Kıl dönmesi ameliyatı oldum

O sıkıntıymış temizlemediniz mi acaba uzun zamanda geçmiş ameliyattan.
Temizlemeyle ilgili değil. Biraz doktorun yaptığı iş birazda hücre dokusuyla alakalı. Eğer il operasyonda doktor doku kaydırma yapsaydı tekrar nüksetmeyecekti. İlk kez olacaklar varsa doku kaydırarak yaptırırlarsa operasyonu tekrarlamaz.
 
Her gün duşa girerim. Sadece kuyruk sokumunda mı olur bu?
Poponun üst kısmı ve arası, iç tarafı kıllıysa oralardada olabilir. Şansın yoksa makata yakın yerde bile çıkabilir. Ben 13 yaşımda az banyo yapıyordum ve plastik sandalyede 10 saate yakın oturuyordum. Yapmamam gereken ne varsa yaptım ve kıl dönmesi oldum.
 
Temizlemeyle ilgili değil. Biraz doktorun yaptığı iş biraz da hücre dokusuyla alakalı. Eğer il operasyonda doktor doku kaydırma yapsaydı tekrar nüksetmeyecekti. İlk kez olacaklar varsa doku kaydırarak yaptırırlarsa operasyonu tekrarlamaz.

Vallahi benim doktor her hafta çağırdı kontrole adam acımadan hep baktı içine bir de açık yara çok acısada katlandım geçsin diye adamın eline sağlık çok temiz yapmış.
 
Hocam ben de aynı sıkıntıdayım daha yeni üniversiteye geçtim ve üstelik şehir dışında okuyorum ona rağmen ameliyat oldum. Şu an hala hastanede kalıyorum dren taktıkları için. Bu hafta bütün derslerimi kaçıracağım doktorum istirahat etmemi söyledi. Ama şöyle bir şey var doktorun okula gitmen de bir sakınca görmezse sorun yaşamazsın diye düşünüyorum.



Teşekkür ederim hocam. Ben de şöyle olmuştu kalçamın sol kısmında su toplaması olmuştu bayağı kocaman bir şey ama ben kıl dönmesi ne bilmediğimden umursamadım :D sonrasında su toplanan yer patladı ve birkaç hafta sonra kalçamın üstüne oturamamaya başladım sürekli acı hissediyordum tabii bu sırada sürekli iltihap akıyordu kıyafetlerim leş durumuna geliyordu. Birkaç ay sonra kalçamın üstüne oturmaya başlamıştım fakat iltihap bitmemişti.



Hocam bacakta çıkıp çıkmadığını bilmiyorum çünkü hiç denk gelmedim. Ama kıl olan yerlerde çıkma ihtimali var gibi çünkü benim sakalım var yanağımda çıkmıştı :D
Şimdi hiç sevmem bu olayları tedirgin oldum :D kasık baldır kısmında sivilce gibi bir şey var patlamış sönmüş gibi bir şey siyah rengi var et beni falanda değil ama acıma yok veya kaşınma yok veya kıl yok sadece yuvarlak duruyor son 1 haftadır var bu kıl dönmesi başlangıcı mı? eğer öyleyse dediğiniz gibi gideyim ilaçla çözeyim sorunu ameliyata girmek istemiyorum
 
@Federikos kıl dönmesi olduğunu ilk nasıl anlıyorsun? Sanki benim kalçamda da yaraya benzer bir şey var. Ama kıl dönmesi olup olmadığını bilmiyorum. Bastırdığımda, sıktığımda ya da oturduğumda herhangi bir acı ya da ağrı yaşamıyorum. Sanırsam yaklaşık 1 yıldır duruyor oradaki sivilcemsi boyuttaki yara.
 
@Federikos kıl dönmesi olduğunu ilk nasıl anlıyorsun? Sanki benim kalçamda da yaraya benzer bir şey var. Ama kıl dönmesi olup olmadığını bilmiyorum. Bastırdığımda, sıktığımda ya da oturduğumda herhangi bir acı ya da ağrı yaşamıyorum. Sanırsam yaklaşık 1 yıldır duruyor oradaki sivilcemsi boyuttaki yara.
benimde aynı kasık baldırın da var benim de 1 haftadır dikkatimi çekti kıl falanda yok veya ortası boşluk falan da yok bildiğin yara gibi ama acı ağrı falan yok
 
Hocam bende 4-5 aydır zor dayandım hastanede ameliyat olman gerekiyor dendi tamam dedim yarın ameliyat olacağım ama asıl sıkıntı üniversite de olmam okula gidip gelmem sıkıntı olacak size sorum siz kaç günde iş yapabilir hale geldiniz.
Gözünüzü korkutmak istemem ancak bu gibi ameliyatları ara tatilde ya da yaz tatilinde olmakta fayda var. Çok sevdiğim bir kardeşim geçen hafta kıl dönmesi ameliyatı oldu, doktor ameliyat günü üç gün içerisinde rutin hayatına dönebilirsin demiş. Ancak gel gelelim ki sebebini bilmediği bir şekilde dikişleri açıldı. Şimdi doktor bir ay okula gitmeyeceksin, her gün sabah ve akşam pansuman yaptıracaksın demiş. Öğretmenlik son sınıfta ve öğretmenlik uygulaması dersinde bir gün dahi devamlık yaparsa dersten kalması söz konusu. Ben de birkaç yıl önce kıl dönmesi problemi ile karşılaştım, fenol tedavi diye bir tedavi uygulandı ve 3 seans sonunda problemim geçti. Çevrenizde fenol tedavi yapacak bir doktor bulursanız bu daha iyi olur.
 
Merhaba. Ameliyatı olalı 1.5 ay, dikişleri aldıralı 3.5 hafta kadar oldu. Çok ufak bir akıntı oluyor. Bu normal midir? Halen küçük bir açıklık var bu arada. Doktor oranın kapanması için bir sıvı verdi ve düzenli olarak damlatıyoruz. Akıntı olması normal midir? Ameliyat öncesi kadar fazla değil. Ufak ufak.

Bana da diren takılmıştı bu arada.
 

Geri
Yukarı