Kendime nasıl hakim olabilirim?

Henker_01

Picopat
Yer
Pc başında
Merhaba, 15 yaşındayım ve OKB hastasıyım. Halihazırda takıntılı bir kişiliğim var. Yeni aldığım ya da elimde olan eşyalarıma, farklı cisimlere zarar veriyorum. Sanki beynim bunu yap diyor ve yapıyorum. Sonrasında pişman oluyorum. Zarardan kastım yapacağım zaman kafama takılacak ve daha kötü olacak biliyorum ama yapıyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim? Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 15 yaşındayım ve OKB hastasıyım. Halihazırda takıntılı bir kişiliğim var. Yeni aldığım ya da elimde olan eşyalarıma, farklı cisimlere zarar veriyorum. Sanki beynim bunu yap diyor ve yapıyorum. Sonrasında pişman oluyorum. Zarardan kastım yapacağım zaman kafama takılacak ve daha kötü olacak biliyorum ama yapıyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim? Herkese teşekkürler.
Bir OKB hastası olarak yazıyorum bende vardı 1 senedir tedavi oluyorum geçiyor.

Merhaba, 15 yaşındayım ve okb hastasıyım. Halihazırda takıntılı bir kişiliğim var. Yeni aldığım ya da elimde olan eşyalarıma, farklı cisimlere zarar veriyorum. Sanki beynim bunu yap diyor ve yapıyorum. Sonrasında pişman oluyorum. Zarardan kastım yapacağım zaman kafama takılacak ve daha kötü olacak biliyorum ama yapıyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim? Herkese teşekkürler?
OKB hastalığı nedir kısa özet geçme şansın var mı? Ek olarak çözüm olarak kendine aktiviteler bulabilirsin kafanı takmamak için. En basitinden sinirlenmeden yada herhangi bir olaydan önce müzik dinleyerek kendini rahatlatabilirsin.

Okb hastalığı nedir kısa özet geçme şansın var mı? Ek olarak çözüm olarak kendine aktiviteler bulabilirsin kafanı takmamak için. En basitinden sinirlenmeden ya da herhangi bir olaydan önce müzik dinleyerek kendini rahatlatabilirsin.
Hocam OKB çok illet bir şey ben anlatayım. Mesela psikolojik olarak takıntı dini olarak örnek verirsem vesvese bu çok kötü bir hastalık. Tedavi olmadan önce ben yaklaşık 6 senedir OKB falanım ve ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.

Okb hastalığı nedir kısa özet geçme şansın var mı? Ek olarak çözüm olarak kendine aktiviteler bulabilirsin kafanı takmamak için. En basitinden sinirlenmeden ya da herhangi bir olaydan önce müzik dinleyerek kendini rahatlatabilirsin.

Hocam öncelikle bu hastalık farklı dallarda kendini gösterebiliyor. Bende din olarak çıkmıştı ilk başta. Yapmadığın şeyleri yapıyorsun gibi geliyor ve sonrasında yapmaya başlıyorsun.

Bende tedavi oldum fakat 1 yıl sonra yine başladı. Herhalde tekrar gideceğim doktora.
Hocam çok geçmiş olsun çok illet bir şey dediğim gibi ben bir de bunun yanında ses falanda duyuyorum yani şizofreni ilacı da alınca kafam 1500 oluyor Allah kimseye psikolojik rahatsızlık vermesin diyorum hep.

Bende tedavi oldum fakat 1 yıl sonra yine başladı. Herhalde tekrar gideceğim doktora.
Hocam OKB çok illet bir şey ben anlatayım mesela psikolojik olarak takıntı dini olarak örnek verirsem vesvese bu çok kötü bir hastalık tedavi olmadan önce ben yaklaşık 6 senedir OKB falanım ve ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.
Allah şifa versin hocam ikinizi de. Tedavi yolu varsa inşallah iyileşirsiniz.

Hocam OKB çok illet bir şey ben anlatayım. Mesela psikolojik olarak takıntı dini olarak örnek verirsem vesvese bu çok kötü bir hastalık. Tedavi olmadan önce ben yaklaşık 6 senedir OKB falanım ve ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.
Vesvese çok kötüdür hocam abdest onlarca kez aldığımı biliyorum. Haşa Allah'a küfretme gibi şeyler akla geliyor.
Hocam çok geçmiş olsun çok illet bir şey dediğim gibi ben bir de bunun yanında ses falanda duyuyorum yani şizofreni ilacı da alınca kafam 1500 oluyor Allah kimseye psikolojik rahatsızlık vermesin diyorum hep.
Hocam size de geçmiş olsun çok. Ben ilaçları alıyorum biraz etkisi var gibi.

Öncelikle hasta olduğun konu hakkında bilgilenmeye çalış birden çok kaynak üzerinden (güzel makaleler vardır elbet). Zorlandığın konulara hakim olmak, geniş bir bakış açısına sahip olmak iyi gelebilir. Sonrasında ise kendini fazla zorlamadan aksiyon al değişmeye yönelik. Zorlandığını veyahut yapamadığını düşündüğünde bir uzmandan destek alabilirsin kardeşim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı