Kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar hocalarım, kusura bakmayın bu tür şeyler bu foruma pek yakışmaz ama başka sorabileceğim yer yok. Öncelikle bana cevap verecek hocalarım, lütfen Müslüman olanlar cevap versin. Yeni bir ilişkim oldu, kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim ve ben abdestinde namazında bir insanım. İlişkilerimde her zaman ciddi olduğumu karşımdakine dile getiririm. Benim Alevi, Sünni, dinsiz, her tür yakın arkadaşım var hepsi de çok iyi insanlar ama konu sevgililiğe gelince bir türlü kızı sevemiyorum. Bide diğer yandan bakarsak ilişki ciddiye giderse evlenemiyorum da. Ailem dinsiz biri ile birlikte olmamı istemiyorlar ama Müslüman birisiyle olursam (nasıl biri olduğu fark etmez) arkamda duruyor ve destekliyorlar. Kafam çok karışık dini Müslüman olan arkadaşlar bana akıl verebilir mi?
Dinin uyuşmadığı yerde, ne dil uyuşur nede beden...

Kardeşim herkesin inancı kendisine göre olmasını neden normal bulmuyorsunuz ? Neden bir başkasını kendi inancına göre ikna etmesini istiyorsunuz ? Tabi ki uzar konu çünkü tutarsızca şeyler yazıyorsunuz. Tutarlı bir soru karşısında hiçbir şey uzamaz.

Öncelikle kardeşiniz değilim ve hemfikirim, tabii ki isteyen istediğine inanır. Fakat sorunuz tutarlı değil, çünkü inanan kişinin yapması gerekenler dahilinde, birlikte aile kuracağı kişi hakkında da bazı sorumluluklar mevcuttur. İkili ilişkilerde ortak ahlaki değerler olmazsa, ilişkinin sağlıklı ilerlemesi pek mümkün değildir. Karşı taraf bunu reddederse zorlamak değil, güzellikle oradan ayrılmak gerekir. Sizin bunları kabul etmiyor olmanız, bunları tutarsız yapmaz. Sorunuzda da inanış ya da dünyevi görüşe ulaşma hadisesini "kendini ikna etme" olarak ifade etmeniz veya görmeniz, sorunun manasız tartışmalara vesile olmasına gebedir. Çünkü dine itikat; ikna ile değil, bilginin neticesindeki kabul ile oluşur.

Son düzenleme:
Selamlar hocalarım, kusura bakmayın bu tür şeyler bu foruma pek yakışmaz ama başka sorabileceğim yer yok. Öncelikle bana cevap verecek hocalarım, lütfen Müslüman olanlar cevap versin. Yeni bir ilişkim oldu, kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim ve ben abdestinde namazında bir insanım. İlişkilerimde her zaman ciddi olduğumu karşımdakine dile getiririm. Benim Alevi, Sünni, dinsiz, her tür yakın arkadaşım var hepsi de çok iyi insanlar ama konu sevgililiğe gelince bir türlü kızı sevemiyorum. Bide diğer yandan bakarsak ilişki ciddiye giderse evlenemiyorum da. Ailem dinsiz biri ile birlikte olmamı istemiyorlar ama Müslüman birisiyle olursam (nasıl biri olduğu fark etmez) arkamda duruyor ve destekliyorlar. Kafam çok karışık dini Müslüman olan arkadaşlar bana akıl verebilir mi?
Eğer senin dinini etkilemiyorsa ve sana zararı yoksa inancından olayı yargılama.

Aile kutsal değildir. Oh, iyi Vatan haini olduk, gerici olduk, şimdi de ateist olduk.

Konuya gelecek olursak, İslam da sevgili yapmak yasaktır, başka dinden biri ile evlenmek yasaktır.

Benim merak ettiğim konu şu şeytan cennetten kovulduysa nasıl oluyor da Adem'e ulaşıyor? Birisi lafı dolandırmadan yazarsa mutlu olurum.

Ne saçmalıyorsun sen? Senin ailen kutsal değildir o beni ilgilendirmez. İstediğin gibi hakaret et, ettir benim umurumda değil. Benim için aile her şeyin başında gelir. Vatan haini olduk demez mi bir de bu ne alaka mesela? Kim sana böyle bir şey söyledi?
Hain olabilmek için bile belirli ölçüde zeka gerekli yani senden hain bile olmaz merak etme.
Yani sırf kendini reklam etmek için ben de buradayım demek için yorumumu alıntılamışsın.
Heyecan arama burada abilerin önemli bir konuda tartışıyor.
Yürü kutsal olmayan ailenden izin al animeni izle zaman kalırsa burada anlamadığın konulara salça ol.

@Andar Han bırak boş ver kendi dünyasında yaşıyor o kişi.

Din inanış biçiminden çok daha farklı bir şey din yaşam biçi midir insanın hal ve hareketlerini başkasına zarar vermeyecek şekilde (bedeni veya ruhen olarak)

Yani toparlayacak olursan din yaşam biçi midir yapılabilecek şeyleri bir sınır koyarak (başkasına tecavüz etmek, kul hakkı yemek, zina yapmak gibi) şeyleri engellemek için değildir

İnsanın vicdanını ve aklını kullanarak bu haramlara dikkat etmesi gerekir (kesinlikle din kötü şeyleri engellemek için değil sadece bu şeylerin iyi, kötü veya haram olduğunu belirtmek içindir) insan uyup uymamayı kendisi seçer.

Öncelikle @Quarit sen din nedir neye denilir ve ne işe yarar onu bir öğren derim çünkü sen sorgulamak olarak ya reddetmek ya da kabul etmek mantığında ilerliyorsun (çok yanlış yolda ilerliyorsun)

Daha yazılacak söylenecek çok şey var ama vakit yok

Araştıracaksan Kur'an'ı Kerim'i araştır incili araştır (kutsal kitapları yani) ve Kur'an'ı Kerim'i araştırırken meal değil tefsirde yararlan.

Çünkü birçok arapça kelime Türkçe karşılığı bulunmamakta o yüzden tefsirde yorum yapılmıştır çoğunlukla (o dönem şartlarına göre kendi kafalarına göre değil)

Araştıracaksan böyle araştır.

Öncelikle kardeşiniz değilim ve hemfikirim, tabii ki isteyen istediğine inanır. Fakat sorunuz tutarlı değil, çünkü inanan kişinin yapması gerekenler dahilinde, birlikte aile kuracağı kişi hakkında da bazı sorumluluklar mevcuttur. İkili ilişkilerde ortak ahlaki değerler olmazsa, ilişkinin sağlıklı ilerlemesi pek mümkün değildir. Karşı taraf bunu reddederse zorlamak değil, güzellikle oradan ayrılmak gerekir. Sizin bunları kabul etmiyor olmanız, bunları tutarsız yapmaz. Sorunuzda da inanış ya da dünyevi görüşe ulaşma hadisesini "kendini ikna etme" olarak ifade etmeniz veya görmeniz, sorunun manasız tartışmalara vesile olmasına gebedir. Çünkü dine itikat; ikna ile değil, bilginin neticesindeki kabul ile oluşur.
Ataist biri ahlaklı olamaz mı? Ahlak, doğruluk ve dürüstlük gibi kavramlara bir tek müslümanlar sahip değil. Hoşgörülü olmayı deneyin. Ben de inançlı bir insanım. Ama Tanrının olduğuna inanmıyorum, hele ki dinlerin hiç birine inanmıyorum. İnsanların uydurması bence. Bu beni ahlaksızda yapmaz, inançsız da yapmaz, dürüst insan da olabilirim, doğru da olabilirim. Bu durumda senin benim gibi bir insanı ikna etmen yersiz. Bir insanın bu gibi özelliklere sahip olabilmesi için müslüman olmasına gerek yok. Bu arada ben de hoşgörülü olmak isterdim ve genelde öyle bir insanımdır. Ama birilerin kendi bildiklerini baskalarina karşı dayatmasına tahammül edemiyorum. Üstelik böyle düşüncelere sahip insanlar yüzünden bu ülke beter olma durumunda. Hala pekiştirme derdindesiniz.

@Quarit Ateizm ahlak hakkında bir veri sunmaz ki ben "ortak ahlak"tan bahsediyorum. Ama siz dini, sadece bir kaç olguya indirmeniz ve ana olarak Allah'ın varlığının kabulü veya reddi olarak görmeniz sebebi ile kıyaslamayı farklı yapıyorsunuz. Dinsel mevzular, yüzeysel olarak taraf zihniyeti ile bakılabilecek hususlar değildir.

Ama birilerinin kendi bildiklerini baskalarina karşı dayatmasına tahammül edemiyorum.

Yukarıdaki mesajımda "dayatma" kısmına nereden vardınız? "Uyarmak görevdir; olmazsa, üstelememek ve uzaklaşmak gerekir" dediğimi zannediyorum. Ezbere klişeler ile herkesi aynı kefeye koymaktan kurtulabilirseniz, anlaşmamiz mümkün olabilir.

Son düzenleme:
Neden uyuşmasın? Önemli olan burada birbirlerini sevmeleri değil mi? Birbirlerine saygı duysalar yeterli olacaktır. Herkesin inancı kendine.

Buna uzaktan bakıp yorum yapmayacaksınız ki gerçek cevabı bulabilesiniz.
Evlendikten sonra dediğiniz olmuyor.
Arkadaş 5 vakit namaz kılan dinini yaşamaya çalışan biri ayrıca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı