Selamlar dostlar, bugün size eski PC'ler için Linux distroları göstereceğim bu distrolar hem şık hem de Windows 98 gibi durmuyor.
1-Xubuntu
Bu distro Ubuntu tabanlı Xfce versiyonu diyebiliriz bu distronun en sevdiğim oranı gereksimlerine göre şık olması
Çok konuşmaya gerek yok Linux Mint'in Xfce versiyonu minimum 1 GB RAM tam stabillik için 2 GB istiyor
3- Lubuntu
En sevidiğim distrolardan biridir bu Distro'da Ubuntu tabanlı minimum 512 MB stabillik için 1 GB istiyor.
Pardus önerdiğim için şimdi herkes dislike atacak bu konuya ama Pardus düşük sistem için gayet iyi bir dağıtım 2013'ten sonraki sürümler Debian.
www.pardus.org.tr
5-Xfce - Mate Desktop Enviroments
İlla markalı bir şey aramaya gerek yok saf Arch kurup Xfce veya Mate ile birlikte istediğiniz paketleri kurarak daha performanslı oluşturabilirsiniz.
www.technopat.net
www.technopat.net
6-MX Linux
Debian tabanlı ve hafif.
mxlinux.org
Resimler çok orantısız olmuş.
1-Xubuntu
Bu distro Ubuntu tabanlı Xfce versiyonu diyebiliriz bu distronun en sevdiğim oranı gereksimlerine göre şık olması
- İşlemci: Pentium Pro veya AMD Athlon
- RAM: 512 MB (aktif kullanım için en az 1 GB önerilir.)
Çok konuşmaya gerek yok Linux Mint'in Xfce versiyonu minimum 1 GB RAM tam stabillik için 2 GB istiyor
3- Lubuntu
En sevidiğim distrolardan biridir bu Distro'da Ubuntu tabanlı minimum 512 MB stabillik için 1 GB istiyor.
4- Pardus eski sürümleriPardus önerdiğim için şimdi herkes dislike atacak bu konuya ama Pardus düşük sistem için gayet iyi bir dağıtım 2013'ten sonraki sürümler Debian.

Eski Sürümler - Pardus - TÜBİTAK
SürümlernnPardus Eski SürümlernnBu sayfada Pardus işletim sisteminin eski çıkarılmış sürümlerine erişim sağlayabilirsiniz. Eski Pardus sürümleri

5-Xfce - Mate Desktop Enviroments
İlla markalı bir şey aramaya gerek yok saf Arch kurup Xfce veya Mate ile birlikte istediğiniz paketleri kurarak daha performanslı oluşturabilirsiniz.
Rehber: "archinstall" komutu ile kolayca Arch Linux kurulumu
Merhaba! Sisteminize nasıl Arch Linux yüklersiniz? Gereksinimler: Mimari: x86_64 RAM: 512 MB [ Minimum ] Depolama alanı: 1 GB [ Minimum ] 1 - ISO dosyasını indir Eğer sisteminizde wget varsa: # Normal ISO. wget -O archlinux.iso...
Rehber: Arch Linux kurulum sonrasında yapılacaklar
1-AUR yardımcısı kurmak: AUR, Arch Linux'ta bulunan topluluk deposudur. Aradığınız hemen hemen her uygulamayı bu depoda bulabilirsiniz. Bu depoya herkes ekleme yapabileceğinden dolayı her pakete güvenilmez bu nedenle AUR'dan indirme yaparken dikkatli olmanızı öneririm. Ben AUR yardımcısı olarak...
6-MX Linux
Debian tabanlı ve hafif.
MX Linux – Midweight Simple Stable Desktop OS

Resimler çok orantısız olmuş.
Son düzenleyen: Moderatör: