Jahrein "Atatürk'ü sevmeyenlere boydan gireyim" dediği için ifadeye çağırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok doğru bir noktaya parmak bastın Görkem, onu unutmuştum. Adam açık açık demesine rağmen gene cenazesi bayağı kalabalıktı. Sevmiyorum ama saygı duyuyorum olayı anlamsız kısacası.
Bahsettiğiniz kişi saygı duysaydı hakaret etmezdi. Gidenler de zaten saygı duymayan kişiler. Aralarında pankart açanlar bile vardı. Konu 21 sayfa olmuş ama en çok sevgi ve saygı konuşulmuş. İkisi aynı şey değildir ama hâlâ aynı diyenler var. Bırak sevmesin zorla sevdiremezsin ama saygı duysun. Eğer içten saygı duyuyorsa zaten değerlerine zarar vermez. Seviyorum deyip Atatürk hakkında iki laf konuşamadıktan sonra neye yarar?
 
Bırak sevmesin zorla sevdiremezsin ama saygı duysun.
Algı peşinde olmasınlar, bir şey demem zaten. Sevmedikleri gibi de algı peşindeler. Ülke kurucusunu sevmeyenler Türklüğünden şüphe etsin.
 
Son düzenleme:
Toplumsal düzeni sağlamak için insanlar karşılıklı saygı içerisinde olmalıdır. Bir insanın fikirleriyle senin fikirlerin uyuşmadığı için hakaret edemezsin. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Kimsenin duyguları üzerinde hakimiyet izniniz yok. Saygı ve sevgi farklı şeylerdir. Birinin fikrini hakaret derecesine ulaşmayacak şekilde eleştirebilirsin ama hakaret etmen bir de bunu sosyal medya ortamında geniş kitlelere söylemen yanlış bir davranış. Böyle yapan herkes çürük yumurtadır ve ayıklanmaları gerekir.
Hayır, kimse kimseyi sevmek zorunda değildir.
Kendini ifade edebilmek için herkese hakaret de edebilir.
İnşallah ironidir.
Ama değil galiba.
 
Bir Türk insanı Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmek, saygı duymak zorundadır.
Gördüğüm en saçma zihniyet bu olmalı, sizi severim hocam lakin katılmıyorum.
Atatürkü kimse sevmek zorunda falan değil, bu dayatmaları görse kendisi bile bu durumdan hoşnut olmazdı. Bu dayatmaların ne toplumsal dayanışmaya ne de diğer şeylere hiç bir katkısı olmadı ve olmayacak. Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin kafasındasınız, insanların düşüncelerine saygı duymuyorsunuz ama kendi düşüncelerinize saygı duyulmasını istiyorsunuz.
 
Saygı karşılıklı yapılan bir şey, şunlara saygı duymamı beklemeyin.

Atatürk heykeline saldırı ! | Güncel

Putlara ve heykellere ne zamandan beri saygimiz vardir?
Hocalari astiran, islam'a karsi olan, sehirleri kara listeye alan o degil mi?

Kanit:

Güyâ reisi cumhurun Kayseri’ye 1930’daki ziyaretinde, imam-müezzin maaşlarının çok düşük olduğundan şikâyet eden müftü Kızıklı Kasım Hoca’ya, “Sizin peygamberiniz, namaz kıldırırdı, maaş mı alırdı?” diye sorduğunda,

“Bizim peygamberimiz devlet idare ederdi; maaş mı alırdı?” diye cevap vermesi, infiale sebep olmuş; Kayseri kara listeye alınmıştır.

Kaynak: ATATÜRK NEDEN MÜFTÜ YÜZÜNDEN KAYSERİYİ CEZALANDIRDI
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@İbn Sina bir Türk insanı Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmiyorsa kendi sorunu artık. Kimseye laf anlatma ya da bir şeyleri ispatlama çabasında değilim, tek diyeceğim kendi kurucusunu sevmeyen tek ülke Türkiye olsa gerek.
 
Bu ülkeye, bu gençliğe "Atatürk'e saygı duymalıyız ama kimse sevmek zorunda değil." lafını yedirenlerin dedeleri, Kurtuluş Mücadelesi sırasında Türk Milletine ihanet eden vatan hainleri değil midir (forumda bunu diyen arkadaşlara laf etmiyorum yanlış anlayıp benle tartışmayın.)? Büyük bir oyun içerisindesiniz kardeşlerim, Atatürk'ü unutturma, onu kötü gösterme oyunu içerisindesiniz. Lütfen tüm düşüncelerinizden uzak ve objektif bir şekilde tekrar düşünün ve araştırın. Atatürk'ün sadece bu ülke ve milleti için değil aynı zamanda dünya ve insanlık içinde yaptıklarını araştırın. Atatürk'ün yaptığı fedakarlıkları, kimlerle mücadele ettiğine bir bakın. Kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ancak Atatürk gibi niyeti, amaçladığı ve yaptıkları belli olan bir insanı sevmek zorundasınız. Sevmiyorsanız ya bilgisiz, ya da hainsinizdir ancak ben forumda sevmeyenlerin bilgisiz olduğunu düşünüyorum kimseyi vatan hainliği ile yargılamıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Son olarak buradan o "hain"lere sesleniyorum, Atatürk zamanında kaybettiğiniz kuyruğunuz bizim zamanımızda kaybettiğiniz hayatınıza dönüşecektir. Yaptığınız Atatürk ve Türk düşmanlığından vazgeçin, yoksa zamanı geldiği vakit bizden dilediğiniz o merhamete asla kavuşamazsınız. Dedelerimizin dedelerinize gösterdiği merhameti biz size asla göstermeyiz, göstermeyeceğiz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı