Kilolu olmak beni çok üzüyor

86 KG erkek, hanım 86 kilosu gibi güçsüz değildir. Hiç body çalışmamış bile olsa, Böyle 70 kilo birine vurdum mu oturtur. Bana göre erkek kendi boyundan en az +10 KG fazla olmalı. Bu kilo farkı artı 15 KG den fazla değilse patates değildir. Artı 10 kg altı çelimsiz bir görüntü oluşturuyor ve hiç ideal değil.
Umarım kas kütlesi olarak bahsediyorsundur. Yağ olarak fazla olması insanı hantallaştırır. Vurduğunu oturtması için kilolu olması gerekmez, vuruş yapmayı bilmesi ve kendini bu konuda geliştirmesi gerekir.

Kilo genetik değildir metabolizma hızı genetiktir. Yani kendinizi tanıyın önce metabolizmanız hızlıysa zaten ne yerseniz yiyin pek kilo almazsınız. Yavaşsa 1 ekmek bile sizi mahvedebilir.
Şişman anne babaların şişman çocukları olur genellemesi doğrudur evet. Ancak bu kilo genetik olduğu için değil metabolizma genetik olduğu içindir. Anne babanın metabolizması yavaşsa seninki de %90 yavaş olacaktır. Onlarda nasıl beslenirse sende öyle beslenirsin. Sonuç olarak sende onlar gibi olursun. Annenin babanız kiloluysa beslenmenize dikkat etmeniz şart.
(Ayrıca boyuna göre kilolusun. Ama belki ileride uzayacaksın bu kilolarda boya gidecek takma kafana. Hele anne baban uzunsa yüksek ihtimalle birden boy atacaksın.)

Umarım kas kütlesi olarak bahsediyorsundur. Yağ olarak fazla olması insanı hantallaştırır. Vurduğunu oturtması için kilolu olması gerekmez, vuruş yapmayı bilmesi ve kendini bu konuda geliştirmesi gerekir.

Bak ben orada ne diyorum. Erkek 80 85 kiloysa yani boyu 1.70 falan bile olsa, kısa bile olsa, o adamın kiloyu tartıda çeken şey, zaten büyük oranda kastır. Çünkü hiç spor yapmamıs bir erkeğin kas kütlesiyle, kadının kas kütlesi bir değil. Bir kadın eğer ki, 1.70 boya 85 kg olsa, piknik tüpü gibi bir şey olur. Fakat erkek belki hafif bir tümsek şeklinde göbek fakat yine kastır. Yani özetle, o boy ve o kiloda bir erkek obez sayılmaz. BMI hesaplamasına göre gidersen, 1.73 boyda adamın normal kilosu 65 falandır ki, sinek gibi bir adam olur. Tıbbi olarak normal olabilir ama gerçek hayatta çelimsiz güçsüz ve ezik bir vücudu olacaktır.

Son düzenleme:
ben 1.82 70 kiloyum şikayet etmiyorum ha illaki zayıflayacam diyorsan yürüyüş ve bisiklet sürmek senin için en faydalı zayıflama yöntemi olacaktır kola ayda yılda bir iç cips de aynı şekilde tatlıdan uzak dur haftada en az 3 kez haşlanmış yumurta ye kahvaltıda ve yatmadan önce mutlaka bir bardak süt iç hem boyun uzasın ki kilonu göstermesin daha 15 yaşındasın böyle yaparsan 1.85 rahat görürsün bende 15 im zaten. vücut yapmak istiyorsan fitness a git biraz kas iyidir.

ben 1.82 70 kiloyum şikayet etmiyorum ha illaki zayıflayacam diyorsan yürüyüş ve bisiklet sürmek senin için en faydalı zayıflama yöntemi olacaktır kola ayda yılda bir iç cips de aynı şekilde tatlıdan uzak dur haftada en az 3 kez haşlanmış yumurta ye kahvaltıda ve yatmadan önce mutlaka bir bardak süt iç hem boyun uzasın ki kilonu göstermesin daha 15 yaşındasın böyle yaparsan 1.85 rahat görürsün bende 15 im zaten. vücut yapmak istiyorsan fitness a git biraz kas iyidir.
Diyette süt içilmez.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı