Binlerce türk YouTuber var. Çoğu korsan yazılım video edit yazılımı ve birçok korsan yazılım kullanıyor. Hatta, Enes Batur bile küçük kanal iken korsan yazılım kullanıyormuş çok eskiden duyduğum kadarıyla. Tabii ciddi paralar kazanmaya başlayıp, ünlenince lisans satın almaya başladı. Buna Orkun Işıtmak ve birçok genç YouTuber dahil.Bunun bir kültüre dönüşmesi, bir şeyi değiştirmez Erdem. Uluslararası hukuka reform getirme kudretin varsa buyur getir.![]()
Kanunların tekrar yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şöyle ki; "Ciddi bir küçük veya büyük bir şirket olmadığınız takdirde, korsan yazılım kullanmak yasadışı değildir." kuralı kısaca.
Çünkü bireysel kullanım hobiye girer. Para kazanma yoktur. Şirket değildir. Yazılım şirketlerini ilgilendirecek düzeyde asıl maddi zararı, ancak ve ancak ciddi şirketler korsan yazılım kullanırsa, zarar verebilir.
Bedavaya çalışmak isterdim. Örneğin seslendirme mesleği. O işi seviyorum, para almak istemem şahsen o işi yaparken.Korsan niye yasal olsun, bu yazılımları yapan adamlar babalarının hayrına mı yapıyor? Herkesin korsan kullandığını düşünün, hiçbir şey kazanmadan bedavaya mı üretsinler?
Siz, bedavaya çalışır mısınız?
Son düzenleme: