Koyun insanlardan nefret etmek

Katılım
3 Şubat 2017
Mesajlar
283
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Az önce bir WhatsApp grubunda yabancı dil dersi sınavı hakkında konuşurken bir eleman dili öğrenmek yerine soruların cevaplarını ezberleyip gireceğini söyledi. Ben de dayanamadım ağzıma geleni saydım. Sonra ise koyunsun dedim, bana "eğitim sistemi böyle ben ne yapayım" diyor. Ben ise "ben de kafamı çalıştırıp aynı sınava ben de giriyorum senin benden ne farkın var #?'#;*!" dedim. Eğer sistem böyleyse değiştirecek olanlar bizleriz. Her türlü düşüklüğü kabullenen insanlardan nefret ediyorum yahu. Böyle insanlardan çevremde çok var ve çok fazla sinirleniyorum bunlara. Faullerinden tutup apartmanın tepesinden atasım geliyor tabir-i caizse. Keşke hepsinden kurtulabilme yolu olsa da ben de bir gün dahi olsa sinirlenmesem.😑 Akşam akşam da sinirimi buraya döktüm. Zahmet edip okuduğunuz için özür dilerim.
 
Aslında hepsinden kurtulmanın yolu var ama ne kadar etik tartışılır. Avrupa her ne kadar inkar etse de devlet eliyle gizlice öjeniye devam etmektedir. Avrupa insanının IQ ve sağlık istatistiklerini diğer ülkelerle karşılaştırınca ortaya çıkıyor gerçekler. Bizde teokratik geleneklerden gelen bir takım saçmalıklar yüzünden uygulanabileceğini sanmıyorum. Bizde aksine ''ters öjeni'' yapılmaktadır. Zeki bireyler aşağılanırken cahalet baş tacı. Farkındalığı yüksek daha bilincli bireyler yetiştirebilecek kesimler bir çocukla yetinirken diğerlerinin durumu ortada. Haliyle sonuçlar ortada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen dili öğrenerek uzun vadede ama o sınavın cevaplarını ezberleyerek kısa vadede yarar sağlayan yola başvurmuş. Boşver o senin rakibin sonuçta, yabancı dil öğrenmezse doğal seçilim gereği mutlaka bir engele takılır ve sen yoluna devam edersin.
 
Dostum kurtulmanın yolunu bulmak yerine gereksiz yere sinir olmamayı öğrenmelisin. Herkesin yetiştirilme biçimi, hayatta yaşadıkları farklı. Zihinde buna göre şekilleniyor. Mesela ben de insanlara tepeden bakan kişileri sevmem ama hiçbir zaman yok olsun ölsünler diye düşünmedim.
Bir şey daha var ağaç yaşken eğilir ama insanları ufkunu açmak sorgulamayı öğretmek çok zor şeyler sayılmaz.
 
Sınava çalışırken dil öğrenildiğini ilk defa sizden duyuyorum. :) O koyun dediğin insanlar her zaman bir adım önde olurlar senden. O kazanır sen kaybedersin, sistem böyle. O yüzden kim nasıl çalışıyorsa çalışsın müdahale etme hakkınız yok. Koyun demen saçma olmuş yani. Adam öyle çalışıyordur kısa yola kaçıyordur. Arkadaşlar kopya ile mezun olup şimdi iş sahibi oldular. Bense hala okulda sürünüyorum fark bu işte. Kindar olmayın, kimseye müdahale etme hakkınız yok. Kim nasıl istiyorsa öyle çalışsın.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı