Kilo alma hakkında bilgisi olan?

Şaka amaçlı söylemiştir diye d
Şu iki yorumu görünce gözüm karardı. Tamam bol ekmek yemesi yine de yanlış fakat kabul edilebilir; ama her gün abur cubur ye illa kilo alırsın nedir ya? Bu tarz konulardan süresiz yasaklanman gerekiyor.
Şaka amaçlı söylemiştir diye düşünüyorum. Çünkü akıl bilinci yerinde olan birisi abur cuburun kilo aldırmasıyla diğer sağlık problemlerinide beraberinde getirdiğini bilir diye umuyorum 🙏
Bir öğün bebe bisküvisi (kalori bombası) ye. Sütle mama şeklinde yiyebilirsin tadıda güzel. Göbeklenme olmaması için spor da yapabilirsin. Bu şekilde 1 ayda 4 kilo almıştım.
Onuda yaklaşık 15 gün yedim sonralardan canım istememeye başladı. Peki siz hangi ölçülerle tükettiniz bunu?

Doktora gidip tek sıkıntı B vitamini eksikliği cıktı ise sen sadece yediğini sanıyorsun kardeşim. Kalori hesapla. Bak bakım günde ne kadar eksiğin veya fazlan oluyor. O zaman karar ver yiyor musun yemiyor musun. Kilo almak veya vermek tamamen kalori açığı oluşturup kalori fazlasını almaktan ibarettir. Bunun dışında eksik alıp zayiflayamiyor fazla alıp kilo alamiyorsan bu bir sağlık problemi olduğu anlamına gelir. Ancak yaptırdığın testler neticesinde sorun sadece B vitamini ise sen sadece yediğini sanıyorsun. Etrafımda abi ben şöyle yiyorum bir oturdum mu tek öğünde 1 çiftli ekmek yerim ama kilo alamıyorum deyip te kalori hesaplayip ona göre günlük ihtiyacını tükettikten sonra fazlasını alıp ayda 4 5 kilo aldıktan sonra yemediginin farkına varanlar çok oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı