Kardeşimin bilgisayarımda %50 hak istemekte haklı mı?

Hocam kusuruma bakmayın ama sizin dert ettiğiniz konu bu mu?
%50 siz %50 peder bey veriyor zaten peder beyin bir düşüncesini de al o ne diyor?
Zaten dediğin gibi laptop var yeter ona üstelik RAM'de alacaksın daha ne istiyor ki?
Ben olsaydım alacağım PC'yi kilitlerdim.
Yani bu kadar basit.
Anlıyorum kardeşin ama emek veriyorsun ve ortaklık istemek insanın canını sıkıyor.
Üstelik çocuk 4.sınıfa gidiyor çocuk hâlâ.

Seneye üniversiteye gideceksiniz, bilgisayar yine kardeşinize kalacak. Bence siz de bilgisayara çok bağlanmayın, bilgisayar uğruna da kardeşinizi kırmayın. Kaç yaşına gelmişsiniz, az olgunluk gösterin.

Üniversiteye gitmeyeceğim evden çalışıyorum. Gidersem oturduğum şehirde giderim yıllar boyu hasret kaldım herkesin oynadığı o oyunlara öte yandan o elinin altında GeForce NOW + dolu bir hesap olmasına rağmen Roblox oynamış biri.

Böyle şeylere bir saat koyulması çok komik. O senin kardeşin başka biri de değil. Ben evde değilken ya da evdeysem de kullanmıyorken bilgisayarı kullanabilirsin ama ben kullanmak istediğimde hemen kalkacaksın de olsun bitsin. Sonuçta sende 24 saat kullanmayacaksın değil mi? Bu bilgisayarın onun olmadığını, senin olan bir şeyi yine senin iznin ile kullandığının bilincinde olmasının yeterli olacağınu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle şeylere bir saat koyulması çok komik. O senin kardeşin başka biri de değil. Ben evde değilken ya da evdeysem de kullanmıyorken bilgisayarı kullanabilirsin ama ben kullanmak istediğimde hemen kalkacaksın de olsun bitsin. Sonuçta sende 24 saat kullanmayacaksın değil mi? Bu bilgisayarın onun olmadığını, senin olan bir şeyi yine senin iznin ile kullandığının bilincinde olmasının yeterli olacağınu düşünüyorum.

Keşke bu mantık onda da olsa canım benim.

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?
2-3 saat oynamasına izin ver. sonra bilgisayarı iste. cocuk hevesini alsin sonradan laptoptan bi farkin olmicağını anladığında istemeyi bırakır

Üniversiteye gitmeyeceğim evden çalışıyorum. Gidersem oturduğum şehirde giderim yıllar boyu hasret kaldım herkesin oynadığı o oyunlara öte yandan o elinin altında GeForce NOW + dolu bir hesap olmasına rağmen Roblox oynamış biri.
Bilgisayarı takıntı haline getirmişsiniz gibime geldi. Ayrıca siz neden Geforce NOW kullanmadınız? Elinize kelepçe mi vuruldu? + olarak sürekli Roblox oynuyor diyorsanız Roblox'ta FPS limiti var zaten. Bir iki o PC'den oynar sonra fark göremeyince kendi laptopuna geçer. Biraz hevesini alsın.

Çünkü siz yasakladıkça daha da bilinmezlik duygusuna girecek çocuk. Laptopla o PC arasında o kadar da fark olmadığını gösterin. Gerekirse yukarıda birinin dediği gibi Roblox'a ek bir FPS limiter daha koyun.

Başlık inanılmaz iyi bilader, kardeşim sana önerim çocuğun keyif almasından da ziyade roblox vs. boş işlerle uğraşmasını direkt önlemek adına PC'yi vermemek. 4. sınıfta hele roblox gibi zaman kaybı bir şeyi daha oynamamalı. Ha dersin ki alır kodlama dersleri falan bakar tamam o zaman ver de daha yaşı kaç başı kaç, ben olsam çocuğuma ipad mipad alır içine kişisel gelişimini baltalamayacak güzel şeyler kurardım o yaşta max. Kocaman masaüstünde işi olmasın daha hergelenin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı