Korsan yazılım kullanmak neden yasa dışı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun bir kültüre dönüşmesi, bir şeyi değiştirmez Erdem. Uluslararası hukuka reform getirme kudretin varsa buyur getir.😀
Binlerce türk YouTuber var. Çoğu korsan yazılım video edit yazılımı ve birçok korsan yazılım kullanıyor. Hatta, Enes Batur bile küçük kanal iken korsan yazılım kullanıyormuş çok eskiden duyduğum kadarıyla. Tabii ciddi paralar kazanmaya başlayıp, ünlenince lisans satın almaya başladı. Buna Orkun Işıtmak ve birçok genç YouTuber dahil.
Kanunların tekrar yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şöyle ki; "Ciddi bir küçük veya büyük bir şirket olmadığınız takdirde, korsan yazılım kullanmak yasadışı değildir." kuralı kısaca.

Çünkü bireysel kullanım hobiye girer. Para kazanma yoktur. Şirket değildir. Yazılım şirketlerini ilgilendirecek düzeyde asıl maddi zararı, ancak ve ancak ciddi şirketler korsan yazılım kullanırsa, zarar verebilir.
Korsan niye yasal olsun, bu yazılımları yapan adamlar babalarının hayrına mı yapıyor? Herkesin korsan kullandığını düşünün, hiçbir şey kazanmadan bedavaya mı üretsinler?
Siz, bedavaya çalışır mısınız?
Bedavaya çalışmak isterdim. Örneğin seslendirme mesleği. O işi seviyorum, para almak istemem şahsen o işi yaparken.

Son düzenleme:
İktisattan sosyolojiye ve psikolojiye kadar disiplinlerdeki uzmanlar, yazılım korsanlığının arkasındaki motivasyonları incelemişlerdir. Yazılım korsanlığı için küresel olarak kabul edilmiş bir açıklama yoktur. Ancak en popüleri fiyatlardaki yüksekliktir dediğin gibi.
Param olduğunda, korsan kullandığım yazılımları satın alıp, yazılım şirketlerine özür e-postası göndereceğim. Eskiden korsan kullandığımı, bunun için üzgün olduğumu ve maddi imkanlarım el vermediği için geçici olarak kullandığımı fakat, artık lisans satın aldığımla ilgili, gayet dürüst ve yalan içermeyen, iyi bir davranış sergilerdim.

Sizin yanınıza gelsem, gözünüzün önünde İnternet Download Manager crackli kursam, tepkiniz ne olurdu? 😂
Umurumda olmazdı, aklının köşesine koymuşsun "Ben suç işlemiyorum" diye, Mehdi gelse bu fikri değiştiremez.

Topluma ve çevreye zarar vermediğiniz sürece ne yaptığınız benim umurumda olmazdı.
Topluma ve çevreye neden zarar vereyim ki? 2013 Yılından beri bu forumdayım. Beni iyi tanıyamamışsınız sanırım. Sırf crack kullandık diye, kötü ve şerefsiz bir insan mı olduk size?... Kalbimi kırdınız eğer öyle düşünüyorsanız.

@MayCrasH, @The Anorak Boşa elinizi yoruyorsunuz. Oyun ve programa para yatiranlarin, enayi denildiği bir ülkede yaşıyoruz. Korsan kullananlarin bir aylık değil bir günlük yevmiyelerini ellerinden alıp yesen, ne tepki verecekler hep merak etmişimdir.
İyiki ülkemiz böyle bir ülke. Michael Jackson diyor ki; Aman tanrım! Mavi kyotosların olduğu gezegendeyiz!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı