Kilo alma konusunda tavsiyeler

__can__

Decapat
Katılım
21 Nisan 2019
Mesajlar
25
Merhaba öncelikle. 16 yaşındayım ve hiçbir şekilde kilo alamıyorum. Yaz da geliyor kısa t-shirt falan giyince biraz zayıf görünüyorum ve hoşuma gitmiyor. Gerçekten deneyip de şunu yaptım kilo aldım diyen varsa o bilgiyi benimle paylaşır mısınız? 😂 Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Konu takibe alınmıştır :) Benim de önerilere ihtiyacım var. Temel problem; yemek yeme isteğimizin düşük olması - iştahsız olmamız. Yemek yeme eylemini yalnızca; aç hissetmemek veya açlıktan ölmemek için yapıyor olmamız :) İştah problemini aşarsak kilo alırız gibi geliyor bana.
 
Genelde zayıf insanlar sizin gibi yaşamak için yemek yiyor. Ben şahsen canım sıkılınca ne bulursam yerim, video ve canlı yayın izlerken yanınıza çekirdek, gofret, meyve yanına çikolata sosu gibi ara öğün olarak bir şeyler yiyebilirsiniz.
Sabah-öğle-akşam yemeklerini de aksatmayın. Olabildiğince ekmek yiyin. Her ne kadar saydıklarım bazıları sağlıksız olsa da en hızlı kilo alma yöntemlerinden bir tanesi ;D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke ben de aynı dertten muzdarip olsam :) Bağımlılıklardan kurtulmak veya kilo vermek için 21 gün kuralı vardı. 21 gün aynı şeyi yaptığında, beyin ona alışıyordu. Belki kilo almak için de işe yarayabilir. Yine de, sağlıklı kilo almak için de, sağlıklı kilo vermek için de bir uzmana danışılması gerektiğini düşünüyorum. Yemek yerine abur cubur yendiğinde, bağımlılık yaptığı için bir süre sonra kilo alımını kolaylaştırabilir ancak kilo aldıktan sonra da, abur cuburu bırakmak için aynı sürece girmeniz gerekecek :)
 
Konuyu şöyle bir takibe alayım. Günlük 6 öğün yemek yememe rağmen kilo alamıyorum. Ayrıca günlük 10 km bisiklet sürüyorum ve 2 günde bir spora salonuna gidip çalışıyorum. Galiba fazla hareketli olduğum için alamıyorum.
 
Herşey düzenle başlıyor. Sabah kahvaltısı en önemli öğün. Günlük 3 öğün yemek harici meyve, kuru yemiş gibi ek takviyelerle 5 - 6 ay gibi bir sürede 62 kilodan 74 kiloya kadar çıktım. Boy 1.84cm
 
Önce günlük harcadığın kaloriyi hesaplayıp bu kalorinin 300-500 kalori üzerine çıkarak yola başlayabilirsin. Eğer bu arttırdığın kalori sana yetersiz gelirse kademeli olarak arttırmaya devam edebilirsin. Öğün sayını arttırabilirsin ki bu genelde işe yarar. Gıda olarak kepekli makarna , bulgur , tam buğday ekmeği sana yardımcı olabilir. Sağlıklı kilo alabilmek için tabii ki protein ve yağları da ihmal etmemek gerekli. İmkanın varsa spor salonunda antrenman yapabilirsin vücudun şekillenir. Kesinlikle abur cuburla kilo almanı tavsiye etmem tüm vücuda zarar verirsin. Ayrıca kilo almaktaki önemli nokta çok yiyorum alamıyorum değil yediğiniz şeylerin kalori ve besin değerleridir. Bunları göz önünde bulundurman sana yardımcı olur diye düşünüyorum. Ben bu dediklerimi uygulayarak kilo alma konusunda sorunlarımın bir bölümünü halletmiştim. Eğer yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.
 
Merhaba öncelikle. 16 yaşındayım ve hiçbir şekilde kilo alamıyorum. Yaz da geliyor kısa t-shirt falan giyince biraz zayıf görünüyorum ve hoşuma gitmiyor. Gerçekten deneyip de şunu yaptım kilo aldım diyen varsa o bilgiyi benimle paylaşır mısınız? 😂 Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

güzel kardeşim 160 kilolu bir insan olarak konuşuyorum sana vereceğim tavsiyerler, mutlaka geceleri yemek yemen, mutlaka ekmek yemen, mutlaka şekerli ürün yemen tatlı vesayre özellikle geceleri, ve bakkaldan şekerli aburcubur cips kek biskuvit bu tarz şeylerle takviye edersen kilo alırsın
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı