Rehber Kötü PC'ler için distrolar

Selamlar dostlar, bugün size eski PC'ler için Linux distroları göstereceğim bu distrolar hem şık hem de Windows 98 gibi durmuyor.

1-Xubuntu
Bu distro Ubuntu tabanlı Xfce versiyonu diyebiliriz bu distronun en sevdiğim oranı gereksimlerine göre şık olması
  • İşlemci: Pentium Pro veya AMD Athlon
  • RAM: 512 MB (aktif kullanım için en az 1 GB önerilir.)

1721291019852.png
2- Linux Mint ama Xfce
Çok konuşmaya gerek yok Linux Mint'in Xfce versiyonu minimum 1 GB RAM tam stabillik için 2 GB istiyor

1721291107956.png

3- Lubuntu
En sevidiğim distrolardan biridir bu Distro'da Ubuntu tabanlı minimum 512 MB stabillik için 1 GB istiyor.

1721557020236.png

4- Pardus eski sürümleri
Pardus önerdiğim için şimdi herkes dislike atacak bu konuya ama Pardus düşük sistem için gayet iyi bir dağıtım 2013'ten sonraki sürümler Debian.

1721557168206.png

5-Xfce - Mate Desktop Enviroments
İlla markalı bir şey aramaya gerek yok saf Arch kurup Xfce veya Mate ile birlikte istediğiniz paketleri kurarak daha performanslı oluşturabilirsiniz.

6-MX Linux
Debian tabanlı ve hafif.
1721557439732.png

Resimler çok orantısız olmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lubuntu ve MX Linux arayüzü hoşuma gitti. Ellerinize sağlık.
Bu sistemlerde Adobe Photoshop ve Movavi Editör kullanabilir miyim?
Photoshop ve Movavi bir şekilde indirilebiliyor bir şekilde YouTube'de videoları var. Teşekkür ederim.

Lubuntu ve MX Linux arayüzü hoşuma gitti. Ellerinize sağlık.
Bu sistemlerde Adobe Photoshop ve Movavi Editör kullanabilir miyim?
Photoshop indirme rehberini yakında hazırlayacağım .

Tam desteklemiyor mu? Stabilite olmaz mı?

Bekliyorum merakla.

Desteklemiyor hocam Adobe ürünleri ileride tam destek çıkabilir. Ama ne zaman çıkar bilemiyorum Wine ile yapılabiliyor Premiere Pro gibi uygulamalar sıkıntı çıkarır ama Photoshop'un pek stabilitesizlik yaşıyacağını sanmıyorum.

Güzel bir rehber hazırlamışsınız. Elinize sağlık.

Cok ezbere bir rehber olmus. 1 GB ile Xfce dogru duzgun calismaz Youtube'dan bir video izlerken bile donar. Void Linux gibi cok hafif bi dagitim kurup ustune i3wm tarzi pencere yoneticileri ya da en azindan LXDE gibi hafif masaustu kullanan bir dagitim yukleyebilirsiniz. LXDE masaustu ortami cok eski gelirse kendinize gore ozellestirebilir ya da Lubuntu 18.04 surumunu kurabilirsiniz. Fakat onerim Void Linux + i3wm kombinasyonu olacaktir. PaleMoon gibi bir tarayici da kullanirsaniz video izlemek akici olabiliyor. Hicbir seyle ugrasmak istemiyorum direkt hazir olarak kullanayim derseniz de antiX kurabilirsiniz.

Cok ezbere bir rehber olmus. 1 GB ile Xfce dogru duzgun calismaz Youtube'dan bir video izlerken bile donar. Void Linux gibi cok hafif bi dagitim kurup ustune i3wm tarzi pencere yoneticileri ya da en azindan LXDE gibi hafif masaustu kullanan bir dagitim yukleyebilirsiniz. LXDE masaustu ortami cok eski gelirse kendinize gore ozellestirebilir ya da Lubuntu 18.04 surumunu kurabilirsiniz. Fakat onerim Void Linux + i3wm kombinasyonu olacaktir. PaleMoon gibi bir tarayici da kullanirsaniz video izlemek akici olabiliyor. Hicbir seyle ugrasmak istemiyorum direkt hazir olarak kullanayim derseniz de antiX kurabilirsiniz.
Ezbere bir rehber olduğunu nerden çıkardın hepsini teker teker VM'de denedim.

Oyun geliştirdiğim için düşük donanım da oyunumu test etmek için düşük seviye laptop aldim. Caleron işlemcili 4 gb ramli ve 128 gb markasi belli olmayan ssdli bir bilgisayardı. Aklınıza gelebilecek Bir çok işletim sistemini denedim. Bir çok linux versiyonunu denedim. Denediklerim şunlardı lubuntu , xubuntu , zorinos , lunix mint ve aklima gelmeyen bir kaç linux dağıtımı daha var. Bir çoğu win uygulamasi gerekince orada kalıyorlardı. Yada performans olarak tam istediğim verimi alamadım. En son Windows 8.1 Ghost Spectre denedim ve mükemmel ötesi çalıştı. Çok seri ve performanslı çalışıyor. Oyunumu test ettiğimde dahi yağ gibi akıyor. Diger linuxlarda maalesef hep takılmalar oluyor ve gündelik bazi Windows uygulamalarını da açamıyorumdum. Bence düşük donanımlı bilgisayarınız varsa Windows 8.1 Ghost Spectre versonu deneyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı