Bunun öncesini de gördüm. Sizin mesajları durduk yere alıntılayıp random bilgilendirici yazı yazmış ama nedenini bir türlü anlayamadım.Kanka ah bir de kendini anlatabilsen? Ne diyorsun baştan anlatır mısın? Neden beni etiketleyip alıntılıyorsun?
Van depremini baz olarak alabilirsin, aynı zamanlarda gerçekleşti ve moment magnitüd olarak aynı büyüklükte. (7.2Mw) Van depreminde 601 kişi öldü. (Van içinde.)Karşılaştırma yapmayacam ama şöyle düşünün depremin şiddeti her 0.1 arttığında yanlış değilsem 10x daha güçlü oluyordu 7.2 ile 7.8 arasında çok fark var.
Kaliforniya mı bilmiyorum ama ABD'de bir deprem sonucu bir bina yıkılmıştı. Ve enkaz çalışmalarına depremden yaklaşık 48 saat sonra anca başlayabilmişlerdi. "Bu deprem Türkiye'de olsa olay 24-36 saat içerisinde biterdi." gibi yorumlar yapılmıştı bilim insanları, siyasetçiler tarafından.
Hocam şimdi bize tam olarak ne demek istiyorsunuz? Evet ABD depremlere çok güzel hazırlandı ne diyebilirim. Bizimde ders çıkarmamız lazım.
Kanka ah bir de kendini anlatabilsen? Ne diyorsun baştan anlatır mısın? Neden beni etiketleyip alıntılıyorsun?
Komik olan ne neşeli arkadaş @Fujiwara Taku mi?
Bombanın yıkıcı etkisi yerden biraz yüksekte patladıktan sonraki yarattığı hava basıncıyla oluyor. Binalar ve bomba arasındaki tek katman sadece atmosfer. Diğerinde ise fay hattının kırılması büyük depremlerde onlarca kilometre uzunluğunda oluyor, enerji tek bir yerde olmuyor kırılan fay boyunca dağılıyor. Bu yerin kilometrelerce altında oluyor ve bir kaya katmanını aşıp yüzeyde bu enerji yayılıyor.Örnek 1 = Kaliforniya'da ilgili bu 7.2'lik depremin yaşandığı yere 300 ATOM BOMBASI atılsaydı Kaliforniya ile birlikte bir çok eyalet yer yüzünden silinmişti yoktu öyle bir yer.
Bombanın yıkıcı etkisi yerden biraz yüksekte patladıktan sonraki yarattığı hava basıncıyla oluyor. Binalar ve bomba arasındaki tek katman sadece atmosfer. Diğerinde ise fay hattının kırılması büyük depremlerde onlarca kilometre uzunluğunda oluyor, enerji tek bir yerde olmuyor kırılan fay boyunca dağılıyor. Bu yerin kilometrelerce altında oluyor ve bir kaya katmanını aşıp yüzeyde bu enerji yayılıyor.
Ayrıca bir depremin sonucunda açığa çıkan enerji miktarını joule olarak hesaplıyorlar, sanırım ilk atılan atom bombasının ortaya çıkardığı joule cinsinden enerjiye göre bilmem şu kadar enerji açığa çıktı deniliyor. Karşılaştırdığı şey bombaya göre yıkım gücü değil.
Elazığ depremi 6.7'ydi.Karşılaştırma yapmayacam ama şöyle düşünün depremin şiddeti her 0.1 arttığında yanlış değilsem 10x daha güçlü oluyordu 7.2 ile 7.8 arasında çok fark var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.