Kilo alamamak

__.ali.__

Kilopat
Daha fazla  
16 yaşındayım ve zayıfım. Ne yesem kilo alamıyorum belki de ben çok yediğimi zannediyorum. Daha önceden gerekli tetkikler yapıldı ve herhangi bir sağlık problemim yok. Giydiğim çoğu şeyler üstüme yakışmıyor sanki ve bu durumdan artık rahatsız olmaya başladım. Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bir de doktor bana spor (fitness) yaparsam vücudumun daha yapılı görüneceğini söyledi ama benim bildiğim spor yapınca kilo verilir ve zaten kilom az o yüzden başlayıp başlamama konusunda kararsızım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler 🙏😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende seninle aynı durumdayım bunun çözümü doktorun dediği gibi spor yapmak ve gainer kullanmak ben malesef bazı sebeplerden sporu bıraktım ama yaptığım zamanlar 10 kilo kadar almıştım. Bu arada spordan kastım kas antremanları eğer cardio yaparsan zayıflarsın ben 10-15 dk ısınmak için yapıyordum sadece. Optimum Serious Mass 5450 Gr - Kilo Ve Hacim - Optimum Nutrition Kilo bu ürünü kullandım ben spor yapmadan da kullanabilirsin ama yaparsan daha etkili olur. Ayrıca spor yaptıktan sonra insan çok enerji harcadığı için acayip bir açlık hisseder spordan sonra protein ağırlıklı yiyecekler tüketirken bu da sana kilo aldırır. Ayrıca günlük ne kadar kalori Alman gerektiğini hesapla o kalori miktarını tutturmaya çalış tabiki sağlıklı şeyler tüketerek.

18-19'a doğru kilo almaya başlarsın
Endokrinoloji, bölümüne gidip(bildiğim kadarıyla endokrinoloji bölümüne gitmeden önce genel polikliniğe yönlendiriyorlar)test yaptır. Eğer hormonlarında bir sorun varsa, istersen 30 yaşına gel kilo alamazsın, aldığını da verirsin. O yüzden şu yaşına gelince kilo alacaksın diyenlere ipi bırakmak yerine sen yine de dediğim gibi git testini yaptır. Kan tahlili alınırken, doktora söylersin(zaten genellikle sorarlar) büyüme hormonu, testosteron hormonu(genel tahlil)içinde tahlil alır mısınız dersin(tabi bunları söylemeden önce, oraya gelme nedeninizi sorduğunda kilo alamamak dersen daha kolay olur). Yani diyeceğim o ki sen ipi elden bırakma, sonra acısını çekersin. Bu arada yukarıdaki linkte ki arkadaşın önerdiği kalori,protein tozu işe yarıyor ama dediğim gibi hormonunda sorun varsa normalden az verim alabilirsin.

16 yaşındayım ve zayıfım. Ne yesem kilo alamıyorum belki de ben çok yediğimi zannediyorum. Daha önceden gerekli tetkikler yapıldı ve herhangi bir sağlık problemim yok. Giydiğim çoğu şeyler üstüme yakışmıyor sanki ve bu durumdan artık rahatsız olmaya başladım. Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bir de doktor bana spor (fitness) yaparsam vücudumun daha yapılı görüneceğini söyledi ama benim bildiğim spor yapınca kilo verilir ve zaten kilom az o yüzden başlayıp başlamama konusunda kararsızım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler 🙏😊
Fitness dediğimiz şey, kişiden kişiye değişiklik gösteren antrenman ve beslenme programı içerir. Kimi zayıflamak, kimi fit olmak için gider. Sizin amacınız belli: kas kütlesini yükseltmek ve temiz kilo almak için uğraşmak. Demek istediğim spora gittiniz diye kilo almaz ya da vermezsiniz. Buna karar veren sizin beslenme şeklinizdir.

Acele etmeyin, YouTube'da takip edebileceğiniz türlü türlü bilgiler paylaşan kanallar var. Forumları takip edin ve en önemlisi kilo alacağım diye Supplement ürünlerine hemen yönelmeyin. Önce kalori hesabınızı yapın, beslenme programı çıkarın. Bu konuda size her spor yapan kişinin yardımı olmayacaktır. O yüzden mümkünse bu işin doktorlarından yardım alın. Olmadı nette size uygun beslenme programları illa ki bulursunuz.

Bu arada kas kütlesi odaklı antrenman yapın. Aldığınız kilolar sadece yağdan ibaret olabilir aksi takdirde. Ancak kas kütleniz artarsa işte değişim o zaman başlar. Emir İnalbay, Ertuğrul Evrekli tarzı hocaları takip edin. Bilgi edinin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı