Korsana neden destek yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir önceki arkadaşın virüslü yoruma sen öyle bir şey yok diye cevap veriyorsun. Bu ne demek? Akabinde zararı yok diyorsun. Zaten zararını normal kullanıcılar görebilse zaten olay farklı bir boyuta çıkardı. En basit tema yapımcıları, yazılım yapanlar veya oyun koruma işlemleri yapan veya satışını yapan kişiler bile satırlarca encrypt, şifrelenmiş kodları görebilirsin. Fakat büyük oyunları kıran kişi ve ya kişiler bu kodları ve gizli çağırma, açma komutları çok farklı herkesin ulaşamayacağı yerlere saklıyorlar.
Her virüs belli olsa, bilgisayarı yavaşlatsa kredi kartı çalan virüs yapımcıları ekmeğini nereden kazanacak? Stefano Valentini adlı arkadaşın mantığı çok tuhaf.

Canım ülkemde oyun oynamak bile lüks gençler...

Bu ülkede PS4 1200 küsure geldi PS5 vergiler dahil 7000'e gelecek...

Lüks bir şeyin ikamesi de olacaktır, engellenemez de. Bu da korsan yoluyla olacak haliyle.

Konuya dönecek olursak forum kuralıdır. Zaten torrent oyun sitelerinin kendilerine ait forumları var diye biliyorum orada takılınabilinir...

Canım ülkemde oyun oynamak bile lüks gençler...

Bu ülkede PS4 1200 küsure geldi PS5 vergiler dahil 7000'e gelecek...

Lüks bir şeyin ikamesi de olacaktır, engellenemez de. Bu da korsan yoluyla olacak haliyle.

Konuya dönecek olursak forum kuralıdır. Zaten torrent oyun sitelerinin kendilerine ait forumları var diye biliyorum orada takılınabilinir...
Yanlış bir düşünce yapısı. Resmen siz, herşey pahalı diye hırsızlığı normalleştiriyorsunuz. Ha mağazadan kutulu oyun çalmışsınız, ha internetten çalmışsınız, ne fark var?

Ve öyle herkesin satın alma lüksü yok

Lüks olduğunu kendiniz de belirtmişsiniz. Oynanması mecburi ya da hayati bir mesele değil.

Kaldı ki EA Access, GeForce Now, XBOX Game Pass ve buna benzer aylık üyeliklerle çok makul fiyata birçok oyunu oynayabiliyorsunuz.

XBOX Game Pass aylık kaç TL? Günlük kaç TL yapıyor? Demek ki o kadar da erişilmez bir fiyatlandırması yokmuş.

Korsan oynamak isteyen yine oynayabilir. Yalnız bu tür bahanelere gerek olmadığını düşünüyorum.

Hackintosh'a verilen destek hakkındaki görüşüne katılıyorum. Her ne kadar MacOS yazılımının kendisi para ile satılmasa da, kendi ürettikleri bilgisayarlar üzerinde kullanılmak için özel olarak, 'emek verilerek' geliştirilen bir işletim sistemi. MacOS her türlü donanımda çalışabilecek şekilde üretilse kaç kişi Apple'in gereksiz pahalı bilgisayarlarına para vermeye devam eder? Bu açıdan baktığımda yasa dışı ve etik dışı buluyorum, @Recep Baltaş 'ın bu konudaki görüşü nedir bilmem.

@Hangbao IT uzmanı mısınız? Virüsler hakkındaki bilgi birikiminiz nereden geliyor?

Ah hocam, ne virüsler var anakarta kadar bulaşıyor ruhunuz bile duymuyor.

2. sayfada bir mesaj yazmıştım aslında bunun üzerine bir kaç ufak ekleme yapmam iyi olur. Yanlış anlaşılmasın korsan iyidir/kötüdür şeklinde yaklaşmıyorum konuya.

1. Halihazırda Vanguard gibi tüm sisteme bulaşan bir "yasal" program var. Oyunun ve anti-hile yazılımının sahibi Çinli Dencent firması. Bu konudaki güvenlik tartışmaları hala bir çok yabancı platformda konuşulmaya devam ediyor. Öte yandan anti-virüs programlarından, çerezlere kadar sizi izleyen bir çok eklenti, program var.

2. Asıl problem 3. kaynaklardan indirilen her şey. Buna ücretsiz programlar, korsan oyunlar aklına gelebilecek her şey içerir. Örneğin fitgirl'ün "orjinal" sitesinden repack'leri indiren ve kurup oynayan milyonlarca kişi var Dünya çapında. Örneğin ortada bu denli virüsler olsaydı ne bu "repacker" ne de milyonlarca kullanıcı farketmeden uzun yıllar geçirebilirdi.

Bu konu tamamen göreceli ve yalnızca korsan oyunlar hedef gösterilmeyecek kadar karmaşık bir durum.

Zararını normal kullanıcıların görebilmesi için bir ton haber yayınlıyorlar zaten. Yukarıda da attım Watch Dogs oyununu ilk kıran grup böyle bir zararlı yazılım koymuştu içerisine, sen fark edebildin mi? Ben fark edebildim mi? Hayır, ama fark eden birileri olmuş ki tüm teknoloji forum ve blogları Watch Dogs'u korsan indirenler bitti diye başlıklar attılar.

Adamlar milyon dolarlar harcayıp DENUVO adında bir kopya koruma teknolojisi geliştiriyor, onu bile kırıyorlar sen virüsler görülemez diyorsun akla mantığa sığıyor mu :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı