Kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar sevsen de evlenmen helal değil. Erkek olduğuna göre kitaplı dine mensup insanlarla evlenebilirsin, yani Hristiyan, yahudi veya Müslüman. Müslüman olanla evlenmen önerilse bile Hristiyan veya yahudi kızlarla evlenmen dinen sorun değil. İmansız ve kitapsız kızlarla evlenemezsin, yani ateist ve benzeri, budist, hindu, satanist ve benzeri kızlarla evlenemezsin.

Bir Müslüman'ın Hristiyan ya da yahudi birisinin inancı var diye evlenebilmesi sorun değil ama dinsiz biriyle evlenmesi sorun, saçmalık!

Karşılıklı saygıda kusur edilmediği sürece kime bunun ne zararı olabilir ki? Din, inanç %100 bireyseldir. Kişinin kendini ilgilendirir. Ayrıca inancı kimsenin iyi veya kötü biri olduğu konusunda fikir vermez, vermemeli. İnanç başka şey ahlak başka şey. Gerçekten sevdiğinizi ve birlikte yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız bence engel değil. Hayatınızı siz yaşayacaksınız. Aileniz değil. Eğer bu durum kız arkadaşınız ile ilgili sizi bu şekilde şüpheye düşürüyor ve soğutuyor ise zaten evlenmemeniz ikiniz açısından bence daha doğru. Öncelikle bu konuyu baştan sona kız arkadaşınızla görüşmeniz, aklınıza takılabilecek her türlü konuyu kendi aranızda çözmeniz gerekir. Ondan sonra ne yapmanız gerektiği konusunda daha memnun kalacağınız kararlar alabilmeniz mümkün.

Selamlar hocalarım, kusura bakmayın bu tür şeyler bu foruma pek yakışmaz ama başka sorabileceğim yer yok. Öncelikle bana cevap verecek hocalarım, lütfen Müslüman olanlar cevap versin. Yeni bir ilişkim oldu, kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim ve ben abdestinde namazında bir insanım. İlişkilerimde her zaman ciddi olduğumu karşımdakine dile getiririm. Benim Alevi, Sünni, dinsiz, her tür yakın arkadaşım var hepsi de çok iyi insanlar ama konu sevgililiğe gelince bir türlü kızı sevemiyorum. Bide diğer yandan bakarsak ilişki ciddiye giderse evlenemiyorum da. Ailem dinsiz biri ile birlikte olmamı istemiyorlar ama Müslüman birisiyle olursam (nasıl biri olduğu fark etmez) arkamda duruyor ve destekliyorlar. Kafam çok karışık dini Müslüman olan arkadaşlar bana akıl verebilir mi?
Anlaşamazsınız.

Kimlikte müslümansan sorun olmaz ama dindar müslümansan sorun olur. Sen teheccüt namazı kılarken, o viskisini yudumlayacak belki ?

Ateist olduğu için ciddi düşünemeyeceksen ya ayrılacaksın ya da ona islamı kanıtlaycaksın. İkisinden biri. Kızı oyalama yani.

Herkesin dini kendine be kardeşim. Sırf aynı dine mensup değilsin diye ilişki istemiyorsan baştan bırak zaten yürümez.

Bir Müslüman'ın Hristiyan ya da yahudi birisinin inancı var diye evlenebilmesi sorun değil ama dinsiz biriyle evlenmesi sorun, saçmalık!
Konu sahibinin tercihi, insanların dinlerine göre yaşamasına müdahale etmek doğru değil neticede. Benle bir ilgisi yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı