Kafe açma fikri nasıl?

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 363

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhaba. Şehrin en merkezi konumunda, caddenin hemen bir arka sokağında dükkanımız var. O sokak kendini çok geliştirdi ama. Barlar ve restoranlar açıldı hep. Dükkanımız yeni binada, bina 6-7 senelik. Dükkan 2 katlı, büyük değil ama küçük de değil. Tam büyüklüğünü bilmiyoruz. Dışarısıyla birlikte mutfağın olacağını da hesaplarsak 20 masa rahat sığıyor.

Şu an kiraya veriyoruz. 6-7 senedir kiraya veriyoruz. Şu anki işletenler pizza vs. yapıyorlar. Restoran diyebiliriz. Biz de diyoruz ki oraya kafe açalım ama diğer kafeler gibi olmasın. Özgün bir kafe olsun. Başka bir yöreye ait kafe açmayı düşünüyoruz. O yörenin mimarisine göre dekor etmeyi, o yörenin kahvelerini satmayı, o yörenin pastalarını vs. satmayı düşünüyoruz.

Pastaları toptan günlük hazır almayı düşünüyoruz. Kahve içinde profesyonel makinelerden düşünüyoruz. Kira vermeyecek olmamız bizi zorlamayacak diye düşünüyoruz.

Bu iş tutar mı ondan emin değiliz. Zarar eder miyiz hiç bilmiyoruz. Sizin de fikriniz bizim için çok önemli.

Diğer kafelerden farklı olman lazım her yaştan kesim oraya gelmeli kendini rahatta ve güvende hissetmeli reklamını da iyi yapabilirsen tutar eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsan veya kendine güvenmiyorsan bırak kirada kalsın.

Bu konularda pek bir deneyimim yok ama bence ana olay fiyatlar ve konseptte. Kimsenin disaridaki mekanlara kahvesi cok iyi diye gittigini dusunmuyorum zira evde yaptigim filtre kahve hepsinden daha guzel. Pasta vs. onlar ayri tabi onun da en iyi yolu kendi sefinizin olmasindan gecer. Elde bir sermaye varsa denenebilir ama yolunu yordamini iyice bilerek girmek gerekir. Bir de iyi bir baristaya biraz para vermek lazim asgari ucretle iyi barista calismaz.

İyi bir kira geliriniz varsa bence hiç ellemeyin derim hocam. Kira gelirinizle başka yatırım imkanınız varsa iyi mekanlara ortak olmayı düşünün derim.
Şuan kira değerinden daha düşük alıyoruz o da babamın yüzünden diyebiliriz. Zam yapsak kabul ederler de biz işletsek direkt daha iyi gelir elde edebiliriz diye düşünüyoruz. Bu zaten ek işimiz olacak.

Diğer kafelerden farklı olman lazım her yaştan kesim oraya gelmeli kendini rahatta ve güvende hissetmeli reklamını da iyi yapabilirsen tutar eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsan veya kendine güvenmiyorsan bırak kirada kalsın.
Özgün mekan yapmayı düşünüyoruz belirtmiştim yukarıda.

Bu konularda pek bir deneyimim yok ama bence ana olay fiyatlar ve konseptte. Kimsenin disaridaki mekanlara kahvesi cok iyi diye gittigini dusunmuyorum zira evde yaptigim filtre kahve hepsinden daha guzel. Pasta vs. onlar ayri tabi onun da en iyi yolu kendi sefinizin olmasindan gecer. Elde bir sermaye varsa denenebilir ama yolunu yordamini iyice bilerek girmek gerekir. Bir de iyi bir baristaya biraz para vermek lazim asgari ucretle iyi barista calismaz.
Asgari ücret düşünmüyorum zaten. Hesabımı 60.000-90.000 üzerinden yaptım da biraz fazla uçtuk sanırım.

Şuan kira değerinden daha düşük alıyoruz o da babamın yüzünden diyebiliriz. Zam yapsak kabul ederler de biz işletsek direkt daha iyi gelir elde edebiliriz diye düşünüyoruz. Bu zaten ek işimiz olacak.

Özgün mekan yapmayı düşünüyoruz belirtmiştim yukarıda.
Hocam değerinde kirasını alın, ek iş için başınızı ağrıtıp kendinizi yormayın derim. Kafe işi açık konuşmak gerekirse pek tutmayan geriye zarar ziyan bırakan bir şey. Renkli süslü çok açılıp kapanan rüzgar gibi gelip geçen kafeler gördüm.

Hocam değerinde kirasını alın, ek iş için başınızı ağrıtıp kendinizi yormayın derim. Kafe işi açık konuşmak gerekirse pek tutmayan geriye zarar ziyan bırakan bir şey. Renkli süslü çok açılıp kapanan rüzgar gibi gelip geçen kafeler gördüm.
Evet ama konumu gerçekten güzel ve canlı. Ek iş derken biz daha öğrenciyiz. Abimle düşünüyoruz. Abim mezun oldu üniversiteden. Bende hayırlısı diyelim. İlerde ben İnşaat Mühendisi olacağım, bu işi yapacağım ama kafemizde olsun diyorum. Hazır dükkanımız varken işletelim diyoruz. Karar aşamasındayız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı