Katar GP

Makaleler
13
Daha fazla  
20211121_211901.jpg

Hamilton rahat bir şekilde üst üste ikinci zaferini elde ederek yarışı domine etti. Çok kolay bir galibiyet oldu kendisi açısından.

Mercedes: Bottas da yarışın ilk bölümünde kötü performans sergilemesine rağmen sonradan lastik patlattığı ana kadar iyi bir yarış çıkarıyordu. Şanssızlık oldu kendisi açısından.

Redbull: Max Verstappen iyi bir start alarak çabuk yükseldi ama ikinci sıraya geldikten sonra aradaki fark 4 saniye üstü idi, ondan sonrada Hamilton'un temposuna ayak uyduramadı. İkincilik kendisi için iyi bir sonuç.
Perez çok iyi bir yarış çıkardı, stratejinin kurbanı oldu, Perez'in 2. pit stopu yapmasının bir anlamı yoktu, bu pit stop podyuma mal oldu.

Alpine: Fernando Alonso harika bir yarış çıkararak podyuma çıktı. 2014 Macaristan'dan beri ilk podyumu oldu. Bir Alonso sever olarak çok sevindim. Form geçicidir, klas kalıcıdır.
Ocon da iyi bir iş yaptı. Takımlar şampiyonasında Alpha Tauri ile aralarındaki farkı arttırdılar, sezonu 5. sırada tamamlarlar artık.

Aston Martin: Stroll günün sessiz sedasız bir yıldızlarından idi, çok iyi bir yarış çıkardı.
Vettel korkunç bir ilk tur sonrasında 17. sıraya düşmesine rağmen çok iyi bir sürüşle puan almayı başardı ve yeni lastik ve daha hızlı araca sahip olan Gasly'i de arkasında tutmayı başardı. Yarışı da medium lastik ile tamamladı.

Mclaren: Norris yarışı iyi götürüyordu, pitlerden sonra çok geriye düştü. Yine de 2 puan aldı. Norris ve Gasly'nin 2. pit stopları kendileri için kötü oldu.
Riccardo çok kötüydü.

Alpha Tauri: Takım için berbat bir sonuç. Gasly 2. pit stopa kadar puan alma potasındaydı, pitler yaramadı. Tsunoda da çok kötüydü. Alpine ile savaşlarında büyük darbe yediler.

Ferrari: Gasly ve Norris'in kötü strateji hamlesi yüzünden beklenenden iyi bir yerde yarışı bitirdiler. Ben takımın temposunu beğenmedim. Medium lastik avantajı da bir işe yaramadı Sainz için. Yine de Mclaren'den daha fazla puan aldılar.

Sol lastiklere de aşırı yük binmeden ve bordörler dolayısıyla 3 4 sürücü sol ön lastik patlattı.

Tabanda hasar mı oluştu acaba?
Ondan olmuş olabilir. Motoru korumak da istemiş olma ihtimali var ama bana düşük geliyor o ihtimal. Redbull'a tek puanı kaptırmamak için motor patlamayı göze alırdılar. Hasar beklenen fazla idi büyük ihtimal.

Beklediğim bir sonuçtu hatta ben hızlı turu da HAM alır diyordum. Cidde'de de aynı şeyi göreceğiz, fark kapanacak ve son yarışa kalacak her şey. Hem WDC hem WCC son yarışta belli olacak, WDC'yi HAM-VER ikilisi belirlerken WCC'yi BOT-PER belirleyecek.
Bugünkü motor İstanbul GP'de takılan motormuş. Cidde ve Abu Dabi'de yeni motor kullanacaklarmış. Bugün bile hızlıysa son 2 yarışta daha da hızlı olurlar.

Norris'in pitini anlamsız bulmuştum, sebebi lastik patlamasıymış.
Ferrari'nin de temposunun düşük olmasının nedeni lastikleri korumakmış.
Maaşallah bordür değil diken tuzağı mübarek, patlatan patlatana :D. Pirelli de yine kaçamak açıklamalar yapmış her zamanki gibi yok aşınma çokmuş yok takımlar zorlamış yok bilmem ne, sanki bunu tahmin edemiyorlarmış gibi.

@The Man From E.A.R.T.H. Pirelli suçlu açıkçası yine. Bakü de Verstappen lider giderken lastik patlattı. Şampiyonluğun seyrini değiştirdi Pirelli. Verstappen o gün kazansaydı çok daha farklı olurdu.

@The Man From E.A.R.T.H. Pirelli suçlu açıkçası yine. Bakü de Verstappen lider giderken lastik patlattı. Şampiyonluğun seyrini değiştirdi Pirelli. Verstappen o gün kazansaydı çok daha farklı olurdu.
Bu seneki Verstappen'i 2003 Kimi'ye benzetiyorum, çok şanssızlık yaşadı. Bi' Bottas biçti, bi' Hamilton biçti, bir de Pirelli gömdü derken çok fazla puan kaybetti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı