Komple Linux'a geçilmeli mi?

Makaleler
8
Yer
Castel Sant'Angelo
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R1056NT
i5-14500HX | RTX 4060 Mobile 120W | 32 GB DDR5 5200Mhz
İyi sosyaller, genelde GNU/Linux kategorisinde dağıtım önerisi almak için konu açıyordum ancak bu sefer durum başka. Sizden bir dağıtım önerisi almaya gelmedim çünkü kuracağım dağıtım belli, Saf Arch. Yalnız ben bu zamana kadar bilgisayarıma hep dual boot olarak kurdum. Bundan ötürü ilk kurduğum zamanlarda yeterli ilgiyi göstersem de zamanla oyunların Windows'ta olmasından dolayı bıraktım. Artık komple Linux geçmek istiyorum ancak bazı engeller var. Artık fazla oynamasam da Battlefield 1'in Linux desteği olmadığından ötürü onu terketmem gerek. Hafta içi topu topu 4 saati boş olan birisi olarak BF1'i bir kenara atıp Linux'a mı geçmeliyim yoksa Windows'ta kapalı mı kalmalıyım?

Uzun süredir Dual Boot olmadan Linux kullanıyorum. Online rekabetçi oyunları bıraktığımdan dolayı hiçbir sorun yaşamadım. Yeni çıkan hikayeli oyunlar da dahil olmak üzere çoğu oyunu sıkıntısız oynayabiliyorum. Windows'la acil işim olduğunda da VM'de kullanıyorum. Sizi kesin olarak Windows'a bağlayan bir şey yoksa gayet de geçilebilir.

İyi Sosyaller, genelde GNU/Linux kategorisinde dağıtım önerisi almak için konu açıyordum ancak bu sefer durum başka. Sizden bir dağıtım önerisi almaya gelmedim çünkü kuracağım dağıtım belli, Saf Arch. Yalnız ben bu zamana kadar bilgisayarıma hep Dual boot olarak kurdum. Bundan ötürü ilk kurduğum zamanlarda yeterli ilgiyi göstersem de zamanla oyunların Windows'ta olmasından dolayı bıraktım. Artık komple Linux geçmek istiyorum ancak bazı engeller var. Artık fazla oynamasam da Battlefield 1'in Linux desteği olmadığından ötürü onu terketmem gerek. Hafta içi topu topu 4 saati boş olan birisi olarak BF1'i bir kenara atıp Linux'a mı geçmeliyim yoksa Windows'ta kapalı mı kalmalıyım?

Bilgisayarı asıl kullanma amacın oyun oynamaksa ki dediklerinden bu anlaşılıyor Windows'ta kalman en mantıklısı şu an için.

Şöyle bir şey yapabilirsin alternatif olarak. Yusuf İpek'in GPU passthrough rehberini izleyerek Linux içerisinde performanslı bir Windows sanal makinesi çalıştırıp BF1'i oradan oynayabilirsin ama öncelikle EA'in sanal makine üzerinden oyuna erişmeye izin verip vermediğine bakman lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oynadığın oyuna göre değişir. Windows zorunluluğu olan bir oyun oynuyorsan Windows için sadece o oyuna yetecek kadar depolama ayır. Geri kalanını Linux'a ver.

Ben birkaç yıldır sadece GNU/Linux kullanıyorum. Oyun için de diğer işler için de yeterli. Linux'un oyunlarla bir problemi yok, oynadığın oyun desteklemiyorsa Windows'ta yetecek kadar alan bırakırsın.

Ben temelli geçtim geçenlerde. Eğer bilgisayarınız müsaitse VirtualBox tarzı programlar kullanıp Windows uygulamalarını da kullanabilirsiniz Linux'ta. Ben artık öyle yapacağım, Fedora 42'ye geçtim kafam rahat. Firefox'u kaldırdım Brave kurdum. Tamamen bilgisayarımda hakimiyet kurdum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı