Kilo vermek için ne yapmalı?

Diyetisyen dediğin kişiler, bölgesel yağ yakmanın olduğunu savunan, ezber eğitimden aldıklarını önüne serip, fındık yiyeceksin, tohum tüketeceksin diye hayatını zırvalayan ve cebini soyan boş adreslerdir. Git bi' spor salonuna, ortalama bi PT'ye sor. Sana diyetisyenlerin hepsinden daha bilgili ve doğru cevapları verir.

Cardio'yu abartmayacaksın. Çünkü cardio hem kas hem yağdan götürür. Ağırlık antrenmanı sonrası 20 dakika eliptik bisiklet, havuz vb. yağ yakımınızı arttırır. Cardio'yu antrenman sonu yapmamızın sebebi ise şu; Yağ yakımının, önce karbonhidrat, enerji, suların atılmasından sonra başlamasıdır. Bundan dolayı, 30 dakika tempolu koşu yerine, 1 saat yürüyüş daha fazla yağ yakar. Ağırlık antrenmanı sırasında yağ yakımın başlar ve cardio ile devam eder. Ekstradan bir bilgi daha, cardio'yu bitirdiğin zaman yağ yakımı durur ancak ağırlık antrenman'ı sonrası çıkınca, hatta eve gidince bile yağ yakımı devam eder. Ağırlık çalışmayı asla bırakmamalısınız. Tam buğday ekmeği ve kepek ekmeği yerine çavdar ekmeği tüketin. Enerjisi daha az olmasıyla beraber, Çinko demir vb. vitaminlerin daha fazla olmasıyla beraber diğer, tüm ekmeklerin şişkinlik, karın ağrısı, kabızlık + IBS'e sorun açmasıdır. Glisemik indeksi en düşük ekmek olmasıyla beraber, sindirimi kolay olur. Aralıklı oruç yapıp, spora gittiğiniz zamana göre mesela benim definasyon dönemlerimde(5,8,11) saatlerinde üç öğünümü yedikten sonra, geri kalan tüm saatler aç kalmam, fazla yağ yakımına sebep oluyor. Sakın 0 karbonhidrat, 0 kalori gibi saçma diyetleri denemeyin. Bunların en ideal'i Intermittent Fasting(bkz:TR aralıklı oruç)tur. Protein alımını düşürmeyeceksin. Nohut, yeşil mercimek gibi, tavuğun ekstrası olan proteinli yiyecekleri tüketmek senin yararına olur. Ayçicek yağından uzak durmanı öneriyorum, doğallığın peşinden ayrılmaman seni bu yolda bi' adım ileri taşıyacaktır. Soruların varsa sorabilirsin.
Benim açtığım konuda bana da fikir verirsen sevinirim dostum Diyaliz hastasıyım, kilo vermek için tavsiye istiyorum
 
Aynı şey olmadığını düşünüyorum. Gittiğimiz diyetisyen önemli ancak, milyarlar dökmediğin zaman doğru düzgün hizmet verildiğini düşünmüyorum. Doktor, örneği mantıklı geldi ancak benim için hâlâ diyetisyenler gereksiz. Düzgün eğitim, almak için özel okula geçmek nasıl eğitim sisteminin saçmalığıysa, düzgün hizmet almak için fazla para vermekte saçmalık.(İşini iyi yapan diyetisyene lafım yok.)
Bu dediğiniz çok doğru.
Özellikle daha büyük ve sosyetik(?) bölgelerde doğru, yanlış, gerekli, gereksiz birçok şey oluyor listelerde. Daha farklı görünmek için mi bilmem saçmalıyorlar. Biraz araştırmak gerekiyor bunu. Hele ki yiyerek kilo vermek, İnternetteki saçma tarifler falan daha kötü yaptı her şeyi.
Ben küçük bir şehirde yaşadığım için diğer şehirdekileri bilmiyordum ama İstanbul'da falan seans başına 1000 TL'ye kadar isteyenle oluyormuş. Üzücü.
 
Diyetisyen ile çalışmanızı öneririm. Sizin internetten bulamayacağınız özelliklerinizi ve size uygun olan beslenmeyi o sunacaktır. Yağ düzeyinizi vb. de ölçtürebilirsiniz. Ayrıca tüm kan tahlillerine bakarak program hazırlıyorlar.
 
Ben spor işlerinden anlamam ama eğer sabit bir kiloda kalmak istiyorsan ekmeği kıs günde 2 öğün ye kendine göre bir ekmek dilimi ayarla onun haricinde ekmek yeme sadece yemek ye işte normal ekmek arası yapılıyorya o şekilde bir ayar yap ben senelerdir böyle yapıyorum. Kilom sabit ne artar ne eksilir.Onun haricinde dilediğim kadar yemek yerim bir şey olmuyor. Kiloyu yapan ekmek yani tecrübeyle sabit. Tabii ki daha iyi önerileri olan vardır. Ancak ben kendi tecrübemi paylaşmak istedim.
 

Geri
Yukarı