Kaspersky'den Korsan Oyuna Teşvik Edici Reklam

Bugün facebook'ta gezinirken gördüm bu reklamı. Açıkcası bu yaptıklarını hiç etik bulmadım. Bildiğin siz korsan oyunları indirin virüsleri biz hallederiz gibi bir üslup kullanmışlar. Anlam veremediğim ise oyun yapan insanlar meslektaşları sayılır. Sonuçta iki tarafta yazılım üretip bunun üzerinden para kazanıyor. Oyuna para vermeyen insanın kendilerinin çokta işe yaramayan yazılımlarına yıllık 100 TL vereceklerini sanıyolar sanırım. Onu da korsan kullanırlar.(oyunlar gibi :D :D )
375101
 
Aslında korsan oyunlar oyun firmaları için tam anlamıyla zarar değildir. Korsan oyunlar sayesinde oyunların tanınabilirliği artar.(Korsana destek vermiyorum. Kullanılabildiği sürece orijinal kullanılmalı.)
Enis Kirazoğlu mu izliyorsun? :)
 
Korsan oyunculuğun ülkemizde yaygın olmasını normal karşılıyorum. Ekonomi ve alım gücüne baktığında fazlasıyla normal. Ben 1 hafta çalışıp FIFA 19 bile alamazken diğer ülkedekiler PS4 alabiliyor yarı-zamanla. Türkiye şubesi ise bu reklamın sahibi gayet mantıklı bir reklamlama. Yine de etik değil tabii ki.
 
Yaparlar. Özellikle Türkiye için haksız da sayılmazlar. Bu fiyatlara oyun almak çoğu kişiye uygun değil. Assassin's Creed IV Black Flag çıktığında 80 liraydı. Şimdi yeni çıkan bir AC oyunu ne kadar? Dolar, dolar demeniz bir şey ifade etmiyor. Dolar ile orantılı gitse bile alınmaz, ki ondan bile öte gidiyor.
 

Geri
Yukarı