Kötü LGS notu kötü hayat mı demek?

Arkadaşlar meslek liseleri çok mu kötü yahu?

YL öğrencisiyim. Size tavsiyem hukuk (rakip artmakta), tıp, elektrik elektronik, bilgisayar mühendisliği ve geleceğe yönelik bölümler vb. bölümleri okumayacaksan ya da herhangi bir alanda akademik hedefin yoksa (yabancı dil şartı var) üniversite fuzuli. Hele siyasal bilgiler, işletme, iktisat, maliye, fen edebiyat, inşaat, mimarlık, iibf, eğitim fakülteleri mezunu çok sayıda işsiz var. Elbette bölümlerin hatta benim bölümüm açıktan da rahatça okunabilir. ( Genelleme içerisinde istisnalar olabilir.) Para kazanmak istiyorsan kabiliyetine uygun ileride bu meslekte çalışma hedefin olacağı meslek lisesi okuyarak sonrasında çalışabilirsin işsiz kalmazsın. Üniversite okuyan milyonlar işsiz, lise mezunu arkadaşlar iş sahibi. İstatistikler bunu doğruluyor maalesef.
 
Her şey lise değildir, kaldı ki üniversitelerin bile adam akıllı niteliği kalmadı ki :D Elalemin lafına da bakmayın.
Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Matematik 2 yanlış Fen 1 yanlış kalanları Full geldi sınav sonucum.
Tebrik ederim.
 
Merhaba arkadaşlar. Hepiniz biliyorsunuz ki LGS yaklaştı. Şu son 2 haftadır annem babam hep üzerime geliyor. "Çalış iyi not al yoksa dayıların gibi olursun" diye üzerime geliyorlar. Dayılarımın hali ortada ortanca dayım iş buldu evini yurdunu kurdu iyi de maaşı var ama diğer 2 dayım öyle değil. Büyük olan işsiz sigara ve alkol bağımlısı, diğeri sadece işsiz. Beni en çok üzen annemin şöyle cümleler kurması: "Sen iyi bir lise kazanamazsan elalem ne der.", "Özel okuluna o kadar para verdik(yıllık 8000 veriyorlar)iyi bir lise kazanamazsan arkadaşlarım akrabalarım ne der", " iyi bir lise kazan da arkadaşlarıma gururla anlatim". Annem babam öğretmen, geçim sıkıntımız yok yani. Babam hiç öyle fazla baskı yaratmıyor. Bu beni mental açıdan yıktı. Test çözerken elim titriyor, akşamları en az 1 saat ağlayıp duruyorum. Kötü bir not alırsam sizce ailem ne der, hayatım ne olur, üniversite kazanabilir miyim, iş bulabilir miyim?
Kafandan bir şeyleri çıkartman gerekiyor, ilk önce ailenin baskısından korkmayı ve tedirgin olmayı bırak, eğer bir şeyi korkarak yapıyorsan güzel yapamazsın, evet korku herşeyi yaptırır, ama güzel olmayabilir... Ayrıca dayılarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
"Kötü bir not alırsam sizce ailem ne der, hayatım ne olur, üniversite kazanabilir miyim, iş bulabilir miyim?" demişsin. Hepsini yaparsın, ama önce kendine güvenmelisin. Güven olmadan hiç bir şey olmaz. Kendine güven, başaracağına inan, verimli çalış, ve kazan!
Sana güveniyorum... 😉
 

Geri
Yukarı