Kaç kiloluk Dumbell almalıyım?

İnternetten yorumları iyi olan bir seti al, bilgim yok marka konusunda. Evde başlaman kaslarını alıştırmak ve düzen kurmak için iyidir. Daha sonra salona gidersin hedeflerin için ama dediğim gibi, evde bir yere kadar yapılır bu spor. Bu yüzden 3 ay sonra hiçbir fark yok deyip lanet etme.
 
Uzama bitene kadar ağırlık alma eline kendi vücut ağırlığınla çalış.
Geçelim bu efsaneleri. Ağırlık kaldırmanın uzamaya veya gelişime bir eksi yaratmadığı kanıtlanmış bir bilimsel gerçek. Hala şu laf safsatalarını ve kulaktan dolma bilgileri söylemeyi bırakamadınız.
 
Öyle deyince korktum çünkü daha ergenlik çağına girmeye başlayalı yeni oldu boy uzamaya engeli olmadığı kanıtlanmış deyince içimden bir oh çektim
Bir şey daha soracağım ne kadar bir süre sonra kas gelişimi ve güçlenme görebilirim?
 
Öyle deyince korktum çünkü daha ergenlik çağına girmeye başlayalı yeni oldu boy uzamaya engeli olmadığı kanıtlanmış deyince içimden bir oh çektim
Bir şey daha soracağım ne kadar bir süre sonra kas gelişimi ve güçlenme görebilirim?
Yavaş yavaş güçleneceksin zaten ama düzgün kas görmek zaman alır. Hem zaten tek evde yaparsan daha da zor. Kendi kendine araştırma yap ve kendine uygun bir antrenman programı bul. 5kg ve 10kg daha iyi olur çünkü bazı hareketleri 10 kilo ile yapmak zor olur.
 
10 kilodan başla, direkt bedenine yüklenme.
3 set 60 tekrar ile başla, daha sonrasında dumbell ağırlığını arttır ve 3 set 90 tekrar falan yap.
Çok uzun bir süreç tabii ki, öyle 1 ay sonra falan geçiş yapma. Buna ek olarak beden egzersizi yapmadan sakın ağırlık kaldırma.

El yayı faydalıdır, özellikle bilek bölgesi için. Tam olarak ne istiyorsunuz? Eğer fiziğinizi oturtmak istiyorsanız bedeninizi çok zorlu egzersizler ile disiplinli bir şekilde düzene sokmanız lazım.
Hocam konu biraz eski ancak yorumunuz dikkatimi çekti.

Spora yeni başlayan bir insan 10 kilo ile 3x60 tekrar nasıl yapabilir? Yani ironi yaptığınızı düşündüm ilk başta ancak öyle bir ifade de görmedim.

Salonda ne babayiğitler görüyorum 10 kilo ile 20 tekrarı zor çıkartıyor. Çok yanlış bir tavsiye olduğunu düşünüyorum.

Kimin, kaç kilo kaldırıp, kaç set yapabileceğini bilemeyiz. 2 metre boyunda ve 100 kilo olsa dahi kaç kilo kaldırabileceğine dair net bir şey söyleyemeyiz. Kaldı ki 3x60 gibi bir program olmaz, olamaz.

Başlangıçta 2x12 tekrar öneriliyor. Ağırlık ise 12 tekrarda seni bitirecek ağırlık olsun yeterli. İlerleyen haftalarda ise doğrusal şekilde 3x12 tekrar ve ağırlık arttırılması. Daha da ilerleyen zamanlarda set 4'e çıkartılabilir. Unutmayın, ağırlık için bir şey söylemiyorum, çünkü bilemeyiz.

3 set 60 tekrarın faydası nedir acaba?
10 kilo ile çalışabileceğine nereden kanaat getirdiniz? (Hatta 60 tekrardan 3 set yapabileceğine.)

Yani hocam, bilmiyorsam aydınlatın beni. Bildiğim kadarıyla anlattım ben.
 

Geri
Yukarı