Kilo verme ve eliptik bisiklet tavsiyesi

Viking

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar boyum 1.78 kilom 130KG. Pandemide aşırı kilo aldım. Sizlere birkaç sorum olacak bilenler cevap verirse sevinirim:

1- Eliptik bisiklet hangi bölgedeki yağları yakar? (Bende göbek, bacak, göğüs, popo şimdi fark ettim de her yerde yağlanma varmış)

2- Ayda düzenli kilo vermek insanın kilosunun %5'ine denkmiş. 130KG isem ayda 7KG civarı vermem gerekiyor değil mi?

3- Amacım kas yapmak gibi şeyler olmadığı için sadece yağları eritmek istiyorum. Sadece eliptik bisiklet ile düzenli spor yapmak bunun için yeterli olur mu? (Tabi diyet de yapacağım, demek istediğim başka aletlere de gerek var mı anlamında.)

4- Eğer yeterli ise 150KG'ya kadar taşıma kapasitesi olan eliptik bisiklet tavsiyesi verebilir misiniz? Haftada 5 gün, günde 3 saat şeklinde çalışmayı düşünüyorum. (Bütçe en fazla 8000 TL)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar boyum 1.78 kilom 130KG. Pandemide aşırı kilo aldım. Sizlere birkaç sorum olacak bilenler cevap verirse sevinirim:

1- Eliptik bisiklet hangi bölgedeki yağları yakar? (Bende göbek, bacak, göğüs, popo şimdi fark ettim de her yerde yağlanma varmış)

2- Ayda düzenli kilo vermek insanın kilosunun %5'ine denkmiş. 130KG isem ayda 7KG civarı vermem gerekiyor değil mi?

3- Amacım kas yapmak gibi şeyler olmadığı için sadece yağları eritmek istiyorum. Sadece eliptik bisiklet ile düzenli spor yapmak bunun için yeterli olur mu? (Tabi diyet de yapacağım, demek istediğim başka aletlere de gerek var mı anlamında.)

4- Eğer yeterli ise 150KG'ya kadar taşıma kapasitesi olan eliptik bisiklet tavsiyesi verebilir misiniz? Haftada 5 gün, günde 3 saat şeklinde çalışmayı düşünüyorum. (Bütçe en fazla 8000 TL)
1- Hocam bacak, göbek, kalça bölgelerinin hepsini çalıştırmakla birlikte, kilo kaybı tüm vücudunuzdan olacağından göğüslerinize de etki eder.
2-Düzenlisi falan çok önemli değil, verebileceğin kadar vereceksin.(Ölmeden) Ben sana ufak bir program yazacağım.
3-Bisiklet yeterli olur fakat bir süre sonra açık havada yüksek tempolu yürüyüş deneyebilirsiniz.(Koşmayın.)
4-Bilgim yok araştırırız.

Diyet önerisi: (Bu aşağıdaki kurallar listesiyle 4 ayda 104kg'den 80kg'ye düştüm)
1-Ekmeği ve türevlerini kes hocam. Un içeren her şey yasak.(Ne unu olursa olsun) Pirinç, patates, yulaf, bal vb. bunlar da yasak. Tabi ki şeker de yasak.
2- Ben seviyeli bir sistem yaptım :
(Not: 1.seviyede meyve yasak. Niye: Meyve yüksek miktarda şeker içerir. Yediğinizde kan şekeriniz bir anda fırlar insülin bol bol salgılanır sonra bir anda düşer ve bum! ne oldu? Açsınız hem de nasıl!)
(Not2: Her şeyin nedenini açıklayacağım.)
1.Seviye: Kahvaltı ve Akşam Yemeği :
Kahvaltıda: 4 yumurta, bir miktar peynir(aşırı değil.) Domates,zeytin vb. Ayrıca kavrulmamış kuruyemişler.
Akşam yemeğinde: Bulgur temel besin kaynağın olabilir,doyurur. Hatta kısır yaptırabilirsin annen falan yanındaysa. Bulgurun yanında yasaklar hariç her şeyden yiyebilirsin. (Örnek: Tüm et çeşitleri, taze fasulye, kuru fasulye...)
Önerdiğim kahvaltı ve yemek saatleri:
Kahvaltı 11.00 (Çünkü erken yerseniz hemen acıkırsınız.)
Akşam Yemeği 17.30-19.00
Bu 2 öğün dışında ağzınıza tek bir lokma atmayacaksınız. Bakın tek bir fındık, zeytin tanesi bile. Sakız da çiğnemeyin. (Amaç: Sindirim hareketlenmesin , leptin hormonu salgılansın, vücut yağ yaksın.) Çay,kahve,soda(tabi ki şekersiz) serbest.
Yemeklerin 1 saat öncesi ve 2 saat sonrasında sıvı almayın. Çok ihtiyaç duyuyorsanız az bir şey için.
Bu şekilde vücuttaki şeker dengesini kuruyorsun. 1 ay yap bunu hocam. Baktın alıştın 3 hafta olsun.

2.Seviye:
Artık vücut şeker dengesini sağladığından aç kalmak daha kolay.
Öğlen hafif besleneceksiniz.
İyi haber: Tatlı geldi.
Sabah kahvaltısı(Öğlen) : Fındık, ceviz(kavrulmamış kuruyemişler) , incir. (Çok aşırıya kaçmayın.)
Akşam Yemeği: Aynı şeyleri yiyebilirsiniz. (Ama miktarı biraz da olsa azaltmaya çalışın.)

3 hafta bunu yapın.

3.Seviye
4.Seviye
5.Seviye
6.Seviye
7.Seviye
Eklenecek. Merak etmeyin onlar daha kısa sürüyor, ama daha kritikler.
Spoiler: Bu seviyeler savaşçı mentalitesi ister. 5.seviyede 48 saat aç kalacaksınız desem :)

Bu seviyeler tamamen kendimindir ve doktor tavsiyesi vb. değildir. O yüzden dikkat edin.
Temel mantık şeker dengesini düzeltmek ve vücudu yavaş yavaş alıştırmak. Ayrıca intermittent fasting(aralıklı oruç) kullandığım yöntemlerden biridir.

Son düzenleme:
Tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Diyetin devamını bekliyorum 😀. 150kg taşıma kapasitesi olan eliptik bisiklet bulamadım internette bugün baya araştırdım. Umarım onuda bulurum.

1- Hocam bacak, göbek, kalça bölgelerinin hepsini çalıştırmakla birlikte, kilo kaybı tüm vücudunuzdan olacağından göğüslerinize de etki eder.
2-Düzenlisi falan çok önemli değil, verebileceğin kadar vereceksin.(Ölmeden) ben sana ufak bir program yazacağım.
3-Bisiklet yeterli olur fakat bir süre sonra açık havada yüksek tempolu yürüyüş deneyebilirsiniz.(Koşmayın.)
4-Bilgim yok araştırırız.

Diyet önerisi: (Bu aşağıdaki kurallar listesiyle 4 ayda 104KG'den 80KG'ye düştüm)
1-Ekmeği ve türevlerini kes hocam. Un içeren her şey yasak.(Neunu olursa olsun) pirinç, patates, yulaf, bal vb. bunlar da yasak. Tabi ki şeker de yasak.
2- Ben seviyeli bir sistem yaptım:
(Not: 1.seviyede meyve yasak. Niye: Meyve yüksek miktarda şeker içerir. Yediğinizde kan şekeriniz bir anda fırlar insülin bol bol salgılanır sonra bir anda düşer ve bum! Ne oldu? Açsınız hem de nasıl!)
(Not2: Her şeyin nedenini açıklayacağım.)
1.seviye: kahvaltı ve akşam yemeği:
kahvaltıda: 4 yumurta, bir miktar peynir(aşırı değil.) domates, zeytin vb. ayrıca kavrulmamış kuruyemişler.
akşam yemeğinde: bulgur temel besin kaynağın olabilir, doyurur. Hatta kısır yaptırabilirsin annen falan yanındaysa. Bulgurun yanında yasaklar hariç her şeyden yiyebilirsin. (Örnek: Tüm et çeşitleri, taze fasulye, kuru fasulye..)
Önerdiğim kahvaltı ve yemek saatleri:
Kahvaltı 11.00 (çünkü erken yerseniz hemen acıkırsınız.)
Akşam yemeği 17.30-19.00.
bu 2 öğün dışında ağzınıza tek bir lokma atmayacaksınız. bakın tek bir fındık, zeytin tanesi bile. Sakız da çiğnemeyin. (Amaç: Sindirim hareketlenmesin, leptin hormonu salgılansın, vücut yağ yaksın.) çay, kahve, soda(tabii ki şekersiz) serbest.
Yemeklerin 1 saat öncesi ve 2 saat sonrasında sıvı almayın. Çok ihtiyaç duyuyorsanız az bir şey için.
Bu şekilde vücuttaki şeker dengesini kuruyorsun. 1 ay yap bunu hocam. Baktın alıştın 3 hafta olsun.

2.seviye:
Artık vücut şeker dengesini sağladığından aç kalmak daha kolay.
Öğlen hafif besleneceksiniz.
İyi haber: Tatlı geldi.
sabah kahvaltısı(öğlen): fındık, ceviz(kavrulmamış kuruyemişler), incir. (Çok aşırıya kaçmayın.)
akşam yemeği: aynı şeyleri yiyebilirsiniz. (Ama miktarı biraz da olsa azaltmaya çalışın.)

3 Hafta bunu yapın.

3.seviye.
4.seviye.
5.seviye.
6.seviye.
7.seviye.
eklenecek. Merak etmeyin onlar daha kısa sürüyor, ama daha kritikler.
Spoiler: Bu seviyeler savaşçı mentalitesi ister. 5.seviyede 48 saat aç kalacaksınız desem :)

Bu seviyeler tamamen kendimindir ve doktor tavsiyesi vb. değildir. O yüzden dikkat edin.
Temel mantık şeker dengesini düzeltmek ve vücudu yavaş yavaş alıştırmak. Ayrıca intermittent fasting(aralıklı oruç) kullandığım yöntemlerden biridir.

Bu kadar psikopat olmana gerek yok. Bende 15 kilo verdim hem de çatır çatır yiyerek.
1-Tek kesmen gereken şey şeker ekmek vs. kesmene gerek yok. Yapacağın en önemli şey kalori saymak günlük kalori miktarını geçmeden ekmek yiyebilirsin.
2- Meyve zehir değil seni öldürmez miktarını abartmadan her gün yiyebilirsin. Vücudun buna da ihtiyacı var. Meyvenin yararlarını burada tek tek yazmayım.
3- 2, 3 öğün diyerek kendini kısıtlamasına gerek yok. Hangisi onun yaşam tarzına, yatma kalkma saatine, iş molasına uygunsa o vakitlerde yesin öğün saymaya fazla kafayı takmasın.
4-Su orucu kesinlikle ve kesinlikle önermem kas kaybetme ihtimalin çok yüksek 2 günde 8 kilo verdim derken verdiğini misliyle alırsın zaten büyük oranda su atıcaksın yağ değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı