Konu dışı bölümünün kalitesi çok düştü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

284223

Decipat
Makaleler
1
Yer
Laboratuvar
Evet, ben konu dışı kategorisinin de forumunda genel kalitesinin düştüğünü düşünüyorum ki önceden forumu kullananlarda bundan haberdar zaten. Eskiden gerçekten konu dışı isminin hakkını veriyordu ve insanların girip kafa dağıtabileceği, fikir alışverişi yapabileceği konular barındırıyordu.

Ama şimdi bakıyorum, yok efendim 2 hafta külotumu giymeme tecrübem, yok efendim forumda kız var mı tarzından konular açılıyor. Hayır anlamadığım kısımda bu konuların 1 saat geçmeden sayfalar dolusu cevap alması. Hayır, kızın birinin külotunu giymemesi gerçekten bu kadar ilginizi çekiyor mu gerçekten? Saçma sapan konular.
Bir diğer yakınacağım konuda teknik destek vb. konuların cevapsız kalması. Günden güne forumdaki bilgili kişi sayısı azalıyor, bakıyorum yeni açılan konulara, nerede böyle bilgin olmadan cevap verebileceğin boş beleş bir konu varsa dakikalar içinde onlarca dönüt alıyor. Fakat forumun ana amacı olan insanlara teknik destek konularında yardım etmek artık forumun ana amacı değil sanırım.

Zaten bu konu dışı mesajları ve beğeniler kaldırıldığından beri kimin ne olduğu gayet ortaya çıktı. Bir konuya giriyorsun, gayet güzel bir şekilde arkadaş yardımcı olup doğru bir şekilde cevap veriyorsun. Aynı mesajı sırf daha çok beğenisi veya daha çok mesajı bulunan biri olduğu için veyahut moderatör olduğu için beğeniliyordu. Buna kendi gözlerimle defalarca şahit oldum. Troller meselesine zaten hiç girmiyorum, siz ilgi gösterdikçe çoğalıyor bu tarz şeyler. Haftada 50 tane Turbox PC aldım yok şöyle patladı yok böyle gümledi konuları açılıyor. Salın arkadaşım şu tarz çoluk çocuğu, siz ilgi gösterdikçe başkası gelip yine bu tarz konular açıyor.

Neyse uzun lafın kısası forumun gidişatından ve şu anki halinden de hiç memnun değilim, umarım kısa zamanda eskisi gibi kaliteli bir ortam halini alır Technopat Sosyal. Eskiden her yerde övdüğüm ve ne zaman bir problemim olsa buradan yardım aldığım bu forumu böyle görmek beni üzüyor açıkçası. Sizlerin de görüşlerinizi merak ediyorum dostlar, lütfen aşağıda saygı çerçevesi içinde fikirlerinizi belirtin ki kaç kişinin benim veya bizim gibi düşündüğünü görebilelim.

Forumun genel kitlesi arttığı ve gelen her kişinin bilgili olamayacağını varsayarsak normal bir durum.

Pandemi dönemi, okulların tatil olması derken insanlar bu forum gibi internet sitelerine yöneldi. Gelen kişiler de genelde yardım almak için geliyor, bu yüzden fazla bilgili olmuyorlar. Bu da alternatif hayat bölümünün çok aktif olmasını sağlıyor.

Bazı konuların onaylanmasına şaşırıyorum fakat genel olarak durum bu. Okullar açıldığı için bir nebze düşer diye umuyorum, yönetim de bu konuya el atsa güzel olur.

Bana kızıyorlar ama ben hep söylüyorum yine söylüyorum yaşı 12 olan adam geliyor sevgilim yok diye konu açıyor. Şuraya artık bir yaş sınırı gelmeli çoluğun çocuğun derdini dinliyoruz resmen. Ha saygı duyulası olanlar da var ki kendisini nasıl geliştirebilir, ilgili olduğu alanlarda nasıl ilerleyebilir, derslerinde nasıl başarılı olabilir bunu soruyor. Belki de bazı konular bazı kişilere sınırlandırılsa daha iyi olur.

Forumun genel kitlesi arttığı ve gelen her kişinin bilgili olamayacağını varsayarsak normal bir durum.

Pandemi dönemi, okulların tatil olması derken insanlar bu forum gibi internet sitelerine yöneldi. Gelen kişiler de genelde yardım almak için geliyor, bu yüzden fazla bilgili olmuyorlar. Bu da alternatif hayat bölümünün çok aktif olmasını sağlıyor.

Bazı konuların onaylanmasına şaşırıyorum fakat genel olarak durum bu. Okullar açıldığı için bir nebze düşer diye umuyorum, yönetim de bu konuya el atsa güzel olur.

Sonda dediğinize katılıyorum, moderatörler bu işe bir el atmalı. Konu dışı mesajları silindiğinde neden silindiği hakkında bir konu açmıştım ve onaylanmamıştı. Benden sonra birisi daha aynı konuyu açtı ve onaylandı. İşin kötü tarafı troll tarzdaki konuların geneli onaylanıyor forumdakilerde üstüne ilgi gösterince bu tarz konular daha fazla artıyor.

Pandemi bitince düzelir diye düşünüyorum. Gereksiz bir kitle oluştu ve sayıları hiç de az değil.

Amacımız herhangi bir kitleyi dışlamak olmamalı, dışlamaktan ziyade yönetimin bu tarz konuların önüne geçmesi lazım. Bizim üstümüze düşen de bu tarz kişileri dışlamaktan ziyade bu tarz açtıkları konulara ilgi göstermemek. Zaten bekledikleri ilgiyi göremeyince ya Sosyali bırakacaklar yada düzgün bir kullanıcı olma yönünde ilerleyecekler.

Geçen yetişkin filmleri izliyor musunuz? Diye bir konu vardı :D Pandemi yüzünden insanların canı sıkılıyor pandemi bitsin düzelir bence.

Amacımız herhangi bir kitleyi dışlamak olmamalı, dışlamaktan ziyade yönetimin bu tarz konuların önüne geçmesi lazım.
Maalesef ben bu kadar iyimser olamıyorum. Bu kitlenin hiç kimseye faydası da dokunmuyor zaten, en azından doğru düzgün goygoy yapabilseler.
Bir ara ekran kartında sorun olan birisine yenisini al diye öneri yapanı gördüm. Sorulduğunda da "hep ciddi mi olacağız komik olsun diye yazdım" diyordu🙃 Bu çocuğun burada durmasında fayda ne şimdi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı