Kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar hocalarım, kusura bakmayın bu tür şeyler bu foruma pek yakışmaz ama başka sorabileceğim yer yok. Öncelikle bana cevap verecek hocalarım, lütfen Müslüman olanlar cevap versin. Yeni bir ilişkim oldu, kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim ve ben abdestinde namazında bir insanım. İlişkilerimde her zaman ciddi olduğumu karşımdakine dile getiririm. Benim Alevi, Sünni, dinsiz, her tür yakın arkadaşım var hepsi de çok iyi insanlar ama konu sevgililiğe gelince bir türlü kızı sevemiyorum. Bir de diğer yandan bakarsak ilişki ciddiye giderse evlenemiyorum da. Ailem dinsiz biri ile birlikte olmamı istemiyorlar ama Müslüman birisiyle olursam (nasıl biri olduğu fark etmez) arkamda duruyor ve destekliyorlar. Kafam çok karışık dini Müslüman olan arkadaşlar bana akıl verebilir mi?

Hiçbir insanı dini inancından veya inançsızlığından dolayı yargılayamazssın.

Selamlar hocalarım, kusura bakmayın bu tür şeyler bu foruma pek yakışmaz ama başka sorabileceğim yer yok. Öncelikle bana cevap verecek hocalarım, lütfen Müslüman olanlar cevap versin. Yeni bir ilişkim oldu, kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim ve ben abdestinde namazında bir insanım. İlişkilerimde her zaman ciddi olduğumu karşımdakine dile getiririm. Benim Alevi, Sünni, dinsiz, her tür yakın arkadaşım var hepsi de çok iyi insanlar ama konu sevgililiğe gelince bir türlü kızı sevemiyorum. Bide diğer yandan bakarsak ilişki ciddiye giderse evlenemiyorum da. Ailem dinsiz biri ile birlikte olmamı istemiyorlar ama Müslüman birisiyle olursam (nasıl biri olduğu fark etmez) arkamda duruyor ve destekliyorlar. Kafam çok karışık dini Müslüman olan arkadaşlar bana akıl verebilir mi?
Ne kadar sevsen de evlenmen helal değil. Erkek olduğuna göre kitaplı dine mensup insanlarla evlenebilirsin, yani Hristiyan, Yahudi veya Müslüman. Müslüman olanla evlenmen önerilse bile Hristiyan veya Yahudi kızlarla evlenmen dinen sorun değil. İmansız ve kitapsız kızlarla evlenemezsin, yani ateist ve benzeri, budist, hindu, satanist ve benzeri kızlarla evlenemezsin.

Selamlar hocalarım, kusura bakmayın bu tür şeyler bu foruma pek yakışmaz ama başka sorabileceğim yer yok. Öncelikle bana cevap verecek hocalarım, lütfen Müslüman olanlar cevap versin. Yeni bir ilişkim oldu, kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim ve ben abdestinde namazında bir insanım. İlişkilerimde her zaman ciddi olduğumu karşımdakine dile getiririm. Benim alevi, sünni, dinsiz, her tür yakın arkadaşım var hepsi de çok iyi insanlar ama konu sevgililiğe gelince bir türlü kızı sevemiyorum. Bir de diğer yandan bakarsak ilişki ciddiye giderse evlenemiyorum da. Ailem dinsiz biri ile birlikte olmamı istemiyorlar ama Müslüman birisiyle olursam (nasıl biri olduğu fark etmez) arkamda duruyor ve destekliyorlar. Kafam çok karışık dini Müslüman olan arkadaşlar bana akıl verebilir mi?

Hocam her zaman ailenizle birlikte hareket edin bence yarın bir gün size bir şey olacağı zaman yine ailen arkanda duracak maddi manevi.
Hiçbir insanı dini inancından veya inançsızlığından dolayı yargılayamazssın.

Sorun bu değil ki. Ayrıca yargılayabilir çünkü onunla hayat arkadaşı olmak istiyor.

Hocam her zaman ailenizle birlikte hareket edin bence yarın bir gün size bir şey olacağı zaman yine ailen arkanda duracak maddi manevi.

Sorun bu değil ki. Ayrıca yargılayabilir çünkü onunla hayat arkadaşı olmak istiyor.

Her insanın düşünce özgürlüğü vardır ve burası laik bir ülke. Sana kim veriyor yargılama hakkını?

Eğer eskiden İslam'i ahlak aldıysa sıkıntı olmaz. İslam'da diğer dinler (ehli kitap hariç) evlenmenin uygun olmamasının nedeni haramları uygulamaya uygun olmasıdır. Eğer yapmıyorsa sıkıntı yok. Ailen karışırsa uygun bir dille anlat, anlamazlarsa küçük bir yalan söyle.

Çözüm arancak bir şey yok aslında burada ayrıca konu hepten sapıttı ve din kavgasına döndü (yani ben öyle gördüm)

Neyse herkesin inandığı dini kendine (inanmadığı şeyde kendisine o yüzden bırakalım tartışmayı)

Asıl konuya gelirsek Müslüman ile ateistin evlenmesi uygun değildir, bu durumdan dolayı arkadaş ya kızı islamiyete davet etsin ona hoşgörülü yaklaşsın o şekilde ciddi ilişki kursunlar. Öbür türlü haram oluyor ilişkileri. Haram olmaması için ayrılmaları daha iyi olur.

Ayrıca hatırlatayım Müslüman'lık dininden vazgeçip başka dine veya başka bir şeye inanıldığında bir daha Müslüman olunmuyor diye biliyorum (belki bu şekilde yanlış biliyorumdur tam hatırlamıyorum çünkü tam gerekçeleri)

Kısaca budur konunu özeti arkadaşlar konu kapansın yoksa raporlama ya başlayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı