Jumbum.com'dan alınan R5 5600'nin birkaç pini yamuk geldi

Bilemiyorum artık, her site kendine göre yazıp çiziyor bunu. Yakında bilgisayar parçalarına dokunduğumuz için onları da "hijyen kategorisine" alacaklar diye korkuyorum.

Dediğim gibi, Amazon üzerinden alsaydı arkadaş çoktan iadesi sağlanmıştı. Bazen ucuza kaçmamak gerekiyor sanırım elektronikte.

Sırf daha ucuza gelsin diye parçaları farklı sitelerden topladım ben de ders oldu bana. Şimdi aylarca THH kararı çıkmasını bekleyeceğim. Ürün alırken hepsi güvenilir site sözde fakat iş iadeye gelince herkes kendi kanununu yazıyor. Sonuç çıkana kadar geçen sürede para ellerinde haklı çıksak bile yine alıcı zarar ediyor.

Bu ülkede Amazon hariç gerisi hikaye binlerce magdur var diğer sitelerde. Fransa'dan KC3000 6 günde geldi, burada da TR içi 1 haftayı geçtiği oluyor bazen.
 
Amazon da da bir ton sıkıntı var Technopat sosyalde de birçok arkadaş bunu dile getirdi. Aldiginiz ürün arızalı çıkarsa artık eskisi gibi iade edemiyoruz. Once servis kontrol ediyor rapor düzenliyor kullanıcı hatasimi üretim hatasimi anlayabilmek için burada sıkıntı şu burada bahsi geçen firmayı tenzih ederek yazıyorum satıcı art niyetli ise bile isteye arızalı ürün yollarsa güvenlik etiketi vs. Onlar %100 koruyan garantiler değil patladın dostum. O yüzden üç kuruş fazla verin büyük firmalardan alışveriş yapın geçen gün Diablo 2 dijital kod aldım sıkıntı oldu normalde kod iadesi kanunen olmuyormuş yazlimsal bir sorundan kaynaklandığı için iade ettiler antin kuntin bir firma olsa hayatta iade etmezdi. Kullanilmis kodları satıp millei kaziklayanlarida çok gördük.
 
Aldığınız her şeyi video çekerek açın, mümkünse çalıştırın da aynı videoda. Mesela bu konuda kimin haklı olduğunu bilemiyoruz.
 
Ooo.. Gece köyü basmışlar uykuda yakalanmışız :) Twitter'da cumhurbaşkanı adayı gibi hissettik kendimizi :)

En sonda söyleyeceğimizi baştan yazalım okumayı sevmeyen devam etmesin. Jumbum'dan dolandırıcı çıkmaz ;)

@TouchMyFlow ekteki görselin hangi uyduruk site kaynağı acaba diye sormuşsunuz, işte ora MediaMarkt :)

@Jira Amazonda'da ayda ortalama 3 vaka oluyor işlemci, vga, anakart konusunda. Burada tartıştığınız herşeyi çok iyi biliyoruz çünkü içindeyiz yaşıyoruz. Amazonda şimdiye dek kendimizi savunamadığımız ve amazon tarafından haklı görülmediğimiz hiçbir durum olmadı. Bakın hatta amazon iade politikası sayfasında ne demiş

"...Her ürünü aldığınız koşullarda iade etmeniz gerektiğini lütfen göz önünde bulundurun. Diğer bir deyişle yeni ürünlerin yeni, kullanılmamış ve eksiksiz olarak iade edilmesi gerekmektedir. Kullanılmış ürünlerde fazladan kullanma veya hasar belirtisi olmamalıdır.

Aynı istisnalar, cayma hakkına ilişkin olarak İade Garantimiz için de geçerlidir...."

Amazonda ki tek bariz fark 14 günlük cayma hakkı süresi orada 30 Gün. Bizde bunu bilerek sözleşme imzalarız.

@nazimmacit haklısınız her üretimin özü insan kaynaklı ve hata olasılığı binlerde bir de olsa vardır. İşlemci üretim hattından bozuk çıkabiliyor ve bunu zaten belirttik buradaki tartışma konusu yamuk pinli Amd Cpu ürünü. Şimdiye dek hiç karşılaşmadık bizim istatistiğimiz %0, büyük bir ara toptancımıza (hemde çok büyük) sorduk %0.
 
Bir ürün AYIPLI/KUSURLU olmadığı müddetçe, orijinal koruma bandına sahip bir bilgisayar donanımı açıldıktan sonra (diğer bir deyiş ile yeniden satılabilirliği ortadan kalktıktan sonra) cayma hakkı ortadan kalkar iade/değişim hakkınız olmaz.

Sevgili @jumbum bu yazdığınız doğru mu önce araştırın lütfen. Kutusunun açılmış olması iade hakkımız olmadığı anlamına gelmez. Üyelerle tartışmak yerine yasaları doğru bir biçimde öğrenmenizi tavsiye ederim.

@LuciFeriaNx hocam siz daha iyi biliyorsunuz. Wraithesporttan sonra jumbumda kutusunu açtıysanız eğer ürünleri iade edemeyeceğimizi söylüyor. Ne düşünüyorsunuz?​
1-)Geç cevap için kusuruma bakmayın. Kanunda kutusu açılmış ürünlerin iade edilemeyeceğine ilişkin düzenleme sadece hijyen ve sağlık açısından sorun teşkil edebilecek ürünler ve kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemeleri(işlemci sarf malzemesi değildir) için geçerlidir. İlgili kanun maddesini ve gömülü linkini aşağıda paylaşıyorum. Dolayısıyla firmanın bu yöndeki iddiası tüketici caydırmaya yönelik olup hukuksuzdur. bu argüman kesinlikle savunulamaz çünkü eğer kutusu açılmış ürünlerde iade hakkımız olmasaydı aldığımız hiçbir ürünü (kusurlu olsun veya olmasın) iade edemezdik. Tüketicinin satın aldığı ürünü açıp kontrol etmesi en doğal hakkıdır.

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği - Cayma hakkının istisnaları - Madde 15:
(1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:
..
ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
...
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

2-)
Öte yandan arkadaşımız üründeki pinlerin yamuk olduğunu söylemiş. bu da ürünü net olarak kusurlu & ayıplı yapar. Dolayısıyla ayıplı ürünlere karşı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun madde 11 gereği seçimlik haklarından birisini kullanabilir.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

3-)
Ayrıca "Bir ürün AYIPLI/KUSURLU olmadığı müddetçe, orijinal koruma bandına sahip bir bilgisayar donanımı açıldıktan sonra (diğer bir deyiş ile yeniden satılabilirliği ortadan kalktıktan sonra) cayma hakkı ortadan kalkar iade/değişim hakkınız olmaz." ifadeniz doğru değil. Kanunda bu yönde bir düzenleme bulunmamaktadır. İnternet ortamında mesafeli satışlar yönetmelği çerçevesinde alınan tüm ürünler (istisnaları madde 11'de düzenlenmiştir) koşulsuz şartsız 14 günlük cayma süresine tabidir.
 
Son düzenleme:
Açıklama için teşekkürler hocam elinize sağlık. Kanunun özeti ektedir diye başka firmanın kendi kafasına göre yazdığı iade politikasını paylaşmanız konu hakkındaki bilginizi gösteriyor @jumbum. İster büyük ister küçük firma olsun kendi sitelerinde yazan mesafeli satış sözleşmesinin kanundan üstün olamayacağını umarım jumbumda anlar. :)
 
Son düzenleme:
Kutuda bir sorun yoktu. Açtım ve takmaya çalışmadan kontrol ediyim dedim pinler yamuktu. Dört saattir uğraşıyorum. Düzelttim ve işlemciyi taktım şu an çalışır durumda.
Zaten bir iki yamuk kırık oluncada çalışıyor ne hikmetse. Ben de bir iki tane yamultum ama hiç bir sorun yaşamadım.

Oyun geliştiriren, oyun oynarken, kod yazarken, render alırken, 3D modelleme yaparken, müzik dinler, video izlerken, Linux kullanırken falan hiç bir sorunla karşılaşmadım yıllardır.
 
Aldığınız her şeyi video çekerek açın, mümkünse çalıştırın da aynı videoda. Mesela bu konuda kimin haklı olduğunu bilemiyoruz.
Pahalı ucuz demeden videoya almak şart sanırım. Hepsiburada bana kullanılmış ikinci el RTX 4090 gönderdi. Yeni ekran kartı almanın heyecanıyla gaflete düşüp video çekmedim. Gerçi elinizde videolu kanıt olsa bile firma iade almıyorum dediği zaman yapabileceğiniz bir şey kalmıyor. Her türlü yolunuz THH'ye düşüyor.
 
Amazon da da bir ton sıkıntı var Technopat sosyalde de birçok arkadaş bunu dile getirdi. Aldiginiz ürün arızalı çıkarsa artık eskisi gibi iade edemiyoruz. Once servis kontrol ediyor rapor düzenliyor kullanıcı hatasimi üretim hatasimi anlayabilmek için burada sıkıntı şu burada bahsi geçen firmayı tenzih ederek yazıyorum satıcı art niyetli ise bile isteye arızalı ürün yollarsa güvenlik etiketi vs. Onlar %100 koruyan garantiler değil patladın dostum. O yüzden üç kuruş fazla verin büyük firmalardan alışveriş yapın geçen gün Diablo 2 dijital kod aldım sıkıntı oldu normalde kod iadesi kanunen olmuyormuş yazlimsal bir sorundan kaynaklandığı için iade ettiler antin kuntin bir firma olsa hayatta iade etmezdi. Kullanilmis kodları satıp millei kaziklayanlarida çok gördük.
Siz kötü niyetli satıcı örneği vermişsiniz. Bizde konuyu açandan bağımsız olarak arşivimizden bulduğumuz bir vakayı paylaşalım istedik ki hep mağdur ALICI olmuyor SATICI da olabiliyor.

Şubat 2022 de satılan ve ambalajı açıldıktan sonra iade edilen ürün. R5 2600 Cpu. Açıklama da naklen " ürün kutusunda hiçbir sorun yoktu ancak içerisinden çıkan işlemcinin tüm bacakları yamuktu "

Şimdi kanuna göre müşteri haklı değil mi? Ancak sonuç tahmin edeceğiniz üzere lehimize oldu. Ayrıntılar görselde saklıdır. Dikkatli baktığınızda şeytanlığı ortaya çıkarabilirsiniz.
Müşterilerimiz haklıdır, ancak her zaman değil ;)
 

Dosya Ekleri

  • r5-2600-subat2022-gorsel01.jpg
    r5-2600-subat2022-gorsel01.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 137
  • r5-2600-subat2022-gorsel02.jpg
    r5-2600-subat2022-gorsel02.jpg
    147,6 KB · Görüntüleme: 133
  • r5-2600-subat2022-gorsel03.jpg
    r5-2600-subat2022-gorsel03.jpg
    210,9 KB · Görüntüleme: 134
  • r5-2600-subat2022-gorsel04.jpg
    r5-2600-subat2022-gorsel04.jpg
    164,9 KB · Görüntüleme: 144

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı