Kötü LGS notu kötü hayat mı demek?

Arkadaşlar meslek liseleri çok mu kötü yahu?
 
Geçenlerde bir video görmüştüm adam "iyi ki okumamışım okusaydım 2-3 tane arabam 2-3 tane evim, fabrikam falan olmazdı" gibisinden bir şey diyordu. 😆 Demem o ki; okumak para kazandırmaz sadece para kazandırma fırsatı açar fakat ülke zaten onbinlerce mezun veriyor aynı bölümden. Yani pastada dilim almaya çabalıyorsun. Bir diğer adamın da dediği gibi "üniversitede kelle paça bölümü vardı da ben mi okumadım." Kaldı ki daha üniversite sınavı bile değil senin. Ortalamanın üstü bir not al en azından okul arkadaşların kekovari insanlar olmaz yeterli. Öğretmenlerin iyi oluşu da bir tık kumar zaten.
 
Kardeşim bu kadar takılma millet ne der falan felan diye ama babanlar senin okuluna bi para veriyorlarsa senin bi ayrıcalığın var diğer insanlardan yani daha iyi eğitim daha iyi bir ortam şartlarında okuyorsun brnde senin gibi özel okullarda okudum derslerim hep kötüydü iyi kötğ bitirdik şimdi üniversite son sınıfa geldim okulum 1 sene uzadı geçenlerde hatta babamla aramız bozuldu fırçaladı biraz bak kaç yaşıma geldim gene de fırça yedim ama şuan aramız iyi sıkıntı yok oyüzden çalışıp okumamız lazım bunda yanlış bir durum yok içini rahat tut derslerini çalış yeter
 
LGS tam olarak bir araç. Hatta LGS değil ana okulundan lise sona kadar tüm kesim üniversite sınavı için zaten. LGS'den iyi bir puan alırsan iyi bir liseye yerleşirsin ve herkes dersi önemser kafada olacaktır sende onların yanında dersi önemsersin ve akademik başarın yüksek olur. Diğer yol kötü bir lise kazanırsan da kimse dersleri takmaz. Sende takmamaya başlarsın. Ama bu senin hayatın kötü olduğu anlamına gelmez öğretmenlerinle konuşursun böyle böyle bunlar dersi takmıyor ama ben güzel bir üniversite de okumak istiyorum diye onlar da seni destekleyecektir. İyi bir lise iyi bir üniversite, iyi bir üniversite iyi bir hayat kavramı bu kolaylık yüzünden zaten. Kötü bir liseye gidip de iyi bir meslek de edinebilirsin. Fizik hocamız yerel bir liseye gitti ve şu an öğretmen. Önemli olan sensin zaten.
 
Hayır. Kötü üniversite bile kötü hayat demek değildir. Ama diğer durum iyi hayat şansını artırır. YÖK Atlas'tan sayısalda 200 bin sıralama ile alan yerlere bak. Baktığın 5 yerde en az 1 tane güzel liseden mezun olmuş kişi göreceksin.
Hatta ben bakıp yazayım. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık bölümüne geçen yıl Akpınar Fen Lisesi mezunu birisi gitmiş. Sivas Fen Lisesi mezunu 2 kişi gitmiş. Ankara'daki bir fen lisesinden mezun olan biri bile gitmiş.
İyi liselerden kötü yerlere gidenler de oluyor, kötü liselerden iyi yerlere de. Olay kişide bitiyor.
 
Peki ya yazılım mühendisi olmak istiyorum 10 yaşımda Mafia 2'yi bitirdiğimden beri o hazırlayanlar kısmında benim de adımın geçmesini istiyorum kötü bir lise kazanırsam buna mani olur mu yani sen burada okumuşsun biz sizi işe alamayız gibisinden bir olay olur mu?
Yazılımın en iyi tarafı o işte. Nerede okursan oku orta seviye bir üniversite okuduğun zaman bile yazılım bilgin oldukça iyi olacak. Oradan istediğin projeyi yapabilirsin. Önü açık bir meslek yani.
İster bir şirkete başvur, ister kendi yazılımını yap, istersen ve azcık paran varsa İngilizce öğrenip yurt dışında iş yap vb. vb.
 
Yazılımın en iyi tarafı o işte. Nerede okursan oku orta seviye bir üniversite okuduğun zaman bile yazılım bilgin oldukça iyi olacak. Oradan istediğin projeyi yapabilirsin. Önü açık bir meslek yani.
İster bir şirkete başvur, ister kendi yazılımını yap, istersen ve azcık paran varsa İngilizce öğrenip yurt dışında iş yap vb. vb.
İngilizcem zaten gayet iyi seri konuşamam dışında b2 seviyesi ingilizcem var.
 
Yazılımın en iyi tarafı o işte. Nerede okursan oku orta seviye bir üniversite okuduğun zaman bile yazılım bilgin oldukça iyi olacak.
Hiç de öyle değil. 1 yıl Python görmüş olup daha sınıf bilmeyen main bilmeyen arkadaşım var. Sözde bu yıl da C gördü daha pointer ne deyince bile cevap veremiyor. Bu çocuk puanından daha kötü bir yere girmiş birisi. İstatistik ve olasılık sınavında torbadan top çekme sorusu soruldu. 4 tane hem de. Bize öyle bir soru soruyor ki soruyu 3 farklı şekilde anlayabiliyorsun. Belki de iyi yerlerde okunması en önemli olan bölüm yazılım odaklı bölümlerdir.
Sen burada okumuşsun biz sizi işe alamayız gibisinden bir olay olur mu?
Okuduğun liseye kimse bakmaz. Üniversitene de ilk, belki bir de ikinci işe girişinde bakarlar. Yurtdışındaki bir firmaya üniversiten ile giremezsin. Yaptığın işleri referans olarak gösterirsin. Beğenirlerse alırlar, beğenmezlerse almazlar.
 

Geri
Yukarı