Kedi almak

AREMY

Centipat
Katılım
6 Aralık 2019
Mesajlar
185
Bahçemizde kedi vardı. (Bizim değil sokak kedisi) onu besliyorduk. Bize alışmıştı 2 tane de yavrusu var, annelerini alıp yavrulari sokakta kalamaz ben de eve getirmek istiyorum. Annemgil izin vermiyor, 1 taneye bile izin vermiyor, zaten yavruları büyüyünce ya sahiplendireceğim ya bahçeye birakacağım ya da akrabalarimdan birine vereceğim. Ama annem gil izin vermiyorlar, ne yapabilirim? Daha önce böyle bir durumu yaşayan nasıl ikna ettiler?
 
Dostum bir hayvanı sahiplenmek cidden çok zordur.
Dışarıdan ne kadar kolay gözükse de, içeriye girdiğinde anlıyorsun zorluğunu.
Sokakta gezen hayvanların %60'ı herhalde sahiplenilmiş ve bırakılmış hayvanlardır.

Bence kedileri kendi halinde bırak.
Evinin önüne bi' tas su ve mama koyman onun için yeterli.
 
Neden izin vermiyorlar? Kedileri hiç ailenle besledin mi yoksa arkadaşlarınla mı besledin? Aşıları, kumu ve kabı, oyuncağı ve tasması gibi masrafları ve halihazırda ki Covid-19'u unutmayalım.
 
Bir yavruyu başkasına sahiplendirmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü sizin kediniz değil ve bir anneyi evlattan ayırmak gerçekten zor bir durumdur. Eve izin vermiyorlarsa yapacak birşeyin yok ne kadar ısrar etsen de getiremezsin. Onlara bir barınak yaptırabilirsin.
 
Hayvan sahiplenmek masraflı ve yorucudur. Her an masraf çıkarabilir. Kaç yaşındasın? Eğer küçüksen bakan sen değil ailen oluyor.
 
Durumunuz çok yoksa bir de kediye para harcamayın derim. Ha zenginim derseniz bu sefer de ilgilenmeniz gerekiyor.
 
Sadece sevip kendi eğlencene alet edeceksen hayvanı hiç o topa girme. Hayvan beslemek giderleri olan ciddi bir uğraştır. Sana söyleyeyim kedi yavruysa ilk 1 ay kafadan 400TL gidiyor. Eve almak yerine 1KG 15TL olan açık paketlenmiş kuru kedi mamaları var onlardan alıp dökersin gelince de seversin.
 

Geri
Yukarı