hakkın rahmetine kavuşuyorsun
 
Kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin Bruce Lee'de bir insan sonuçta. Gerçekten insanüstü yeteneklere sahipse kazanabilir benim fikrimce.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı