Konuyla bu kadar alakadar olmamın tek sebebi kesinlikle haksız olduğu durumlarda bile haklı olduğunu düşünen insanların beni sinirlendiriyor olması. İlk cümlem forumdaki herhangi soru soran birisine vereceğim normal bir cevaptı, çocuk cevabımı beğenmeyip bana atarlı giderli cevaplar vermeye başlayınca bu öfke yüzünden devam ettim. Amacım çocuğu doğru yola sokmak değildi, kendisinin haklı olduğunu düşünerek kendisini avutmasını engellemeyecek çalıştım.
İnanın bana çocuğun yetiştiği ortam, onu bu hale getiren faktörler, saygı kavramına olan bakış açısı falan zerre umurumda değil. Bu çocuk evinden çıkıp da dış dünyaya açıldıysa dış dünyada nasıl davranacağını öğrenecek. Ben burada yaşça büyüklere saygı duymalı falan da demiyorum, her insana saygı duymalı. Duymuyorsa da insanlar cevabını verir.
Sizin mantıkla tecavüzcüleri, hırsızları, katilleri hapse atmakta bizi haksız duruma düşürmeli, onların da çoğu olgunluktan uzak, sevgi kavramını tam olarak algılayamayan veya farklı sevgi kavramı bulunan ortamlarda yetişmiş zavallı çocuklar. Onların bizimle aynı olguya sahip olmadığını bile bile yaptıkları suçu cezalandırmak bizi zorba yapar, değil mi?
Burada bu konuyu açan ben değilim. Yaşananlar birisini çok duygulandırmış, moderatörler konuyu kilitlediği için gelmiş buraya yazmış. Konu sahibinin laf değdirdiği kişilerden birisi de benim, tabii ki de sessiz kalmayacağım.
Ayrıca dediğim gibi, bana saygısızlık yapan bir kişiye destek vermek zorunda değilim. Olgunluğu gitsin annesinden babasından öğrensin.
Ayrıca aşırı hararetli ve takıntılı bir insan olduğumu düşünmüyorum. Asıl siz çok pasif bir insansınız. Siz saygısızlığa göz yumabilirsiniz, size saygısızlık yapan insanlara manevi destek sağlamak isteyebilirsiniz, onların çocukluğuna inerek neden böyle yaptıklarını anlamaya çalışabilirsiniz... Gerçekten umurumda değil. Ama başkalarından bu saçma felsefeyi benimsemesini bekleyemezsiniz.
Bahsedilen konuda bir tartışma yaşandı, bana verilen yanıtları yanıtladım. Ana sayfamda bu konuyu gördüm, bahsi geçen şahıslardan birisi olduğum için beni de ilgilendirdiğini düşünerek yanıtladım. Siz bu çok mantıksız bulduğum felsefeyi önüme attınız, her ne kadar mantıksız bulmuş olsam da bana hitap edildiği için nezaketen cevapladım. Beni alakadar eden konularda cevap yazdığım için takıntılı olduğumu düşünmeniz komik.